Hoe werkt het synchroniseren binnen Evernote?

< Vorige / Volgende >

Hoe werkt het synchroniseren binnen Evernote?

Overzicht

De Evernote dienst is op zo'n manier ingericht dat elke synchronisatie-bewerking via Evernote Web gaat. Bijvoorbeeld, als je een synchronisatie initieert op een Evernote computer app, dan wordt alle nieuwe of bijgewerkte content eerst in Evernote Web geüpload en kan alleen gedownload worden op andere apparaten wanneer een synchronisatie geïnitieerd is. Elke gesynchroniseerde notitie in je account is in Evernote Web opgeslagen. In Evernote voor Mac en Windows worden alle notities in een lokale database op de hard drive van je computer opgeslagen.

Conflicterende wijzigingen

Soms zijn er twee kopieën van dezelfde notitie die in conflict zijn. Dit kan gebeuren wanneer een notitie bewerkt wordt op twee verschillende locaties voordat ze gesynchroniseerd zijn. Wanneer dat gebeurt, wordt er een gedupliceerde notitie aangemaakt. Dit is een veiligheidsmaatregel om gegevensverlies te voorkomen en geeft je de mogelijkheid om conflicterende data te bekijken en te bewerken.

Wat zijn redenen waarom dit gebeurt?

Als je dezelfde notitie op twee verschillende apparaten bewerkt (A & B) en er nog geen volledige synchronisatie geïnitieerd is (een synchronisatie van apparaat A naar de Evernote server en dan naar apparaat B) voordat je de notitie op apparaat B bewerkt. Op dat moment wordt er een gedupliceerde notitie aangemaakt.

Hoe los ik een conflicterende wijziging op?

Als er een gedupliceerde notitie in je account verschijnt, bekijk dan de content van elke versie die niet automatisch samengevoegd kan worden en pas de wijzigingen handmatig toe. Wanneer je denkt dat de originele versie alle wijzigingen bevat, verwijder je de gedupliceerde notitie. Als je een specifieke versie van de notitie wil bewaren, kopieer en plak je deze versie in een nieuwe of bestaande notitie in je account.

Hoe voorkom ik dat dit weer gebeurt?

De beste manier om conflicterende wijzigingen te voorkomen is er voor te zorgen dat wanneer je Evernote gebruikt, dat je apparaat de kans heeft gekregen om te synchroniseren voordat je jouw notities op een ander apparaat opent. Bedenk wel dat synchroniseren automatisch plaatsvindt en op de achtergrond plaats vindt wanneer je wijzingen aanbrengt. In sommige gevallen kan het echter zo zijn dat dit niet mogelijk is, bijvoorbeeld, wanneer je even geen internetverbinding meer hebt.

Andere bronnen

Tips voor probleemoplossingen voor synchronisatieproblemen

Sleutelwoorden:

• synchroniseren
  • synchroniseren
  • cloud
  • conflicterende wijzigingen