Deel notities

Evernote maakt het gemakkelijk om notities met anderen te delen. Deel notities zoals de agenda van een vergadering, ontwerpideeën die je van het web geknipt hebt, reisbeschrijvingen of lijsten met projecttaken.

Verschillende manieren om notities te delen

Hier zijn een paar manieren om notities met anderen te delen:

• Gebruik iMessage apparaten met iOS 10 of nieuwer)
  • Kopieer en plak een openbare link (URL) in een notitie
  • Gebruik Work Chat
  • Verstuur een notitie per e-mail

Gebruik iMessage apparaten met iOS 10 of nieuwer)

Gebruik iMessage om notities met anderen te delen, of de ontvangers Evernote gebruiken of niet. Wissel ideeën uit en vraag feedback over datgene wat je gedeeld hebt. Meer informatie

Kopieer en plak een openbare link (URL) in een notitie

Afbeelding van hoe de openbare URL optie te selecteren

Elke notitie in Evernote krijgt een eigen URL die je kan kopiëren en in een andere app kan plakken. Wanneer iemand over een openbare link van jouw notitie beschikt, hebben zijn altijd toegang tot de meest recente versie van jouw notitie en kunnen het zelfs in hun eigen Evernote-account opslaan. Iedereen kan de content van jouw notitie zien, totdat jij het niet meer wil delen.

Om een openbare link van je notitie te delen, selecteer je de notitie en doe het volgende:

• Mac

Open de notitie, klik op de naar beneden wijzende pijl op de Delenknop en selecteer Kopieer openbaren link.

• Windows

Open de notitie, klik op de naar beneden wijzende pijl op de Delenknop en selecteer Kopieer URL.

• iPhone, iPad en iPod Touch

Open de notitie, tik op de delenknop (box met naar beneden wijzende knop) en tik op Kopieer link.

• Android

Open de notitie, tik op de delenknop (drie aaneengesloten puntjes), tik op Deelbare link uitgeschakeld en selecteer de methode om te delen.

• Web

Open de notitie, klik op de naar beneden wijzende pijl op de Delenknop en selecteer Link.

Gebruik Work Chat

Gebruik Work Chat om berichten, notities of notitieboeken met anderen te delen, of ze Evernote gebruiken of niet. Deel een notitie of notitieboek via de chat met anderen om ideeën uit te wisselen en feedback te ontvangen. Meer informatie

Verstuur een notitie per e-mail

Om een notitie te e-mailen, selecteer je de notitie in de notitielijst en doe je het volgende:

• Mac

Open de notitie en selecteer Notitie > Meer delen > Mail een kopie... in de menubalk.

• Windows

Open de notitie, klik op de naar beneden wijzende pijl op de Delenknop en selecteer Verstuur per mail....

• iPhone, iPad en iPod Touch

Open de notitie, tik op de delenknop (box met naar beneden wijzende knop) en tik op E-mail.

• Android

Open de notitie, tik op de delenknop (drie verbonden puntjes) en type de naam of e-mails van de mensen met wie je de notitie wil delen.

• Web

Open de notitie, klik op de naar beneden wijzende pijl op de Delenknop en selecteer E-mail.

Wanneer mensen jouw e-mail ontvangen hebben, zien zij een snapshot van de notitie zoals jij het gedeeld hebt. Ze kunnen de wijzigingen die jij later misschien aangebracht hebt niet zien.

Het wijzigen van de bevoegdheden voor een notitie of het stoppen van het delen

Je kan het delen van een notitie altijd stopzetten. Selecteer de notitie en doe het volgende:

• Mac

• Open de notitie en selecteer Notitie > Meer delen > Stop delen openbare link in de menubalk.
    • Open de notitie, selecteer Notitie > Meer delen > Beheer notitierechten... in de menubalk en klik op de X naast de naam/namen van degene met wie je de notitie niet meer wil delen.
  • Windows

• Open de notitie, selecteer Notitie > Delen > Wijzig delen en klik in het menu op het vinkje bij Openbare link inschakelen'.
    • Open de notitie, selecteer Notitie > Delen > Wijzig delen in de menubalk, klik op Wijzig individuele rechten voor deze notitie en klik op X naast de naam/namen van degene met wie de notitie niet meer wil delen.
  • iPhone, iPad en iPod Touch

• Open de notitie, tik op de delenknop (box met naar beneden wijzende knop) en tik op Stop delen.
    • Open de notitie, tik op de informatieknop (letter 'i'), tik op Notitie-rechten en tik op Stop met iedereen delen. Je kan hier ook de bevoegdheden wijzigen van alle individuele mensen.
  • Android

• Open de notitie, tik op de delenknop (drie verbonden puntjes) en tik op de groene linkknop naast "Deelbare link ingeschakeld."
    • Open de notitie, tik op de delenknop (drie verbonden knopjes), tik op Bekijk naast iedereen die de notitie kan bekijken en wijzig de rechten.
  • Web

• Open de notitie, klik op de naar beneden wijzende pijl op de Delenknop en selecteer Link > Stop delen van notitie > Klaar.

Tip

Deel notities als presentatie

Wanneer je in een groep of een vergadering zit, kan je de presentatiemodus gebruiken om je notities in full-screen te delen op je computer, laptop of tweede scherm. Meer informatie

Alles over het delen van een verzemling notities of een notitieboek

LANGUAGES_ALL LANGUAGES_EXCLUDE=vi,th,ms,ar,id

Sleutelwoorden:

• samenwerken
  • samenwerking
  • verstuur een notitie per e-mail
  • handleidingen
  • de link naar een notitie
  • de links naar een notitie
  • delen
  • notities delen
  • url delen
  • gedeeld
  • delen
  • Notities delen
  • met anderen
  • work chat
  • workchat