Gebruik geavanceerde zoeksyntax

< Vorige / Volgende >

Gebruik geavanceerde zoeksyntax

De geavanceerde zoeksyntax geeft je de mogelijkheid om je notities te doorzoeken op basis van speciale commando's, zoals de datum waarop ze aangemaakt zijn, het soort content (geluid, afbeelding, etc.)—zelfs waar ze aangemaakt zijn. Hier is een tabel van de meest gebruikte zoekoperators en voorbeelden van hoe ze te gebruiken.

Tips:

• Hoofdletters en kleine letters worden genegeerd. Bijvoorbeeld, zoeken op Dapper en dapper toont dezelfde resultaten.
  • Zoeken op verschillende woorden zorgt voor zoekresultaten met alle woorden. Bijvoorbeeld, zoeken op wereld nieuw dapper toont teksten met alle 3 de woorden.
  • Zoeken met aanhalingstekens zorgt er voor dat je een exacte match krijgt. Bijvoorbeeld, zoeken op "dappere nieuwe wereld" toont teksten met die 3 woorden in die exacte volgorde.
  • Zoeken met een asterisk (*) aan het einde van een woord zorgt er voor zoekresultaten met het minimum van dat aantal letters. Bijvoorbeeld, zoeken op dap* toont woorden die beginnen met dapper, Daphne, dappere, etc.
Operator Beschrijving Voorbeeld

intitle:

Zoekt in de titel van de notitie.

intitle:koffie toont notities met 'koffie' in de titel.

notebook:

Zoekt naar notities die in een specifiek notitieboek staan.

notebook:Financiën toont notities in het notitieboek 'Financiën'.

stack:

Zoekt naar notities die in een specifieke notitieboekstapel staan.

stack:Contracten zoekt alleen naar notities in de 'Contracten' notitieboekstapel.

any:

Zoekt naar notities die overeenkomen met een van de opgegeven zoekterm. Zonder deze operator toont Evernote zoeken alleen resultaten die overeenkomen met alle ingevulde zoektermen.

any: pizza bier toont alle notities met het woord 'pizza' of 'bier' (door deze operator te verwijderen, worden alleen notities getoond met 'pizza' en 'bier').

tag:

Zoekt naar notities gelabeld met een specifiek label.

label:medisch toont notities met het label 'medisch'.

Opmerking: Gebruik tag:* om alle notities te tonen met labels.

-tag:

Zoekt naar notities die niet gelabeld zijn met een specifiek label.

label:medisch toont notities die het label 'medisch' niet hebben.

Opmerking: Gebruik tag:* om alle notities te tonen zonder labels.

created:

Zoekt naar notities doe op of na een specifieke datum aangemaakt zijn. Let op dat de aangegeven datum de volgende opmaak moet hebben: JJJJMMDD (waarbij JJJJ de 4 cijfers van het jaar zijn, MM de 2 cijfers van de maand en DD voor de 2 cijfers van de dag staan) of als datum relatief ten opzichte van de huidige datum (bijvoorbeeld, day-1 is gisteren, week-2 betekent twee weken geleden, etc.)

created:day-2 toont notities die in de laatste twee dagen aangemaakt zijn.

created:20151218 toont notities die in of na 18 december 2015 aangemaakt zijn.

updated:

Zoekt naar notities die op of na een datum bijgewerkt zijn. Als een notitie niet bijgewerkt is na het moment van aanmaken, dan is de 'bijgewerkte' datum hetzelfde als de datum van 'aanmaken'.

updated:dag-2 toont notities die in de afgelopen twee dagen bijgewerkt zijn.

resource:

Zoekt naar notities met een specifiek aangegeven medium (audio, afbeeldingen, etc.).

resource:application/pdf toont alle notities die een PDF bestand bevatten.

resource:image/jpeg toont alle notities die een JPEG afbeelding bevatten.

resource:audio/* toont alle notities die een geluidsbestand bevatten.

latitude:

longitude:

altitude:

Zoekt naar notities die aangemaakt werden op of vlakbij de ingevulde coördinaten.

latitude:37 toont alle notities wiens breedtegraad groter is dan 37. Voeg -latitude:38 toe aan je zoekopdracht en alle resultaten met breedtegraden tussen 37 en 38 graden worden getoond. longitude: en altitude werken op precies dezelfde manier.

