Maak een checklist

< Vorige / Volgende >

Maak een checklist

Met Evernote kan je checkboxes en checklists in je notities plaatsen om je taken bij te houden.

Checklists en checkboxes geven je de mogelijkheid om lijsten of items aan te maken die je af kan vinden. Hier zijn een paar ideeën:

• Takenlijst: maak op maandagochtend op je werk een lijstje van taken voor de komende week en raadpleeg deze lijst op elk gewenst moment vanaf je mobiele telefoon.
  • Inpaklijst: vergeet je zonnebrandcrème, badkleding en telefoonoplader niet.
  • Doelenlijst: houd altijd en overal een overzicht van je doelen bij de hand.
  • Boekenlijst: voeg interessante boeken aan je lijst toe — vanaf je smartphone in de boekwinkel of met je tablet op het vliegveld.
  • Klussenlijst: bekijk dit lijstje wanneer je in de bouwmarkt bent, zodat je alle benodigdheden kunt inslaan voor klussen in en om het huis.
  • Boodschappenlijst: houd dit lijstje altijd actueel en deel het met je partner!
  • Restaurantlijst: verken de restaurants en eethuisjes in de buurt en vink ze af nadat je ze geprobeerd hebt. Bekijk onze lijst.

Checkboxes

Checkboxes zijn zelfstandige boxes die overal toegevoegd kunnen worden in een notitie en, wanneer afgevinkt, een vinkje of een X in de box hebben. Om een checkbox toe te voegen, volg je de stappen hieronder voor jouw besturingssysteem.

• Mac

De nieuwe Evernote voor Mac

1. Open een bestaande notitie of maak een nieuwe notitie aan.
    2. Tik op de blauwe plus in de notitiebewerker en tik op de Checkbox knop.

Oudere versie van Evernote voor Mac

1. Open een bestaande notitie of maak een nieuwe notitie aan.
    2. Klik of tik op de Checkbox knop (box met een vinkje) in de bewerkbalk.
  • Windows

De nieuwe Evernote voor Windows

1. Open een bestaande notitie of maak een nieuwe notitie aan.
    2. Tik op de blauwe plus in de notitiebewerker en tik op de Checkbox knop.

Oudere versie van Evernote voor Windoww

1. Open een bestaande notitie of maak een nieuwe notitie aan.
    2. Klik of tik op de Checkbox knop (box met een vinkje) in de bewerkbalk.
  • iPhone, iPad en iPod touch

The new Evernote for iOS
    1. Open een bestaande notitie of maak een nieuwe notitie aan.
    2. Tik op de blauwe plus in de notitiebewerker en tik op de Checkbox knop.

Oudere versie van Evernote voor iOS

1. Open een bestaande notitie of maak een nieuwe notitie aan.
    2. Klik of tik op de Checkbox knop (box met een vinkje) in de bewerkbalk.
  • Android

De nieuwe Evernote voor Android

1. Open een bestaande notitie of maak een nieuwe notitie aan.
    2. Tik op de blauwe plus in de notitiebewerker en tik op de Checkbox knop.

Oudere versie van Evernote voor Android

1. Open een bestaande notitie of maak een nieuwe notitie aan.
    2. Klik of tik op de Checkbox knop (box met een vinkje) in de bewerkbalk.
  • Web

De vernieuwde Evernote Web

1. Open een bestaande notitie of maak een nieuwe notitie aan.
    2. Tik op de blauwe plus in de notitiebewerker en tik op de Checkbox knop.

Oudere versie van Evernote Web

1. Open een bestaande notitie of maak een nieuwe notitie aan.
    2. Klik of tik op de Checkbox knop (box met een vinkje) in de bewerkbalk.

Checklists

In de nieuwe versie van Evernote kan je een checklist aanmaken. Checklists zijn lijsten (net zoals genummerde en opsommingslijsten) waar elke regel start met een box dat je kan aanvinken wanneer je een taak afgerond hebt en, wanneer afgevinkt, de gehele regel doorhaalt.

Voeg een checklist af: Tik op de Checklist knop (afgevinkte lijst) in de bewerkbalk.

Opmerking: De checklist knop (afgevinkte-checklist) is alleen beschikbaar in de nieuwe Evernote voor Mac, Windows, iOS en Android.

Tips voor Evernote voor Mac, Windows en Web

• Je kunt een reeks bestaande items omzetten in een checklist door de items te markeren en de checkboxknop te selecteren.
  • Druk op Enter als je een checkbox aan de lijst wil toevoegen.
  • Je kan een checkbox toevoegen tijdens het typen door twee vierkante haakjes te typen, gevolgd door een spatie: ([]  ), of een al ingevulde checkbox door een x toe te voegen: ([x] ).
  • Typ 'todo:false'  in de zoekbalk om snel alle notities met niet afgevinkte checkboxes te vinden. Meer informatie over het zoeke naar notities met checklists.

Sleutelwoorden:

• doen
  • lijst
  • te
  • checkbox
  • checkboxes
  • checklist
  • check
  • afvinken
  • vink
  • vink
  • checkbox
  • afgevinkt
  • actiepunt
  • taken