Gebruik Work Chat om berichten te sturen

< Vorige / Volgende >

Gebruik Work Chat om berichten te sturen

Work Chat geeft je de mogelijkheid om snel en gemakkelijk in de app contact op te nemen met andere Evernote gebruikers. Alhoewel het een geweldige manier is om snel ideeën te delen en samen te werken aan notities en notitieboeken, is Work Chat niet ontworpen om andere chat apps te vervangen.

Stuur een Work Chat bericht

Om een bericht te sturen via Work Chat, volg je de stappen hieronder voor jouw besturingssysteem.

• Mac

De nieuwe Evernote voor Mac

1. Klik op Work Chat in het menu.
    2. Klik op de Nieuwe chat knop (potlood in een vierkant).

Oudere versie van Evernote voor Mac

1. Klik op Work Chat in het menu.
    2. Klik op de + Nieuwe Chat knop bovenin je lijst met berichten.
  • Windows

De nieuwe Evernote voor Windows

1. Klik op Work Chat in het menu.
    2. Klik op de Nieuwe chat knop (potlood in een vierkant).

Oudere versie van Evernote voor Windows

1. Klik op Work Chat in het menu.
    2. Klik op de + Nieuwe Chat knop bovenin je lijst met berichten.
  • iPhone, iPad en iPod touch

The new Evernote for iOS
    1. Tik op Work Chat in het menu.
    2. Tik op de Nieuwe chat knop (potlood in een vierkant).
    Older version of Evernote for iOS
    1. tik op het Accounttabblad en tik op Work Chat.
    2. Tik op de knop +.
  • Android

De nieuwe Evernote voor Android

1. Tik op Work Chat in het menu.
    2. Tik op de Nieuwe chat knop (potlood in een vierkant).

Oudere versie van Evernote voor Android

1. Tik op Work Chat in het menu.
    2. Tik op de knop +.
  • Web

1. Klik op Work Chat in het menu.
    2. Klik op de Nieuwe chat knop (potlood in een vierkant).

Opmerking: Work Chat is alleen beschikbaar in de oudere versie van Evernote Web. De nieuwe Evernote Web ondersteunt Work Chat niet.

Nodig mensen uit om te chatten

Je kan met verschillende mensen in een chat praten. Om mensen uit te nodigen voor een chat, voer je gewoon hun e-mailadressen in of selecteer je ze uit een lijst met voorgestelde collega's (Evernote Teams). Dit zijn mensen waar je mee kan chatten:

• Evernote contactpersonen met wie je in het verleden gechat hebt
  • Collega's uit het Evernote Teams account van je team (alleen Evernote Teams)
  • Contactpersonen uit het adresboek van je computer of apparaat (beschikbaar in Windows, Mac, Android en iPhone, iPad en iPod touch)
  • Gmail contactpersonen (beschikbaar in Windows, Web, Android en iPhone, iPad en iPod touch)
  • Outlook contactpersonen  (Alleen Windows)

Opmerking: Om een lijst ontvangers en hun profielfoto's in Evernote te tonen (op basis van lijsten met contactpersonen), moet je Evernote toegang geven tot deze lijsten. Deze contactpersonen worden niet op de Evernote servers opgeslagen.

Work Chat uitnodigingen en meldingen

Wanneer je iemand voor een chat uitgenodigd hebt, verschijnt er een melding en het Work Chat badge op hun apparaat. Indien de ontvanger niet over Evernote account beschikt, ontvangen zij een e-mail of SMS-bericht* om hen te laten weten dat ze een Work Chat bericht van je ontvangen hebben. Zij kunnen er dan voor kiezen om zich aan te melden of bij Evernote in te loggen om met jou te chatten.

Je hoeft je geen zorgen te maken over of een telefoonnummer aan een chat account van de ontvanger gekoppeld is. Als iemand al een bestaand Evernote account bezit en je hebt een hat naar een telefoonnummer of e-mailadres gestuurd dat niet aan dat account gekoppeld is, kunnen de nieuwe contactgegevens aan hun bestaande account toevoegen en je bericht bekijken.

Opmerking: De functie van SMS-uitnodiging is niet in alle landen beschikbaar.

Accepteren van een uitnodiging

Wanneer een ontvanger een uitnodiging voor een chat accepteert, ontvangt diegene eenup melding wanneer er een nieuw chatbericht verstuurd is. Deze meldingen tonen de naam van de afzender, naast de eerste woorden of regels van het bericht. Hoe deze meldingen er uit zien of hoelang ze op het scherm te zien blijven, is afhankelijk van het Evernote product dat je gebruikt.

Bekijk of ga verder met eerdere chats

Selecteer Work Chat in het menu om een lijst met eerdere Work Chat chats te bekijken waar jij aan deelgenomen hebt. Zoek naar een bestaande chat en voeg een nieuw bericht toe.

Opmerking: Alle Work Chat berichten die jij verwijdert, worden alleen uit jouw eigen account verwijdert. De chat blijft zichtbaar voor de andere deelnemers van de chat.

Sleutelwoorden:

• chat
  • verstuur een chat
  • verstuur een bericht