source:

Zoekt naar notities op basis van applicatie of andere gebruikte bronnen om ze aan te maken (bijvoorbeeld, 'mail.smtp' voor notities die via e-mail toegevoegd zijn, 'web.clip' voor notities die via Web Clipper toegevoegd zijn, etc.).

source:mobile.* toont alle notities die op een mobiele applicatie aangemaakt zijn.

source:web.clip toont alle notities die met Web Clipper aangemaakt zijn.

todo:

Zoekt naar notities met één of meer checkboxes.

todo:true toont alle notities met een checkbox die aangevinkt is.

todo:false toont alle notities met een checkbox die niet aangevinkt is.

todo:* toont alle notities met een checkbox, of ze nu wel of niet aangevinkt zijn.

encryption:

Zoekt naar notities met tekst die versleuteld is met het ingebouwde Evernote encryptiesysteem.

encryption:

Opmerking: Deze operator heeft geen extra waarden nodig.

contains:

Zoekt naar notities op basis van het soort content.

contains:url will return all notes containing a URL.
Item Syntax
Adressen contains:address
Archiveer bestanden contains:fileArchive
Bijlagen contains:attachment
Audiobestanden contains:fileAudio
Agenda activiteiten contains:calendarEvent
Checkboxes contains:enTodo
Codeblokken contains:enCodeblock
Contactpersonen contains:contact
Datums contains:date
Documentbestanden contains:fileDocument
E-mailadressen contains:email
Versleutelde tekst contains:enCrypt
Google Drive contains:urlGoogleDrive
Afbeeldingen contains:fileImage
Hele getallen contains:numberInteger
Lijsten contains:list
Getallen contains:numberReal
Office bestanden contains:fileOffice
PDF bestanden contains:filePdf
Percentages contains:numberPercent
Namen van personen contains:person
Telefoonnummers contains:phoneNumber
Presentaties contains:filePresentation
Prijzen contains:numberPrice
Spreadsheets contains:fileSpreadsheet
Tabellen contains:table
Taken contains:task
Taken (Afgerond) contains:taskCompleted
Taken (Niet Afgerond) contains:taskNotCompleted
Tijd contains:time
URL's contains:url
Video contains:fileVideo
Webknipsels contains:webclip

Geografisch zoeken

Voor deze functie heb je een Professional of Teams abonnement nodig.

Vind notities gebaseerd op basis van de locatie waar ze aangemaakt zijn. Je hebt hiervoor de breedtegraad, lengtegraad en de straal van een plek nodig van waar je de notitie aangemaakt hebt.

Om geografisch te zoeken, volg je deze stappen:

1. Vind de breedtegraad en lengtegraad van de locatie waarop je wil zoeken. Volg deze instructies om Google Maps te gebruiken.
  2. Selecteer een straal waarbinnen je wil zoeken. Mijlen (mi), kilometers (km) en zeemijlen (nm of nmi) worden allemaal ondersteund.
  3. Typ geodistance:[latitude],[longitude],[radius] (breedtegraad,lengtegraad,straal) in de zoekbalk. Bijvoorbeeld, typ geodistance:40.749619,=73.983554,2mi en je krijgt alle notities te zien die binnen twee mijl van het Empire State Building aangemaakt zijn. Zorg dat er geen spaties tussen de verschillende waarden staan.

Opmerking: Deze functie werkt alleen voor notities die op een mobiel apparaat aangemaakt zijn waarvan de gebruiker de Evernote locatie tracking aangezet heeft.

Boolean search

Voor deze functie heb je een Professional of Teams abonnement nodig.

Booleaans zoeken gebruikt operators waarbij bepaalde termen gecombineerd of weggelaten kunnen worden in een zoekopdracht. In Evernote kan je zoeken met de operators AND, OR, NOT en ( ). Ga naar Gebruik Booleaans zoeken voor gerichte zoekresultaten voor meer informatie.

Voor meer informatie over alle Evernote zoekoperators, ga je naar onze Search Grammar&nbps;specificaties.

Sleutelwoorden:

• filter
  • zoeken
  • geavanceerd zoeken
  • alles over zoeken
  • syntax