Aan de slag met Evernote Business voor account managers

Wat is Evernote Business?

Met Evernote Business kan jouw bedrijf de gezamenlijke kennis van de gehele organisatie vastleggen, doorzoeken en delen. Deze handleiding geeft een beknopt overzicht waarmee je bedrijf in vier eenvoudige stappen aan de slag kan met Evernote Business:

1. Maak een nieuw Evernote Business account voor je bedrijf
  2. Voeg gebruikers toe
  3. Maak een zakelijk notitieboek en voeg content toe
  4. Deel zakelijke content met het team

1. Maak een nieuw Evernote Business account voor je bedrijf aan

Er zijn twee manieren om een nieuwe account aan te maken, afhankelijk van of je nieuw bent bij Evernote of dat je al een persoonlijk Evernote account hebt.

Als je al een bestaand Evernote-account hebt:

Log in met je persoonlijke account en upgrade naar een Evernote Business account

Log in bij Evernote

Meer informatie over het upgraden van bestaande accounts

Wanneer je nieuw bent bij Evernote:

1. Ga naar de Evernote Business website en klik op Neem Business

Sign up for a new account

2. Vul de velden van het formulier in

Create new account

2. Gebruikers toevoegen

Hoe meer mensen je aan Evernote toevoegt, hoe gemakkelijker het voor teams wordt om te zien waar iedereen aan werkt en hoe meer manieren er ontstaan om met anderen samen te werken.

Automatisch toevoegen van nieuwe gebruikers

Evernote maakt het gemakkelijk om veel gebruikers aan het zakelijke account toe te voegen gebaseerd op e-mail domeinnamen. Wanneer je een specifiek bedrijfse-maildomeinnaam hebt, dan wordt iedereen met dat domeinnaam, en lid wil worden, automatisch toegevoegd als gebruiker van dat account.

Automatisch gebruikers goedkeuren

Op dezelfde 'Gebruikers toevoegen' pagina in de beheerconsole, voer je simpelweg jouw bedrijfsdomainnaam in, zoals @jouwbedrijf.nl, in het automatische goedkeuringsdeel van de pagina. Klik op de Voeg toe knop en daarna op Bevestig wanneer daar om gevraagd wordt.

Opmerking: Als je voor maandelijkse creditcard betalingen gekozen hebt voor je Evernote Evernote bedrijfsaccount, dan wordt elke nieuw gebruiker die lid wordt van jouw Evernote bedrijfsaccount in rekening gebracht.

Nodig mens individueel uit via e-mail

Mensen individueel uitnodigen is één van de twee manieren waarop je gebruikers kan toevoegen. Nodig mensen uit om lid te worden van het Evernote Business bedrijfsaccount via de beheerconsole.

Voeg gebruikers toe

1. Selecteer Voeg gebruikers toe in de zijbalk
  2. Voer het zakelijke e-mailadres in of verdeel een lijst met zakelijke e-mailadressen door middel van komma's
  3. Klik op Nodig uit wanneer de uitnodiging wil versturen. Gebruikers ontvangen dan een uitnodigingse-mail met instructies over hoe gebruikers lid kunnen worden van het Evernote Business bedrijfsaccount.

Invite users

4. Nadat je gebruikers een uitnodiging gestuurd hebt, is het een goed idee om hen extra informatie te sturen over het lid worden van Evernote Business zodat zij duidelijk weten wat het allemaal inhoud en hoe het proces gaat

3. Maak een zakelijk notitieboek en voeg content toe

Zakelijke notities blijven binnen het bedrijfsaccount

Als je een bestaande Evernote gebruiker bent en je upgrade je account om lid te worden van het Evernote bedrijfsaccount, dan heb de extra optie van het aanmaken van content in zakelijke notitieboeken. Houd er rekening mee dat alle zakelijke notities binnen het bedrijfsaccount blijven, zelfs wanneer je het bedrijf verlaat. Alle persoonlijke notities blijven volledig privé, tenzij je ze met anderen deelt, ze naar zakelijke notitieboeken verplaatst, persoonlijke notitieboeken omzet in zakelijke notitieboeken of ze binnen het Evernote bedrijfsaccount publiceert.

Persoonlijke notitieboeken omzetten in zakelijke notitieboeken

Het kan zijn dat er al werk-gerelateerde notities in je persoonlijke notitieboeken staan die je naar je zakelijke notitieboeken wil verplaatsen wanneer je lid bent geworden van het Evernote bedrijfsaccount. Dit is mogelijk in Evernote voor Mac of Evernote voor Windows Desktop. Klik met je rechtermuis op een persoonlijk notitieboek en selecteer Zet om in zakelijk notitieboek. Wanneer je een nieuw zakelijk notitieboek aangemaakt hebt, dan kan je het met anderen delen of binnen de Evernote Business Home van jouw bedrijf publiceren. Alle content dat in zakelijke notitieboeken aangemaakt is, is alleen zichtbaar voor jou en de account managers van het bedrijf, tenzij je het expliciet met anderen deelt of binnen de Evernote Business Home van je bedrijf publiceert.

4. Deel zakelijke content met je team

Wanneer je een paar zakelijke notitieboeken gedeeld hebt, kan je ze met iedereen binnen het team delen door ze te publiceren via de Evernote Business Home. Wanneer het gepubliceerd is via de Business Home kan iedereen, die lid is van het bedrijfsaccount en toestemming heeft, alle content zien.

Opmerking: Beheerders en notitieboekeigenaars kunnen 'bewerk' en 'bewerk en nodig uit' rechten verlenen aan iedereen binnen het bedrijf.

Voor medewerkers in een bedrijf gelden in het algemeen bedrijfsrichtlijnen voor het bekendmaken van bedrijfsinformatie. Let er daarom op dat je deze richtlijnen goed kent voordat je zakelijke notities met mensen buiten het bedrijf deelt via e-mail of een openbare link (URL). Als account manager kan je gebruikers en machtigingen voor alle zakelijke notitieboeken bekijken en beheren.

Handige informatiebronnen

Je kan uitgebreide informatie over het configureren van een Evernote Business account in de volgende informatiebronnen:

Sleutelwoorden:

• account beheerder
  • zakelijke beheerder