Afbeeldingen en PDF's bewerken

Je kan eenvoudig opmaak aan een afbeelding toevoegen. Tik gewoonweg op de iconen rechtsonder en links in het scherm om de opmaakwerkbalk en het menu Opmaak uit en in te vouwen.

Opmerking: als je de camerafunctie 'Snel markeren' gebruikt, tik dan op Meer tools boven aan het scherm om de volledige set van tools te gebruiken.

Skitch tools

Zodra je in Skitch een afbeelding of PDF-bestand geopend of gemaakt hebt, tik je op het pijlhulpmiddel (tik op het hulpmiddel voor slepen om PDF's te markeren) om de opmaakhulpmiddelen weer te geven. Nadat je de opmaak toegevoegd hebt, tik je op de rode cirkel links in het scherm om het menu Opmaak uit te vouwen.

De opmaakhulpmiddelen gebruiken

Arrow toolPijl tool

Gebruik de 'Pijl' tool om een exacte locatie of een voorwerp op een afbeelding of in een PDF-bestand aan te wijzen:

1. Selecteer het pijlhulpmiddel.
  2. Sleep de tool naar de plek op de afbeelding waarnaar je de pijl wilt laten wijzen. De pijl zal wijzen en uittrekken in de richting waarin je hem sleept.
Voeg pijlen toe

Line shape tools iconLijn & Vorm tools

Gebruik de tools voor Lijnen & Vormen om aandacht te vragen voor specifieke gebieden.

Opties voor lijn- en vormtools

Ga als volgt te werk om lijnen en vormen aan je afbeelding of pdf-bestand toe te voegen:

1. Selecteer het icoon Lijnen & Vormen om alle beschikbare vormen te tonen
  2. Selecteer het icoon voor de vorm dat je wil gebruiken (lijn, cirkel en vierkant/rechthoek)
  3. Houdt deze ingedrukt en sleep deze over het gebied van de afbeelding waar je wil dat de vorm moet komen
Lijnen en vormen

Text tool iconTekst tool

Gebruik de 'Tekst' tool om tekst aan je afbeelding of pdf-bestand toe te voegen:

1. Selecteer het Tekst tool icoon
  2. Klik op de plaats waar je de tekst wil plaatsen. Er wordt een cursor getoond.
  3. Voer de tekst in die je op de afbeelding wil tonen
  4. Selecteer de tekst die je wil bewerken om de schuifbalk met opties te tonen of klik op de tekst in het tekstvak om de tekst of tekstopmaak te wijzigen
  5. Gebruik de schuifbalk om te kiezen uit platte of omlijnde tekst
Tekst tool

Highlight tools iconPen & Markeer tools

Gebruik de Pen om tekeningen te maken met digitale inkt. Met de Markeerstift kan je een transparante laag aan je afbeelding toevoegen.

Opties voor de pen en markeerstift

Ga als volgt te werk om op je afbeelding te tekenen en om markeringen aan je afbeelding toe te voegen:

1. Selecteer het Pen & markeerstift icoon om de beschikbare tools te tonen
  2. Selecteer het icoon Pen om te tekenen. Wanneer je de Markeerstift selecteert, kan je belangrijke items markeren met transparante inkt.
  3. Klik met een willekeurig tool op de afbeelding en houd het tool ingedrukt om met digitale inkt te tekenen.
Pen Markeer tools

Stamp tool iconStempel tool

Gebruik Stempels om snel visuele feedback op delen van een afbeelding te geven. Op deze manier kan je anderen snel laten weten welke aspecten van de afbeelding je wel en niet mooi vindt en over welke delen van de afbeelding je meer informatie wil hebben. Je kunt ook korte teksten aan stempels toevoegen.

Opties voor stempels

Voeg een stempel toe:

1. Klik op het Stempel icoon. Er wordt een menu met beschikbare stempels getoond.
  2. Klik op de Stempel die je wil gebruiken
  3. Klik op een willekeurige plaats op de afbeelding of op de pdf-pagina om de stempel toe te voegen
Stempels toevoegen

Voeg tekst aan een stempel toe:

1. Klik op de stempel waar je de tekst aan wil toevoegen. De bewerkopties voor de Stempel worden rondom de Stempel getoond.
  2. Selecteer het icoon Tekst bij stempels. Dit icoon is voorzien van de letter "a". Wanneer je op het icoon tikt, verandert het icoon in een tekstvak.
  3. Begin te typen om tekst aan de stempel toe te voegen. Je kunt maximaal 16 tekens toevoegen.
Voeg tekst toe aan de stempel

Voeg een pijl aan een stempel toe:

