Hoe gebruik ik mijn iPhone of iPad om documenten te scannen

Afbeelding van Scannable-held

Download Scannable in de App Store om hoge kwaliteit scans vast te leggen, die je kan opslaan of met anderen kan delen.

Gebruik Scannable om ontvangstbewijzen, documenten, foto's, visitekaartjes, whiteboards en andere soorten papier met je telefoon te scannen, het maakt niet uit hoe groot het is of welke vorm het aanneemt. Je documenten ook scannen met een ScanSnap Evernote Edition scanner dat op het zelfde wifi netwerk zit.

Zodra je een afbeelding vastgelegd hebt, snijdt Scannable de afbeelding automatisch bij en verbetert de afbeelding door de scherpte, het contrast en de helderheid aan te passen.

Afbeeldingen die via Scannable vastgelegd zijn kunnen heel gemakkelijk op je apparaat of in Evernote opgeslagen worden, gedeeld worden via e-mail of SMS en door andere apps op je apparaat geopend worden.

Snel aan de slag

Voer de volgende drie stappen om te scannen:

Step 1Richten en scannen

Plaats een document, ontvangstbewijs of ander soort appier op een contrasterende achtergrond en richt je camera op het item dat gescand moet worden. Hou je apparaat recht boven het object, hou je apparaat dichterbij of verderaf totdat de blauwe, document-detectie rechthoek verschijnt.

Wanneer afteltimer (cirkel) afgeteld is, is je scan klaar.

Richten en scannen

Step 2Bekijken en goedkeuren

De afbeeldingen worden na het scannen aan je scanbalk toegevoegd. Swipe door (of tik op) de afbeeldingen in de scanbalk om ze te bekijken. Tik op een afbeelding om het beter te bekeken of de afbeeldingstools te gebruiken om ze te verwijderen, draaien, bij te snijden of te herstellen.

Na het reviewen van een scan, tik je op de terugpijl om terug te gaan naar de scanbalk en verder te scannen of alles in je balk te verwijderen en opnieuw te beginnen. Tik op het vinkje om de gescande afbeelding(en) goed te keuren.

Bekijken en goedkeuren

Step 3Stuur en sla op

Wanneer de afbeeldingen goedgekeurd zijn, is het volgende mogelijk:

• Sla het direct op je apparaat op in 'Filmrol'
  • Sla het direct op in Evernote
  • Verstuur via e-mail of sms
  • Deel het met een andere compatibele app

Opmerking: Je kan kiezen of je gescande items opslaat als afbeelding of als PDF door middel van de app instellingen. De losse pagina scans worden standaard als afbeelding opgeslagen en de meer-pagina scans als PDF.

Verstuur en sla op

Meer over Scannable

Bekijk de Scananble handleiding voor meer informatie over het gebruik van Scannable en alle mogelijke functies.

Naast de 'Aan de slag' tips komen de volgende onderwerpen in dit artikel aan bod:

• Snel aan de slag
  • Richten en scannen
  • Bekijken en goedkeuren
  • Verstuur en sla op
  • Veelgestelde vragen

Sleutelwoorden:

• scannable
  • document scanner
  • scan documenten