Gebruik Work Chat

< Vorige / Volgende >

Gebruik Work Chat

Work Chat geeft je mogelijkheid om snel en gemakkelijk contact op te nemen met Evernote gebruikers en samenwerken in gedeelde notities en notitieboeken. Work Chat is niet ontworpen om andere chat apps te vervangen.

Stuur een Work Chat bericht

Om een bericht te sturen via Work Chat, volg je de stappen hieronder voor jouw besturingssysteem.

• Mac

De nieuwe Evernote voor Mac

1. Klik op Work Chat in het menu.
    2. Klik op de Nieuwe chat knop (potlood in een vierkant).

Oudere versie van Evernote voor Mac

1. Klik op Work Chat in het menu.
    2. Klik op de + Nieuwe Chat knop bovenin je lijst met berichten.
  • Windows

De nieuwe Evernote voor Windows

1. Klik op Work Chat in het menu.
    2. Klik op de Nieuwe chat knop (potlood in een vierkant).

Oudere versie van Evernote voor Windows

1. Klik op Work Chat in het menu.
    2. Klik op de + Nieuwe Chat knop bovenin je lijst met berichten.
  • iPhone, iPad en iPod touch

The new Evernote for iOS
    1. Tik op Work Chat in het menu.
    2. Tik op de Nieuwe chat knop (potlood in een vierkant).
    Older version of Evernote for iOS
    1. tik op het Accounttabblad en tik op Work Chat.
    2. Tik op de knop +.
  • Android

1. Tik op Work Chat in het menu.
    2. Tik op de knop +.
  • Web

1. Klik op Work Chat in het menu.
    2. Klik op de Nieuwe chat knop (potlood in een vierkant).

Opmerking: Work Chat is alleen beschikbaar in de oudere versie van Evernote Web. De nieuwe Evernote Web ondersteunt Work Chat niet.

Nodig mensen uit om te chatten

Je kan verschillende deelnemers toevoegen aan een chat. Omdat Work Chat privé is voor jou en andere deelnemers van een chat kunnen, wanneer de chat begonnen is, alleen de deelnemers de chat bekijken. Als je besluit om een nieuwe deelnemer toe te voegen, wordt er een nieuwe chat aangemaakt. Om mensen voor een nieuwe chat uit te nodigen, voer je gewoon hun namen in of selecteer je ze uit een lijst met aanbevolen collega's.

Je kan ook met mensen chatten in je persoonlijke contactenlijst:

• Evernote contactpersonen met wie je in het verleden gechat of met wie je notities gedeeld hebt
  • Collega's uit je Evernote Business account (alleen Evernote Business)
  • Contactpersonen uit het adresboek van je computer of apparaat (beschikbaar in Windows, Mac, Android en iPhone, iPad en iPod touch)
  • Gmail contactpersonen (beschikbaar in Windows, Web, Android en iPhone, iPad en iPod touch)
  • Outlook contactpersonen  (Alleen Windows)

Opmerking: Om een lijst ontvangers en hun profielfoto's in Evernote te tonen (op basis van lijsten met contactpersonen), moet je Evernote toegang geven tot deze lijsten. Deze contactpersonen worden niet op de Evernote servers opgeslagen.

Work Chat uitnodigingen en meldingen

Wanneer je iemand voor een chat uitgenodigd hebt, verschijnt er een pop-up scherm en het Work Chat badge op hun computer of apparaat. Indien de ontvanger niet over Evernote account beschikt, ontvangen zij een e-mail of SMS-bericht* om hen te laten weten dat ze een Work Chat bericht van je ontvangen hebben. Zij kunnen er dan voor kiezen om zich aan te melden of bij Evernote in te loggen om je gedeelde notitieboek te bekijken en met jou verder te chatten.

Je hoeft je geen zorgen te maken over of een telefoonnummer aan een chat account van de ontvanger gekoppeld is. Als iemand al een bestaand Evernote account bezit en je hebt een hat naar een telefoonnummer of e-mailadres gestuurd dat niet aan dat account gekoppeld is, kunnen de nieuwe contactgegevens aan hun bestaande account toevoegen en je bericht bekijken.

Opmerking: De functie van SMS-uitnodiging is niet in alle landen beschikbaar.

Accepteren van een uitnodiging

Wanneer een ontvanger een uitnodiging voor een chat accepteert, ziet diegene een pop-up melding op het scherm wanneer er een nieuw chatbericht verstuurd is. Deze meldingen tonen de naam van de afzender, naast de eerste woorden of regels van het bericht. Hoe deze meldingen er uit zien of hoelang ze op het scherm te zien blijven, is afhankelijk van het Evernote product dat je gebruikt.

Bekijk of ga verder met eerdere chats

Selecteer Work Chat in het menu om een lijst met eerdere Work Chat chats te bekijken waar jij aan deelgenomen hebt. Zoek naar een bestaande chat en voeg een nieuw bericht toe. Je kan ook een chat verwijderen, maar onthoud wel dat wanneer je een chat verwijderd hebt, je geen toegang meer hebt tot de notitie of enige verwijzingen hebt naar de gedeelde notitie.

Opmerking: Alle Work Chats die jij verwijdert, worden alleen uit jouw eigen account verwijdert. De chat blijft zichtbaar voor de andere deelnemers van de chat.

Sleutelwoorden:

• chat
  • verstuur een chat
  • verstuur een bericht