Vind wat je nodig hebt

Alles in Evernote is doorzoekbaar, inclusief de content van notities, notitieboeken, labels en bijlagen.

Doorzoek handgeschreven notities

De Evernote zoekmachine helpt je met alles te zoeken, er zijn veel manieren om te vinden wat jij zoekt.

Je kan voor notities en notitieboeken zoeken met:

• Sleutelwoorden of labels
  • Contactinformatie in visitekaartjes
  • Handgeschreven of getypte tekst in foto's
  • Tekst in bijgevoegde documenten en PDF's
  • Notitieboeken die collega's met je gedeeld hebben
  • Teamleden in jouw bedrijf die meer weten over een bepaald onderwerp
  • Notitie-gerelateerde internet zoekresultaten (met Evernote Web Clipper)

Je kan in je hele Evernote-account zoeken, of filteren op notitieboek, aanmaak- of updatedatum en zelfs op de geografische locatie waar de notitie gemaakt was. Als je een bepaalde zoekactie vaker gebruikt, kan je die ook opslaan en toevoegen aan je snelkoppelingen zodat het nog sneller gaat. Je kan ook gebruik maken van geavanceerde zoeksyntax om gedetailleerder te zoeken.

Hoe doorzoek ik notities, notitieboeken en chats?

• Zoek naar notities: Typ je zoekopdracht in de 'Zoek notities' box bovenin het scherm. Evernote zoekt standaard in het open notitieboek. Om in je hele account te zoeken, selecteer je de 'Alles' knop onderin het zoekveld.
  • Zoek naar notitieboeken: Selecteer 'Notitieboeken' in de zijbalk en voer je zoekterm in het 'Vind een notitieboek' veld in bovenaan je notitieboeklijst.
  • Zoek naar chats: Schuif de zijbalk uit, selecteer Work Chat en typ het sleutelwoord of de contacten in het zoekveld in.
  • Zoek naar notitieboeken in het Evernote Business-account van je bedrijf (alleen Evernote Business): Selecteer 'Notitieboeken' in de zijbalk. Daarna selecteer je de 'Alle zakelijke notitieboeken' knop onderaan de notitieboeklijst en typ je de zoekopdracht in het zoekveld in (het label 'Mijn Business' wordt laten zien).

Er zijn nog meer manieren om je werk in Evernote te vinden

Zoeksuggesties

De zoekfunctie in Evernote geeft automatisch de meest recente zoekopdrachten, opgeslagen zoekopdrachten, en geeft je terwijl je typt labels en notebooks op basis van de termen die je in het zoekveld invoert.

Zoek opties

Om de omvang van je zoekopdracht te verkleinen kan je filteren op notitieboeken, datum van aanmaken of update of op geografische locatie van het aanmaken van de notitie. Meer informatie

Beschrijvend zoeken

Mac zoekopties

Met het beschrijvend zoeken kan je normale woorden gebruiken zoals 'notities met een PFD-bestand met het label 'goedgekeurd''.

Zoek naar notitieboeken die collega's gedeeld hebben

Jouw Business Home is de plek in Evernote Business waar naar informatie kan zoeken die iemand in jouw bedrijf in Evernote gepubliceerd heeft. Dat kan je dan ook daar met anderen delen.

Business home notitieboeken

Gebruik de business home om:

• Te ontdekken waar anderen binnen het bedrijf aan werken
  • Te zoeken naar zakelijke notitieboeken die anderen binnen het bedrijf gedeeld hebben en die te bekijken
  • Lid te worden van zakelijke notitieboeken en ze op elk apparaat te bekijken
  • Deel zakelijke notitieboeken met anderen en beheer de bevoegdheden omtrent het delen

De expertise van collega's te vinden terwijl je zoekt

Wanneer je naar een onderwerp in Evernote Business zoekt waarin jij geïnteresseerd bent, toont Evernote je automatisch in jouw zoekresultaten de mensen die er misschien meer vanaf weten. Klik op de naam van een teamlid om hun profiel in de Business Home te openen.

Expertise in Notitielijst

Voorbeeld:

• Een zoekopdracht naar "Inkomsten" kan de resultaten opleveren van directeurs die onderzoek gedaan hebben naar mogelijke inkomstenstromen
  • Een zoekopdracht naar "Beveiliging" kan resultaten opleveren van een ICT-beheerder die de privacy-instellingen beheert
  • Een zoekopdracht naar "Klantfeedback" kan mensen opleveren voor het supportteam

Expertise resultaten weergegeven

Meer informatie over het ontdekken van expertise

Meer informatie over gerelateerde notities

Gerelateerde notities helpen je notities binnen het hele bedrijf te ontdekken die gerelateerd zijn aan jouw huidige werk.

Gerelateerde notities

Wanneer je een notitie aanmaakt of bekijkt, toont Evernote gerelateerde notities uit je privé en zakelijke notitieboeken én uit de notitieboeken die met jou gedeeld zijn.

Je ziet de gerelateerde notities ook:

• Wanneer jij informatie van het web knipt als je gebruikt maakt van Evernote Web Clipper
  • Wanneer jij webpagina's bekijkt met Evernote Clearly

Opmerking: Gerelateerde notities zijn op dit moment beschikbaar in Evernote voor Mac en Windows Desktop, Evernote Clearly en Evernote Web Clipper voor Chrome, Safari en Opera.

Meer tips

Nog meer manieren om te vinden wat je zoekt in Evernote:

• Opgeslagen zoekopdrachten: Sla vaak gebruikte zoektermen en filters op als Snelkoppeling om er snel bij te kunnen. Meer informatie
  • Snelkoppelingen: Maak en sla links naar notities, notitieboeken en veel gezochte labels en termen op. Meer informatie
  • Geavanceerd zoeken: Gebruik speciale zoektermen voor meer gedetailleerde zoekopdrachten. Vaak gebruikte combinaties van deze zoektermen kunnen opgeslagen en hergebruikt worden. Meer informatie
  • Handmatig synchroniseren: Handmatig synchroniseren is nuttig als je onmiddellijk toegang wil hebben tot de content dat op een ander apparaat is gemaakt, zoals jouw desktop-computer. Tik op de Synchroniseren knop in de zijbalk om je Evernote-account te synchroniseren wanneer jij dat wil.
  • Document & PDF zoeken (Premium functie): Evernote Premium en Evernote Business abonnees kunnen naar getypte en handgeschreven tekst zoeken in gescande PDF documenten (Microsoft Office, en iWork); Spreadsheets (Microsoft Office en iWork); en presentaties (Microsoft Office en iWork)
  • Vind informatie dat gerelateerd is aan jouw werk (Premium functie): Schakel 'Context' in om relevante informatie van jouw eigen account of het (Evernote Business) account van je team naar boven te halen. Schakel 'Ontdek Expertise' in en vind anderen binnen je bedrijf die misschien meer weten over datgene waar jij aan werkt. Meer informatie

LANGUAGES_ALL LANGUAGES_EXCLUDE=vi, th, ms, ar, id

Sleutelwoorden:

• experts
  • zoek experts
  • gerelateerde resultaten
  • zoek in bijlagen
  • doorzoek Evernote Business