Alles over het toevoegen van handgeschreven tekst aan notities in Evernote voor Android

Alles over het toevoegen van handgeschreven tekst aan notities in Evernote voor Android

Alles over het toevoegen van handgeschreven tekst aan notities in Evernote voor Android

Opmerking: handgeschreven tekst is momenteel beschikbaar voor mobiele apparaten en tablets met Android.

Lesnotities

Vergadernotities

Met Evernote kan je nu handgeschreven tekst toevoegen aan je notities, en naast je tekst, foto's, geluidsopnamen en bestandsbijlagen. Je kunt handgeschreven tekst toevoegen als je het volgende wil doen:

• Diagrammen tekenen binnen lesnotities of notities tijdens vergaderingen
  • Ideeën noteren tijdens het verbouwen van een kantoor of huis
  • Snel softwareontwerpen schetsen
  • Storyboards of lichtplannen voor videoproducties maken

Handgeschreven tekst toevoegen

Als je handgeschreven tekst wil toevoegen, open je een notitie in de notitiebewerkingsweergave en tik je op de knop Handgeschreven tekst toevoegen (pen en papier). Aan het rasterpatroon op de achtergrond kan je zien dat de bewerkingsmodus is geactiveerd.

Opmerking: Als de knop  Voeg handgeschreven tekst toe niet als recent gebruikte tool wordt weergegeven, tik je op de knop Bijlage toevoegen (paperclip) en selecteer je Handgeschreven tekst in het vervolgkeuzemenu.

Met je vinger of stylus kan je notities rechtstreeks op het scherm van je mobiele apparaat schrijven of tekenen. Tik op de Terugknop om te notitie op te slaan en terug te gaan naar de notitie-editor. De handgeschreven tekst wordt als bijlage in de .png-indeling bij de notitie opgeslagen en kan worden gedownload of van opmerkingen worden voorzien.

Pagina's bewerken en toevoegen, en door pagina's scrollen

Handgeschreven tekst bewerken: Als je bestaande handgeschreven tekst wil bewerken, zorg je dat de notitiebewerkingsweergave is geactiveerd en tik je op de pagina. Handgeschreven notities die op een Android mobiel apparaat gemaakt zijn (en niet geannoteerd zijn) kunnen op een iOS apparaat aangepast worden die het schetsen ondersteund. Meer informatie

Scroll omhoog en omlaag: Tik op de pijl omhoog of de pijl omlaag, of gebruik twee vingers om naar boven of beneden te scrollen.

Pagina's toevoegen: scroll in de editor voor handgeschreven tekst naar beneden en tik op het plusteken(+) om een pagina aan de bestaande pagina toe te voegen.

Opties voor handgeschreven tekst

Handgeschreven tekst toevoegen: hiermee wordt een leeg canvas gemaakt waarmee je handgeschreven tekst aan je notitie kunt toevoegen.

Pen: hiermee kan je tekst schrijven of pennenstreken in vrije vorm maken met behulp van de beschikbare streekkleuren en -grootten.

Gum: hiermee kan je de pennenstreken verwijderen die je hebt gemaakt. Dubbeltik om het volledige canvas te wissen.

Knippen: hiermee kan je delen van de tekst of tekening selecteren en op een andere plek in de notitie plakken of deze delen verplaatsen.

Herstel: hiermee kan je de laatst toegevoegde, verwijderde of verplaatste pennenstreken ongedaan maken.

Opnieuw: hiermee kan je de actie terugdraaien die je het laatst ongedaan hebt gemaakt.

Terug: hiermee kan je de handgeschreven tekst opslaan en teruggaan naar de notitiebewerker.

Overige opties

Tekst, afbeeldingen en bestanden boven of onder toevoegen: Tik boven of onder de pagina met handgeschreven tekst. Als je de cursor op de plek hebt geplaatst waar je meer content wil toevoegen, kan je tekst typen of een afbeelding of bestand bijvoegen.

Verwijder pagina's: Als je een pagina wil verwijderen, ga je terug naar de notitiebewerker door op de Terugknop te tikken. Tik op de pagina die je wil verwijderen, houd deze ingedrukt en selecteer Verwijder in het pop-upvenster.

Sleutelwoorden:

• tekenen
  • tekenen
  • handgeschreven
  • handgeschreven tekst
  • inkt
  • pen
  • penultimate
  • stylus
  • schrijven
  • schrijven