Maak een backup van je data en herstel het weer in Evernote voor Windows

Maak een backup van je data en herstel het weer in Evernote voor Windows
< Vorige / Volgende >

Maak een backup van je data en herstel het weer in Evernote voor Windows

Opmerking: Dit artikel is alleen van toepassing op de oudere versie van Evernote voor Windows. Als je al bijgewerkt hebt naar de nieuwe Evernote voor Windows app, kan je backup kopieën van notities en notitieboeken maken door ze te exporteren naar je PC.

Maak een backup van je data

Alle data in Evernote (behalve die lokaal opgeslagen zijn, niet-gesynchroniseerde notitieboeken) wordt met de Evernote server gesynchroniseerd op het web. Dit betekent dat er altijd ten minste twee kopieën van je informatie is: jouw Windows PC en Evernote. Als je een backup wil maken van je data, dan zijn er een aantal manieren om dit in Windows te doen:

1. Exporteer op gezette tijden al je notities in een Evernote archief (.enex) en bewaar dat op een veilige plek.
  2. Gebruik backup software zoals Windows Backup om een backup te maken van de Evernote data directories.

Het aanmaken van een Evernote archief van al je notities is gemakkelijk. Gebruik rechtermuisklik op 'Notitieboeken' en kies voor 'Exporteer notities'. Je krijgt een melding waarin je de directory moet kiezen waar je het .enex bestand wil opslaan. Hierdoor worden al je notities (inclusief afbeeldingen, bijgevoegde bestanden, etc.) in een groot bestand verzameld. Het kan dus zijn dat de backup een aantal minuten duurt voordat het afgerond is en dat het .enex bestand heel groot is als je veel notities in Evernote hebt staan.

Als je er voor kiest rechtstreeks een backup van de Evernote data te maken, dan moet de data moet aanwezig zijn in de C:\Gebruikers\[PC Name]\Evernote\Databases directory. Zorg er voor dat het opgenomen wordt in je backups. De meeste "stel in en vergeet het" backup applicaties maken standaard een backup van je home directory, maar het is verstandig om te controleren of de Evernote data directory daar te vinden is.

Notities

• Sommige oudere versies van Evernote databases staan in de C:\Gebruikers\[PC Name]\AppData\Lokaal\Evernote\Evernote\Databases directory.
  • Evernote ondersteunt het plaatsen van het databasebestand niet in een locatie dat met derde partijen. Dit is inclusief, maar niet gelimiteerd tot: Dropbox, Google Drive, OneDrive en Box.

Herstel je data

Om je Evernote data van een lokale backup te herstellen via Windows Backup of een andere backup applicatie, volg je de volgende stappen:

1. Sluit Evernote met rechtermuisklik op de olifant in systeemvak (naast de Windows klok onderin het scherm) en selecteer 'Sluiten'.
  2. Haal de C:\Gebruikers\[PC Name]\Evernote\Databases directory uit je backup en overschrijf de bestaande directory door de backup in de C:\Gebruikers\[PC Name]\Evernote\Databases/ directory te plakken.
  3. Sluit de internetverbinding van je computer tijdelijk af in het Configuratiescherm en selecteer 'Uitschakelen' in het rechtermuisklikmenu van alle actieve netwerkadapters. Hierdoor is niet mogelijk dat Evernote synchroniseert terwijl jij je notities herstelt.
  4. Rechtermuisklik op 'Notitieboeken' en exporteer alle notities naar een .enex bestand. Noteer daarbij waar dit bestand opgeslagen wordt.

Je zou nu, ongeacht de gekozen backupmethode, een .enex bestand moeten hebben met al je Evernote data (of door de hierboven beschreven backup stappen of door regelmatig je notities te exporteren). Volg deze stappen om het .enex bestand en de verdwenen notities te herstellen.

1. Klik op 'Bestand' en daarna op 'Importeer notities uit archief'. Selecteer het .enex bestand dat je wil importeren. Als je labels tijdens het importeren wil toevoegen die toegevoegd zijn aan de geëxporteerde notities, zorg er dan voor dat de "Importeer labels" box onderin het bestandsdialoog aangevinkt is.
  2. Evernote importeert dan het archief in een nieuw notitieboek met de naam '[Archive Name] Import'. Bijvoorbeeld, als je archiefbestand de naam Dingen.enex heeft, dan heet het bestemmingsnotitieboek 'Dingen Import'.
  3. Nadat het importeren afgerond is, verschijnt er een bericht met informatie over de grootte van de import (in bytes) en hoeveel van je maandelijkse uploadlimiet er nog over is. Daarna wordt er gevraagd of je van het nieuwe notitieboek een gesynchroniseerd notitieboek wil maken, klik op 'Nee'.
  4. Sleep de notities die je wil herstellen naar het notitieboek waarin je ze beschikbaar wil hebben.
  5. Wanneer je al je notities uit het import notitieboek verplaatst hebt, kan je het import notitieboek verwijderen.
  6. Ga terug naar het Configuratiescherm en schakel de internetverbinding van je computer weer in.
  7. Klik op de 'Synchronisatie' knop in Evernote om je herstelde notities te synchroniseren.

Neem contact met ons op als je hulp nodig hebt.