Ordenen met behulp van notitieboeken

Notitieboeken zijn verzamelingen van notities. Elke notitie die jij maakt is opgeslagen in een notitieboek. Evernote slaat notities standaard op in het notitieboek dat bij je account geleverd wordt. Je kan extra notitieboeken aanmaken om jouw notities te ordenen over onderwerpen die voor jou en je team belangrijk zijn.

Ordenen met behulp van notitieboeken

Orden je notities zodat ze later gemakkelijker te vinden zijn. Je kan je notities op elke manier ordenen - bijvoorbeeld op basis van project, product, departement, klant of kwartaal.

Je notities worden standaard opgeslagen in het standaard notitieboek dat de naam van jouw account draagt. Om het notitieboek te veranderen waarin je de notitie op wil slaan, tik je op de notitieboek knop onder de titel van de notitie dat je aan het bewerken bent.

Maak een nieuw notitieboek

• Mac

Maak een nieuw notitieboek

1. Selecteer 'Notitieboeken' in de zijbalk om de notitieboeklijst te zien.
    2. Klik op +Nieuw notitieboek bovenin het scherm
  • Windows

Maak een nieuw notitieboek

1. Selecteer Notitieboeken in de linker zijbalk om de notitieboeklijst te zien
    2. Klik bovenin het scherm op +Nieuw notitieboek.
  • iPhone, iPad en iPod Touch

Maak een notitieboek aan

1. Selecteer het Notitiestablad
    2. Tik op het notitieboek dropdownmenu bovenin het scherm
    3. Tik op + Nieuw Notitieboek
  • Android

Maak een nieuw notitieboek

1. Schuif het navigatiemenu uit door naar rechts te swipen vanaf de linkerkant van het scherm
    2. Tik op Notitieboeken in het menu
    3. Tik op de nieuwe notitieboekknop (notitieboek met een plusteken)
  • Web

Maak een nieuw notitieboek

1. Klik op de Notitieboekknop (notitieboek) in de zijbalk
    2. Klik op de nieuwe notitieboekknop (notitieboek met een plusteken)

Manieren om alles met notitieboeken te ordenen

Evernote biedt je altijd een notitieboek aan wanneer je een nieuw account aanmaakt. Je kunt extra notitieboeken aanmaken om jouw notities te ordenen over onderwerpen die voor jou en je team belangrijk zijn.

Probeer je notitieboeken te ordenen:

• Op project, product, departement of activiteit
  • Op klant of bedrijf.
  • Op projectfase of cyclus in de productontwikkeling (bijv. 'Brainstorm', 'Ontwerp', 'Ontwikkeling' of 'Test')
  • Per wekelijkse, maandelijkse, driemaandelijkse of jaarlijkse deadlines of doelen.

Manieren waarop teams geordend blijven d.m.v. notitieboeken

Verschillende teams of afdelingen willen hun zakelijke content ordenen op een manier die het beste werkt voor hun projecten, doelen en workflows.

Voorbeelden:

• Creëer een papierloos kantoor

Verban het papier van de werkvloer en sla alles notitieboeken op om informatie doorzoekbaar en overal toegankelijk te maken:

• Scan documenten, ontvangstbewijzen, facturen of visitekaartjes naar verschillende notitieboeken
    • Sla e-mails en projectnotities in verschillende project notitieboeken op
    • Maak notitieboeken en deel geografische bezit, notulen en projecttijdslijnen met iedereen binnen je bedrijf of je team
  • Inspireer creatieve teams

Werk samen met klanten, deel ideeën en inspiratie met je team en centraliseer een tijdlijn:

• Gebruik de Web Clipper om inspiratie van het internet te verzamelen die bewerkt en opgeslagen kunnen worden in Evernote
    • Gebruik visueel commentaar voor plannen, ontwerpen en modellen om ideeën te markeren en te behandelen
    • Deel voorstellen voor projecten, tijdlijnen en specificaties voor verkopers en zzp'ers van buiten je bedrijf

Meer manieren om notitieboeken te beheren

Wijzig de naam van een notitieboek

In het standaardnotitieboek worden alle notities opgeslagen totdat je ze verplaatst. Veel mensen vinden het handig om het een naam te geven als 'Inbox' of 'Te verplaatsen'. Je kan ook iets anders kiezen dat voor jou goed werkt.

• Mac

1. Selecteer 'Notitieboeken' in de zijbalk om de notitieboeklijst te zien.
    2. Rechtermuisklik op het notitieboek dat je een nieuwe naam wil geven en selecteer Wijzig naam notitieboek...
  • Windows

1. Selecteer Notitieboeken in de linker zijbalk om de notitieboeklijst te zien
    2. Rechtermuisklik op het notitieboek dat je een nieuwe naam wil geven en selecteer Wijzig naam notitieboek
  • iPhone, iPad en iPod Touch

1. Open de notitieboek waarvan je de naam wil weizigen
    2. Tik op de optiesknop (drie puntjes) om nog meer opties te bekijken
    3. Tik op Instellingen notitieboek
    4. Wijzig de naam van het notitieboek en tik op Klaar
  • Android

1. Schuif het navigatiemenu uit door naar rechts te swipen vanaf de linkerkant van het scherm
    2. Tik op Notitieboeken in het menu
    3. Tik op de optiesknop (drie puntjes) om nog meer opties te bekijken
    4. Tik op Wijzig naam notitieboek
    5. Wijzig de naam van het notitieboek en tik op OK
  • Web

