Single Sign-on (SSO) voor je individuele Evernote account instellen

Single Sign-on (SSO) voor je individuele Evernote account instellen

Single Sign-on (SSO) voor je individuele Evernote account instellen

Als het Evernote account van je bedrijfsbeheerder Single sign-on (SSO) mogelijk maakt, moet jij bij Evernote inloggen voor toegang tot bedrijfscontent met jouw SSO-credentials.

Nieuw in Evernote?

Als je nieuw bent bij Evernote, moet je een nieuw account aanmaken voordat jij je bij het Evernote account van je bedrijf kunt aansluiten.

Geen onderdeel van het Evernote bedrijfsaccount?

Als je momenteel wel gebruikmaakt van Evernote, maar je nooit bij het Evernote bedrijfsaccount hebt aangesloten, heb je een uitnodiging nodig van het beheerdersaccount van je bedrijf voor het upgraden en lid te worden van het bedrijfsaccount.

Wanneer je op de uitnodigingslink van het Evernote bedrijfsaccount hebt geklikt, wordt je gevraagd het SSO-installatieproces uit te voeren. Klik op Log in wanneer gevraagd wordt het SSO-installatieproces te starten.

SSO-log in melding

Ben je al lid van het Evernote bedrijfsaccount?

Zodra je lid bent van het Evernote bedrijfsaccount, heb je voor het SSO-installatieproces de volgende SSO inloginformatie nodig:

• Gebruikersnaam: Je LDAP (Lightweight Directory Access Protocol), gewoonlijk de naam van je bedrijfs-e-mailaccount.
  • Wachtwoord: Het wachtwoord om je in te loggen bij je bedrijfsnetwerk.

Neem voor hulp met de SSO-installatie contact op met je IT-beheerder of met Evernote accountbeheer.

Evernote voor Mac

Log in bij je Evernote account en voer alle twee-staps verificatiecodes in (als je twee-staps verificatie voor je persoonlijke account hebt ingesteld) voordat je de volgende stappen uitvoert:

1. Klik op 'Ga door' wanneer gevraagd wordt om het SSO-installatieproces te starten.

SSO login notification

2. Log in bij je SSO-identiteitsprovider (vb. Ping Identity, OneLogin, of Okta) met je SSO-gegevens.

SSO login

3. Voer de twee-staps verifivatiecodes in als dit gevraagd wordt (optionele stap).

Two-factor verification

4. Sluit de laatste notificatiepagina en maak en verken bedrijfscontent.

SSO success

Evernote voor Windows Desktop

Log in bij je Evernote account en voer (als dit gevraagd wordt) de twee-staps verificatiecodes in voordat je de volgende stappen uitvoert:

1. Klik op 'Ga door' wanneer gevraagd wordt om het SSO-installatieproces te starten.

SSO login notification

2. Log in bij je SSO-identiteitsprovider (vb. Ping Identity, OneLogin, of Okta) met je SSO-gegevens.

SSO login

3. Voer de twee-staps verifivatiecodes in als dit gevraagd wordt (optioneel).

Two-factor verification

4. Klik op Sta toe om Evernote te starten en om bedrijfscontent te maken en te bekijken.

SSO success

Evernote Web

Log in bij je Evernote account en voer (als dit gevraagd wordt) de twee-staps verificatiecodes in voordat je de volgende stappen uitvoert:

1. Klik op 'Ga door' wanneer gevraagd wordt om het SSO-installatieproces te starten.

SSO notification

2. Log in bij je SSO-identiteitsprovider (vb. Ping Identity, OneLogin, of Okta) met je SSO-gegevens.

SSO login

3. Voer de twee-staps verifivatiecodes in als dit gevraagd wordt (optionele stap).

Two-factor verification

4. Maak en bekijk bedrijfscontent.

SSO success

Evernote voor iPhone, iPad en iPod Touch

Log in bij je Evernote account en voer (als dit gevraagd wordt) de twee-staps verificatiecodes in voordat je de volgende stappen uitvoert:

1. Klik op 'Ga door' (iOS) wanneer gevraagd wordt om het SSO-installatieproces te starten.

SSO notification

2. Log in bij je SSO-identiteitsprovider (vb. Ping Identity, OneLogin, of Okta) met je SSO-gegevens.

SSO login

3. Voer de twee-staps verifivatiecodes in als dit gevraagd wordt (optionele stap).

Two-factor verification

4. Al snel verschijnt het uiteindelijke notificatiescherm. Zodra je het Evernote startscherm ziet , kan je beginnen bedrijfscontent te maken en te bekijken.

SSO success

Evernote voor Android

Log in bij jouw Evernote account (als je dit nog niet gedaan hebt) voordat je de volgende stappen doorloopt:

1. Klik op 'Ga door' wanneer gevraagd wordt om het SSO-installatieproces te starten.

SSO notification

2. Log in bij je SSO-identiteitsprovider (vb. Ping Identity, OneLogin, of Okta) met je SSO-gegevens.

SSO login

3. Voer de twee-staps verifivatiecodes in als dit gevraagd wordt (optioneel).

Two-step verification

4. Als je besluit niet in te loggen bij SSO, ga dan naar je 'Accountinformatie' pagina op je apparaat en selecteer 'Inloggen bij Business' om bij SSO in te loggen.

SSO login through account info

Veelgestelde Vragen

Moet ik bij SSO inloggen om persoonlijke notities en notitieboeken te bekijken?

Nee. Je kunt op elk moment inloggen en persoonlijke notities en notitieboeken te bekijken zonder bij SSO in te loggen. Inloggen bij SSO is alleen nodig voor zakelijke notities.

Als SSO is ingeschakeld, waarom kan ik dan geen notities uit Skitch, Penultimate of andere apps in mijn zakelijke notitieboeken opslaan?

Momenteel ondersteund alleen Evernote SSO en kan alleen Evernote notities in zakelijke notitieboeken openen en opslaan. Als je Skitch, Penultimate of andere apps zonder SSO gebruikt, kan je content alleen in persoonlijke notitieboeken openen en opslaan.

Hoe kan ik zien of SSO ingeschakeld is?

Als je bedrijf SSO ingeschakeld heeft voor het Evernote bedrijfsaccount, behoor je een melding te krijgen van een Evernote account manager.

Als je geen meldingen hebt ontvangen, neem dan contact op met je IT-beheerder of Evernote account manager.

Moet ik elke keer bij SSO inloggen dat ik Evernote start?

Nee. Wanneer je IT-afdeling SSO instelt, kunnen ze dit zo configureren dat je een bepaald aantal dagen ingelogd blijft.

Hoe werkt SSO met twee-staps verificatie?

Als je bedrijf besloten heeft een SSO-vereiste te stellen, kan je nog steeds met de twee-staps verificatie persoonlijke notities en notitieboeken openen.

Als je bedrijf twee-staps verificatie voor bedrijfsnotities ingeschakeld heeft, wordt je gevraagd eerst het twee-staps verificatieproces te doorlopen voordat je zakelijke notities kunt openen.

Sleutelwoorden:

• schakel sso in
  • stel sso in
  • sso-installatie
  • single sign on
  • single sign-on
  • sso