Alles over het maken van snelkoppelingen

Snelkoppelingen zijn een snelle manier om vaak gebruikte content in je Evernote-account te bekijken. Maak een snelkoppeling naar notities, notitieboeken, notitieboekstapels, labels en opgeslagen zoekopdrachten. Alle snelkoppelingen krijgen verschillende icoontjes in de zijbalk.

Bekijk je snelkoppelingen

Om je snelkoppelingen te bekijken, selecteer je Snelkoppelingen in de balk (Mac en Android), zijbalk (Windows) of tikbalk (iPhone, iPad en iPod Touch). Snelkoppelingen verschijnen in de volgorde waarin ze aangemaakt zijn.

In Evernote voor Mac of Windows kan je de volgorde wijzigen waarin de snelkoppelingen verschijnen, door ze omhoog of omlaag te slepen in de lijst. In Evernote voor iPhone, iPad en iPod Touch tik je op Bewerk in Snelkoppelingen. Sleep de drie streepjes omhoog of omlaag in de lijst en tik op Klaar. De volgorde van losse notitieboeken in een notitieboekstapel kan niet veranderd worden.

Maak snelkoppelingen aan van notities, notitieboeken, notitieboekstapels of labels

Om een snelkoppelingen naar een notitie, notitieboek of label aan te maken, open je de notitie-, notitieboek- of labellijsten en doe je het volgende:

• Mac

Rechtermuisklik of Control + klik op de notitie, notitieboek, notitieboekstapel of label in de lijst en selecteer Voeg {Note, Stack, Tag} toe aan snelkoppelingen in het pop-up menu. Je kan items ook naar en uit de snelkoppelinglijst slepen om ze aan de lijst toe te voegen of eruit te verwijderen.

• Windows

Rechtermuisklik op de notitie, notitieboek, notitieboekstapel of label in de lijst en selecteer Voeg toe aan snelkoppelingen in het pop-up menu. Je kan items ook naar en uit de snelkoppelinglijst slepen om ze aan de lijst toe te voegen of eruit te verwijderen.

• iPhone, iPad en iPod Touch

Open een notitie- of een notitieboeklijst, tik op de optiesknop (drie puntjes) en tik op Voeg toe aan snelkoppelingen. Voor labels open je Account, tik je op Instellingen > Beheer labels en swipe je naar links over een label en tik op de snelkoppelingenknop (lege ster).

• Android

Houd de notitie, notitieboek, notitieboekstapel of label in de lijst ingedrukt en tik op Voeg toe aan snelkoppelingen.

• Web

Zweef over een notitie, notitieboek of label in hun eigen lijst en klik op de sterknop.

Maak een snelkoppeling aan voor opgeslagen zoekopdrachten (Mac en Windows)

In Evernote voor Mac en Windows kan je een snelkoppeling voor je opgeslagen zoekopdrachten aanmaken. Klik gewoon in de zoekbalk om de opgeslagen zoekopdrachten te tonen en sleep je zoekopdracht naar de lijst met snelkoppelingen.

Meer informatie over opgeslagen zoekopdrachten

Snelkoppelingen verwijderen

Om een snelkoppeling naar een notitie, notitieboek of label te verwijderen, selecteer je Notities, Notitieboeken of Labels in de zijbalk om de notitie-, notitieboek- of labellijsten te openen en doe het volgende:

• Mac

Rechtermuisklik of Control + klik op de notitie, notitieboek, notitieboekstapel of label in de lijst en selecteer Verwijder {Note, Stack, Tag} uit snelkoppelingen in het pop-up menu. Je kan items ook naar en uit de snelkoppelinglijst slepen om ze aan de lijst toe te voegen of eruit te verwijderen.

• Windows

Gebruik rechtermuisklik op de notitie, notitieboek, notitieboekstapel of label in de lijst en selecteer Verwijder uit snelkoppelingen in het pop-up menu. Je kan items ook naar en uit de snelkoppelinglijst slepen om ze aan de lijst toe te voegen of eruit te verwijderen.

• iPhone, iPad en iPod Touch

Open een notitie- of een notitieboeklijst, tik op de optiesknop (drie puntjes) en tik op Verwijder uit snelkoppelingen. Voor labels open je Account, tik je op Instellingen > Beheer labels en swipe je naar links over een label en tik op de snelkoppelingenknop (lege ster). Je kan ook Snelkoppelingen openen, naar links swipen op een snelkoppeling en op Verwijder tikken.

• Android

Houd de notitie, notitieboek, notitieboekstapel in de lijst ingedrukt en tik op Verwijder uit snelkoppelingen.

• Web

Zweef over een notitie, notitieboek of label in hun eigen lijst en klik op de sterknop.

Sleutelwoorden:

• opgeslagen zoekopdracht
  • opgeslagen zoekopdrachten
  • snelkoppelingen
  • labels