Hoe maak je een checklist

< Vorige / Volgende >

Hoe maak je een checklist

Met Evernote kan je checkboxes aan je notities toevoegen om bepaalde acties of onderwerpen bij te houden. je kunt deze selectievakjes vanaf elk willekeurig apparaat opzoeken en aanvinken.

Wat is het nut van checklists?

Dit zijn enkele mogelijke toepassingen van checklists:

• Takenlijst: maak op maandagochtend op je werk een lijstje van taken voor de komende week en raadpleeg deze lijst op elk gewenst moment vanaf je mobiele telefoon.
  • Inpaklijst: vergeet je zonnebrandcrème, badkleding en telefoonoplader niet.
  • Doelenlijst: houd altijd en overal een overzicht van je doelen bij de hand.
  • Boekenlijst: voeg interessante boeken aan je lijst toe — vanaf je smartphone in de boekwinkel of met je tablet op het vliegveld.
  • Klussenlijst: bekijk dit lijstje wanneer je in de bouwmarkt bent, zodat je alle benodigdheden kunt inslaan voor klussen in en om het huis.
  • Boodschappenlijst: houd dit lijstje altijd actueel en deel het met je partner!
  • Restaurantlijst: verken de restaurants en eethuisjes in de buurt en vink ze af nadat je ze geprobeerd hebt. Bekijk onze lijst.

Hoe maak je een checklist

• Mac, Windows, Web, iPhone, iPad en iPod Touch

Klik of tik op de knop 'Voeg taak toe' (checkbox) in de opmaakbalk om een checkbox toe te voegen.

• Android

Tik op de checkbox knop in de notitiebewerker in de bewerkbalk.

Tips voor Evernote voor Mac, Windows en Web

• Je kunt een reeks bestaande items omzetten in een checklist door de items te markeren en de checkboxknop te selecteren.
  • Druk op Enter als je een checkbox aan de lijst wil toevoegen.
  • Je kan een checkbox toevoegen tijdens het typen door twee vierkante haakjes te typen, gevolgd door een spatie: ([] ), of een al ingevulde checkbox door een x toe te voegen: ([x] ).
  • Typ 'todo:false' in de zoekbalk om snel alle notities met niet afgevinkte checkboxes te vinden. Meer informatie over het zoeke naar notities met checklists.

Sleutelwoorden:

• doen
  • lijst
  • te
  • checkbox
  • checkboxes
  • checklist
  • check
  • afvinken
  • vink
  • vink
  • checkbox
  • afgevinkt
  • actiepunt
  • taken