1. Klik op de Notitieboekknop (notitieboek) in de zijbalk om de notitieboeklijst te zien
    2. Selecteer het notitieboek waarvan je de naam wil wijzigen
    3. Selecteer de informatieknop (letter 'i') en wijzig de naam van het notitieboek

Verplaats een notitie naar een ander notitieboek

• Mac

1. Rechtermuisklik op de notitie in de notitielijst
    2. Selecteer Verplaats naar notitieboek... en kies het notitieboek waar de notitie naar wil verplaatsen
  • Windows

1. Rechtermuisklik op de notitie in de notitielijst
    2. Selecteer Verplaats naar notitieboek en kies het notitieboek waar de notitie naar wil verplaatsen
  • iPhone, iPad en iPod Touch

1. Tik op de notitieboeknaam bovenin de notitie
    2. Selecteer het notitieboek waar je de notitie naartoe wil verplaatsen
  • Android

1. Tik op de notitieboeknaam bovenin de notitie
    2. Selecteer het notitieboek waar je de notitie naartoe wil verplaatsen
  • Web

1. Klik op de notitieboeknaam bovenin de notitie
    2. Selecteer het notitieboek waar je de notitie naartoe wil verplaatsen

Dupliceer of kopieer een notitie

• Mac

1. Rechtermuisklik op de notitie in de notitielijst
    2. Selecteer Kopieer naar notitieboek... en kies het notitieboek waar de notitie naar wil verplaatsen
  • Windows

1. Rechtermuisklik op de notitie in de notitielijst
    2. Selecteer Kopieer naar notitieboek en kies het notitieboek waar de notitie naar wil verplaatsen
  • iPhone, iPad en iPod Touch

1. Open de notitie en tik op de optiesknop (drie puntjes) om nog meer opties te bekijken
    2. Tik op 'Dupliceer notitie'. Een kopie van de notitie is aangemaakt in hetzelfde notitieboek als het originele.
  • Android

1. Tik op de optiesknop (drie puntjes) in de notitielijst om nog meer opties te bekijken
    2. Tik op Selecteer notities en selecteer de notitie(s) die je wil dupliceren.
    3. Tik weer op de optiesknop (drie puntjes) en tik op Dupliceer. Er wordt een kopie van de notitie aangemaakt in hetzelfde notitieboek als het originele.

Ga aan het werk met zakelijke en persoonlijke notitieboeken (Evernote Business)

Met Evernote Business heb je de mogelijkheid om je notities te sorteren in aparte zakelijke en persoonlijke notitieboeken:

Twee notitieboektypes

Zakelijke notitieboeken

Voor werk gerelateerde notities, zoals projectnotities, informatie over klanten en notulen. De informatie in zakelijke notitieboeken blijven van het bedrijf wanneer jij het bedrijf verlaat, maar is privé, tenzij jij het deelt.

Zakelijke notitieboeken blijven van jouw bedrijf. Alle notities die jij voor werk maakt, worden automatisch in de zakelijke notitieboeken geplaatst. Ondanks dat ze in een zakelijk notitieboek staan, zijn ze niet voor iedereen zichtbaar. Zakelijk notitieboeken kunnen alleen door jou en de Evernote Business account manager van jouw bedrijf bekeken worden, totdat jij besluit ze met anderen binnen het bedrijf te delen. Beheerder zijn gemachtigd om zakelijke notitieboeken te bekijken en kunnen de eigendoms- en deelrechten beheren.

Persoonlijke notitieboeken

Voor persoonlijke notities, zoals boodschappenlijstjes, trainschema's en artikelen die je wil lezen. Persoonlijke notities blijven privé en van jou, zelfs wanneer je het bedrijf zou verlaten.

Zet een persoonlijk notitieboek om in een zakelijk notitieboek

Als je Evernote al persoonlijk gebruikt voordat jouw bedrijf Evernote Business-account is gaan gebruiken, kan het zijn dat je werk-gerelateerde notities opgeslagen hebt in persoonlijke notitieboeken en dat je die naar de zakelijke notitieboeken wil verplaatsen. Klik in Evernote voor Mac of Windows Desktop met de rechtermuisknop op je persoonlijke notitieboek en selecteer Omzetten naar zakelijk notitieboek.

Verplaats een losse notitie naar een zakelijk notitieboek

Ga naar de notitie die je wil verplaatsen en selecteer het notitieboekmenu in de linker bovenhoek (Mac) of rechter bovenhoek (Windows). Kies daarna een zakelijk notitieboek uit de beschikbare opties in de lijst.

Het verplaatsen van persoonlijke notitieboeken en zakelijke notitieboeken wordt op dit moment alleen ondersteund door Evernote voor Mac en Windows Desktop.

Meer tips

Bekijk de volgende tips voor andere manieren om met notitieboeken te werken:

• Orden gerelateerde notitieboeken in een stapel: Stapels zijn geweldige manier om gerelateerde groepen van notitieboeken te ordenen. Ze zijn alleen voor jou zichtbaar en kunnen niet gedeeld worden. Meer informatie
  • Maak een geordende structure: Maak afspraken over conventies en een geordende structuur voor notities, notitieboeken en labels. Meer informatie

LANGUAGES_ALL LANGUAGES_EXCLUDE=vi,th,ms,ar,id

Sleutelwoorden:

• zakelijke notitieboeken
  • zakelijke notities
  • orden