Wat te doen als Evernote Web Clipper het niet doet?

Als er een probleem is met het gebruik van Evernote Web Clipper, moet je om te beginnen de nieuwste versie van Evernote Web Clipper voor je webbrowser installeren. Voer daarna de onderstaande stappen uit.

Internet Explorer

Schakel 'Voeg toe aan Evernote' in

Ga in Internet Explorer naar het tools menu (tandwielknop) en klik op Beheer add-ons > Werkbalken en Extensies. Zorg er voor dat 'Voeg toe aan Evernote 5' ingeschakeld staat. Als deze optie uitgeschakeld is, schakel de optie dan in en start de webbrowser opnieuw.

Voeg Web Clipper toe aan je werkbalk

Klik met de rechtermuisknop op het tools menu (tandwiel knop) en zorg er voor dat de 'Opdrachtbalk' ingeschakeld staat. In de opdrachtbalk wordt Evernote Web Clipper als het goed is weergeven door de Evernote olifant knop. Als je de Evernote Web Clipper knop niet ziet of als je de volgorde van de knoppen aan wil passen, klik je met de rechtermuisknop op de opdrachtbalk en selecteer je 'Pas aan'.

Microsoft Outlook

1. Open Outlook en selecteer Bestand > Opties > Add-Ins
  2. Zorg er voor dat 'Evernote Outlook Contact Connector' en 'Evernote.Outlook' allebei aangevinkt zijn bij de 'Actieve Application Add-ins'
  3. Selecteer 'COM Add-ins' in het dropdown menu en klik op Ga
  4. Vink de twee Evernote boxen aan in 'Add-Ins beschikbaar'
  5. Het kan zijn dat je Outlook opnieuw moet opstarten voordat de Evernote add-in ingeschakeld is

Mobiele telefoons en tablets

Op mobiele telefoons en tablets worden webknipsels niet op dezelfde manier ondersteund als via desktop browsers. Bekijk het kennisbank artikel voor tips over het knippen van webpagina's en content op Android en iOS apparaten.

Veelgestelde vragen

Ik kan een specifieke pagina niet knippen of het webknipsel ziet er niet uit zoals de originele pagina, hoe kan dat?

Sommige webknipsels zien er niet hetzelfde uit als op de oorspronkelijke webpagina, en soms kan je zelfs helemaal geen webknipsel maken. Dit gebeurt bijvoorbeeld als de webpagina een groot aantal ontwerpelementen, interactieve content of multimedia bevat.

Hieronder staan een paar tips over het knippen van webpagina's waar je problemen bij ervaart. De beschikbare opties en het beste resultaat hang wel af van het apparaat en de webbrowser waar je gebruik van maakt.

• Schakel over tussen de modi 'Artikel', 'Vereenvoudigd artikel' en 'Volledige pagina' voor het maken van knipsels van verschillende onderdelen van de content
  • Probeer alleen het gedeelte van de content te selecteren waarvan je een knipsel wil maken en klik met de rechtermuisknop (of gebruik Ctrl+klik) om een knipsel van de selectie te maken in Evernote
  • Leg de hele pagina vast met de 'Screenshot' modus (beschikbaar in de nieuwste versie van Web Clipper op Chrome, Safari en Opera)

Als je de bovenstaande tips hebt geprobeerd en het nog steeds niet lukt een knipsel te maken in Evernote, kan je contact met ons opnemen en vermeldt de URL van de webpagina waarvan je een webknipsel wil maken.

Sleutelwoorden:

• clipper
  • webknipsel
  • web clipper
  • webclipper