1. Selecteer de stempel waar je de pijl aan wilt toevoegen. De bewerkopties voor de stempel worden rondom de stempel getoond.
  2. Selecteer het + icoon. Het + icoon verandert in een vast, blauw ankerpunt en er verschijnt een pijl links van de stempel.
  3. Klik en houd het blauwe ankerpunt ingedrukt en verplaats je vinger daarna om de pijl naar een andere kant van de stempel te verplaatsen.
Voeg pijlen toe aan stempels

Emoticon toolEmoticon tool

Emoticon

Ga als volgt te werk om emoticons toe te voegen aan een afbeelding of PDF-bestand:

1. Tik op het Emoticon icoon. Er verschijnt een menu met de beschikbare emoticons.
  2. Selecteer de emoticon die je wil gebruiken.
Voorbeeld van een emoticon

Pixelate toolPixel tool

(alleen beschikbaar voor afbeeldingen)

Gebruik 'Pixeleren' om delen op afbeeldingen, zoals gezichten of persoonlijke gegevens, die je niet wil delen, te vervagen:

1. Tik op het Pixeleren icoon
  2. Houdt deze ingedrukt en sleep het over het gebied dat je wil pixeleren.
Pixeleer

Opties voor kleuren en lijnen

Kies een kleur voor je tekst-, pijl- en vormmarkeringen.

Opties voor kleuren

Kies een lijndikte voor je tekst-, pijl- en vormmarkeringen.

Opties voor diktes

Meer opties voor bewerken

Naast de opmaakhulpmiddelen biedt Evernote nog andere manieren waarop je de algehele opmaak van je afbeeldingen kunt wijzigen. Je kunt deze opties openen door boven in het scherm op de tools te tikken.

Je vindt hier de volgende opties:

• Maak ongedaan: de laatste toegevoegde of gewijzigde opmaak ongedaan maken.
  • Alle opmaak verwijderen: verwijdert alle opmaak op een bepaalde afbeelding of in een PFD-bestand. In PDF's wordt de opmaak op alle pagina's verwijderd. Tik op Wis alle annotaties in het vervolgkeuzemenu Opties boven aan het scherm.
  • Draaien (alleen van toepassing op afbeeldingen): draait de huidige afbeelding (of PDF-pagina op een Mac) 90 graden naar rechts of links. Tik op Draaien in het vervolgkeuzemenu Opties boven aan het scherm.

Crop tool iconBijsnijden amp; Vergroten/Verkleinen tool

(alleen beschikbaar voor afbeeldingen)

Knippen: gebruik dit gereedschap om het deel van de afbeelding dat je wil houden te selecteren en om de rest te verwijderen

1. Selecteer het icoon Bijsnijden (Android: selecteer Bijsnijden in het Optiesmenu). Op een Mac kan je met een schakelknop wisselen tussen het hulpmiddel voor bijsnijden en het hulpmiddel voor vergroten/verkleinen.
  2. Tik met je vinger op de afbeelding en verplaats je vinger om het deel van de afbeelding dat je wil behouden te selecteren. Wanneer je jouw vinger van het scherm haalt, wordt de rest van de afbeelding verwijderd.
Bijsnijden

Gereedschap Vergroten/verkleinen: gebruik dit gereedschap om het canvas te vergroten of te verkleinen

1. Selecteer het Vergroten/verkleinen icoon (je kunt met behulp van een schakelknop kiezen uit Knippen of Vergroten/Verkleinen)
  2. Selecteer het percentage waarmee je de afbeelding wil vergroten of verkleinen. Je kunt ook de nieuwe afmetingen invoeren.

Opmerking: het gereedschap voor vergroten/verkleinen op dit moment beschikbaar is voor de Mac.

Vergroten of verkleinen

Pan tool for PDF MarkupOpmaak toevoegen aan PDF-bestanden

Opmaakmogelijkheden voor pdf-bestanden

Tik nadat je een PDF-bestand geopend hebt in Skitch op het icoon 'Slepen' om het van opmaak te voorzien met de Skitch tools. Wanneer je een samenvatting van markeringen aan je PDF-bestand toevoegt, kunnen je vrienden en collega's alle opmaak sneller bekijken. De pagina wordt voorin het document toegevoegd.

De samenvatting van markeringen bevat de volgende informatie:

• Aantal markeringen: een overzicht van het aantal keren dat elk type opmaak aan een document is toegevoegd.

Samenvatting van aantal markeringen

• Samenvatting van markeringen: uitgeknipte delen van een PDF-bestand die precies aangeven waar de opmaak op een bepaalde pagina aanwezig is. Op deze manier kunnen anderen snel jouw ideeën en opmerkingen doornemen en raadplegen zonder dat ze het hele document moeten doorspitten.

PDF-opmaak in Skitch

Om een samenvatting van markeringen toe te voegen, selecteer je de knop Delen (Verzenden) boven aan het scherm en selecteer je Delen met samenvatting in het vervolgmenu.