Nodig het team uit om mee te doen

Ondertitel

INTRODUCEER HET BIJ HET TEAM

Nodig mensen uit om lid te worden van het Evernote Business account van jouw team

Hoe meer mensen je aan het Evernote Business bedrijfsaccount toevoegt, hoe gemakkelijker het is voor je team om collega's te vinden om mee samen te werken aan dezelfde projecten en hoe meer manieren je hebt om samen te werken aan projecten.

Automatisch toevoegen van nieuwe gebruikers

Evernote maakt het gemakkelijk om veel gebruikers aan het bedrijfsaccount toe te voegen via e-mail domeinen. Wanneer je een bepaald bedrijfse-maildomein hebt, dan wordt iedereen automatisch lid van het Evernote Business bedrijfsaccount met die domeinnaam en wordt een gebruiker zonder dat de beheerder ze individueel hoeft goed te keuren.

Automatisch gebruikers goedkeuren

Klik op 'Voeg gebruikers toe' in de zijbalk in de Beheerconsole. Voer de domeinnaam in van jouw bedrijf, zoals @jouwbedrijf.nl, in de 'E-maildomein bedrijf' box, klik op de Voeg toe knop en klik op Bevestig wanneer daarom gevraagd wordt.

Opmerking: Als je voor maandelijkse creditcard betalingen gekozen hebt voor je Evernote bedrijfsaccount, dan wordt elke nieuw gebruiker die lid wordt het Evernote Business bedrijfsaccount in rekening gebracht.

Nodig mens individueel uit via e-mail

Als je niet wil da tje teamleden automatisch lid worden van je Evernote Business account, kan je ze ook individueel uitnodigen via de beheerconsole.

Voeg gebruikers toe

1. Selecteer Voeg gebruikers toe in de zijbalk

2. Voer het zakelijke e-mailadres in of verdeel een lijst met zakelijke e-mailadressen door middel van komma's

3. Klik op Nodig uit wanneer je klaar bent om de uitnodigingen te versturen

Jouw teamleden zullen een uitnodigingsmail ontvangen met instructies hoe mensen lid kunnen worden van jouw Evernote bedrijfsaccount.

Nodig gebruikers uit
  4. Nadat je gebruikers een uitnodiging gestuurd hebt naar één of meer teamleden, dan is het een goed idee om extra informatie te delen over Evernote Business zodat ze een duidelijk idee hebben over het proces.

Controleer de status van een uitnodiging

Gebruikers beheren

Als je collega's vergeten om op de Accepteer uitnodiging knop te klikken in de e-mail die zij ontvangen hebben, dan zal je de uitnodiging opnieuw moeten sturen. Om de status van een uitnodiging te controleren, ga je naar de 'Beheer gebruikers' pagina in de beheerconsole.

Op deze pagina kan je mensen aan een bestaande uitnodiging helpen herinneren of een openstaande uitnodiging intrekken. Alle nieuwe leden krijgen standaard de rol van 'Gebruiker' toegekend. Als de beheerder van het bedrijfsaccount kan je echter de rol van 'beheerder' aan andere gebruikers toekennen.

Om er voor te zorgen dat je bedrijf altijd iemand heeft die het Evernote Business bedrijfsaccount kan beheren, moet je minimaal twee beheerders hebben. Extra beheerders kunnen ook managers, teamleden of IT'ers zijn.

Dit artikel hoort bij de Evernote Business Implementatiehandleiding