Notities maken

Een notitie is gewoon wat het is — informatie die je voor later wil bewaren. Je zo'n beetje alles soorten content in een notitie opslaan.

Voorbeeld notities

Veel verschillende manieren om notities te maken

Je bijna alles als content aan een notitie toevoegen. We hebben een paar ideeën voor je op een rijtje gezet:

• Typ, schrijf of neem audionotities op voor elke vergadering.
  • Maak aantekeningen op foto's en PDF's voor snelle communicatie met teams die op afstand op het kantoor of bouwterreinen werken.
  • Foto's van alles dat nieuwe ideeën, nieuwe ontwerpen of nieuwe constructies kan inspireren.
  • Maak foto's van een whiteboard of Post-it ® Notes van een brainstormsessie.
  • Scan contracten, juridische documenten, facturen of visitekaartjes.
  • Gebruik je computer, telefoon of tablet om alle soorten notities te maken en te bekijken wanneer jij dat wil.

Maak notities op je computer

Maak notities op mobiele apparaten

Maak een tekstnotitie

• Mac

Stap 1: Maak een notitie

1. Selecteer Notities in de zijbalk.
    2. Klik op de + Nieuwe Notitie in {default notebook name} knop.
    3. Geef je notitie een titel zodat het gemakkelijker te vinden is.
    4. Klik ergens in de notitie totdat de cursor verschijnt en begin te typen.
  • Windows

Stap 1: Maak een notitie

1. Selecteer Notities in het linker paneel.
    2. Selecteer + Nieuwe notitie bovenin het scherm.
    3. Geef je notitie een titel zodat het gemakkelijker te vinden is.
    4. Klik ergens in de notitie totdat de cursor verschijnt en begin te typen.
  • iPhone, iPad en iPod Touch

Stap 1: Maak een notitie

Tik op de groene plus knop (+) om een nieuwe notitie aan te maken.

• Android

Stap 1: Maak een notitie

Tik op de groene plus knop (+) om een nieuwe notitie aan te maken.

• Web

Stap 1: Maak een notitie

Tik op de plus knop (+) in de zijbalk om een nieuwe notitie aan te maken.

Opmerking: Zakelijke notities blijven van het bedrijf. Persoonlijke notities blijven privé en en van jou, zelfs wanneer je het bedrijf zou verlaten.

Voeg andere soorten content toe aan een notitie

Wanneer je op een notitie tikt of het selecteert, selecteer dan in de beschikbare iconen van de notitie bewerker:

• Voeg alle soorten bestanden toe

• Voeg checkboxes toe

• Voeg opsommings- en genummerde lijsten toe

• Voeg foto's vanuit je filmrol toe

• Maak foto's met je camera of webcam

• Neem audio op

Notities bewerken

Je kan notities bewerken die je zelf aangemaakt hebt of die door anderen met jou gedeeld zijn (en waar jij 'Bewerken' (of 'Bewerken en uitnodigen') rechten voor hebt gekregen).

Bewerk tekst

Om een tekst te bewerken, op je de te bewerken notitie, klik je ergens in de notitie en bewerk je het. Evernote synchroniseert je notitie met het web, maar je kan ook altijd op de twee pijlen in een cirkel klikken om je notities handmatig te synchroniseren.

Verwijder notities

Mac: Selecteer Notitie > Verwijder notitie in het Evernote menu (of tik op de prullenbak bovenin de notitie). De notitie is verplaatst naar je 'Prullenbak' notitieboek. Meer informatie

Pas stijlen en lay-outs aan

Gebruik de tekstbewerk- en lay-outgereedschappen om het uiterlijk van de notitie te wijzigen:

1. Tekststijl tools: Vetgedrukte, cursieve en onderstreepte tekst
  2. Markeer tool: Markeer de geselecteerde tekst
  3. Lijst tools: Maak checklists, opsomlijsten en genummerde lijsten
  4. Lay-outgereedschap: Voeg een verdeler toe, lijn tekst uit en voeg een tabel toe.

Opmerking: Selecteer Bestand > Maak ongedaan of Bestand > Opnieuw in het Evernotemenu om door een lijst met de meest recente opmaakwijzigingen te scrollen.

Mac formatting tools hero image

Meer tips

Bekijk de volgende tips voor meer manieren over het maken van notities:

• Checklists: Gebruik checklists om taken te beheren. Meer informatie
  • Maak Herinneringen om taken te beheren: Gebruik Herinneringen om notities bij te houden die tijd-gevoelige informatie bevatten en voor meldingen over komende taken en activiteiten.Meer informatie
  • Annoteer je notities: Verduidelijk en vraag om feedback door annotaties toe te voegen aan een notitie, een lose afbeelding of een PDF. Gebruik lijnen, vormen en pijlen om commentaar te leveren, iets te verduidelijken en samen te werken. Meer informatie
  • Stuur e-mails meteen door naar Evernote: Stuur digitale facturen, reserveringen van je reizen of wekelijkse nieuwsbrieven meteen door naar je Evernote-account. Meer informatie
  • Scan visitekaartjes: Gebruik de ScanSnap Evernote Edition scanner om foto's van visitekaartjes vast te leggen, contactgegevens van het kaartje te halen en in Evernote op te slaan en de kaartjes aan LinkedIn profielen te koppelen. Deze scanner scant en slaat ook automatisch facturen en andere documenten op voor een specifiek notitieboek. Meer informatie
  • Evernote Clipper: Sla verschillende screenshot op van alles op je scherm en voeg er tekst aan toe. Sla het allemaal op in één notitie. Meer informatie
  • Knip webpagina's: Sla delen of hele webpagina's op die je vanaf een desktop computer op het web geknipt hebt. Wanneer ze opgeslagen zijn, kan je annotaties aanbrengen, de content bewerken en het met anderen delen. Meer informatie

LANGUAGES_ALL LANGUAGES_EXCLUDE=vi,th,ms,ar,id

Sleutelwoorden:

• notities aanmaken
  • nieuwe notitie
  • notities toevoegen
  • schrijf notities
  • notitieschrijver