Veelgestelde vragen over Work Chat

< Vorige / Volgende >

Veelgestelde vragen over Work Chat

ONDERWERPEN IN DIT ARTIKEL:

• Algemene informatie
  • Chatten
  • Delen notitieboek en notitieboek
  • Problemen oplossen

Algemene informatie

Hoe koppel ik mijn e-mailadres aan mijn Evernote account voor Work Chat?

1. Laat iemand je een Work Chat bericht sturen naar je e-mailadres.
  2. Klik op de link in de e-mail om de Evernote inlogpagina te openen
  3. Op de inlogpagina, log je in met je primaire Evernote account

In dit proces wordt het e-mailadres van de ontvanger aan je Evernote account gekoppeld. Je kan dit proces net zo lang herhalen todat alle e-mailadressen aan je Evernote account gekoppeld zijn, ook gekoppeld zijn.

Hoe wijzig ik mijn chatprofielnaam en foto?

Je kan in je accountinstellingen in Evernote Web je profielnaam en foto wijzigen.

Hoe verwijder ik een e-mailadres dat aan mijn Evernote account gekoppeld is?

1. Ga naar je accountinstellingen in Evernote Web.
  2. Klik op Beheer e-mailadressen
  3. Verwijder het e-mailadres

Hoe lang worden Work Chat berichten in Evernote opgeslagen?

Net zoals bij je notities en notitieboeken, bewaart Evernote je Work Chat berichten zolang ze onderdeel zijn van jouw account. Als je jouw kopie van een Work Chat bericht verwijdert, kan dit niet ongedaan gemaakt worden. Wanneer jij echter jouw kopie van een Work Chat bericht uit je eigen Evernote account verwijdert, wordt deze niet uit het account verwijdert van degene met wie je aan het chatten was. Bekijk ons Privacybelei voor meer informatie.

Hoe verwijder ik een reeks Work Chat berichten?

• The new Evernote for Mac and Windows: Select Work Chat from the navigation menu, hover your mouse over the message thread you want to delete, then click the trash can button.

Oudere versie van Evernote voor Mac en Windows: Open je Work Chat berichtenlijst, gebruik rechtermuisklik voor de berichtenreeks die je wil verwijderen en selecteer Verwijder chat.

• The new Evernote for iOS: Tap the three lines in the bottom left corner to open the menu, tap on Work Chat, then swipe left on the thread you'd like to delete and tap the red trash can button.

Oudere versies van Evernote voor iOS: Tik op Work Chat (chat bubbel met een pijl) in het startscherm, swipe naar links over het draadje&nbps;dat je wil verwijderen en tik op Verwijder.

• Android: Tik op Work Chat (chat bubbel met pijl) in het menu, houd de berichtenreeks ingedrukt die je wil verwijderen en selecteer Verwijder chat.
  • Evernote Web (oudere versie): Selecteer Work Chat (chat bubbel met pijl) in het menu, zweef met je muis de berichtenreeks die je wil verwijderen en klik op de prullenbak knop.

Wat gebeurt er wanneer ik een reeks berichten verwijder?

• Je kan het niet meer terughalen.
  • Alle referenties naar notities die met jouw gedeeld zijn in die reeks berichten, zijn niet meer toegankelijk. Je kan de notities echter nog steeds zien als het om een notitie gaat waarvan het notitieboek ook met jou gedeeld is.
  • De reeks berichten die je verwijderd hebt, zijn nog steeds zichtbaar in de chats van de andere deelnemers.

Kan ik een backup maken van mijn Work Chat berichten?

Evernote bewaart al je accountgegevens op de Evernote servers. Als je een Evernote computer app op je computer geïnstalleerd hebt, kan het zijn dat er een lokaal database bestaat van je Evernote content. Er is op dit moment echter geen methode om een backup te maken of om losse Work Chat berichten te exporteren.

Kan ik Work Chat uitnodigingsmails naar andere mensen doorsturen?

Evernote raadt het niet aan om Work Chat uitnodigingsmails naar anderen door te sturen, aangezien deze aan jouw e-mailadres verbonden zijn. Het doorsturen van deze uitnodigingsmails naar anderen kan er voor zorgen dat jouw e-mailadres aan hun Evernote account gekoppeld wordt.

Chatten

Waarom zie ik geen Work Chat functies in mijn Evernote app?

Zorg er voor dat je de nieuwste versie van Evernote op je apparaten geïnstalleerd hebt. Maak in Evernote Web gebruik van de oudere versie, aangezien de huidige versie van Evernote Web Work Chat niet ondersteunt.

Kan ik met iemand chatten zonder een notitie te delen?

Ja. Op elk apparaat ziet het er anders uit om een nieuwe chat te beginnen:

• The new Evernote for Mac and Windows: Select Work Chat from the navigation menu, then click the New Chat button (pencil in a square).

Oudere versie van Evernote voor Mac en Windows: Selecteer Work Chat in het menu en klik op de + Nieuwe chat knop bovenin de berichtenlijst.

• The new Evernote for iOS: Tap the three lines in the bottom left corner to open the menu, tap on Work Chat, then tap the pen and paper icon in the top right of the Work Chat menu.

Oudere versies van Evernote voor iOS: Tik op Work Chat (chat bubbel met een pijl) in het startscherm en tik op de + knop.

• Android: Tik op Work Chat (chat bubbel met pijl) in het menu en tik op de + knop.
  • Evernote Web (oudere versie): Selecteer Work Chat (chat bubbel met pijl) in het menu en klik op de 'Begin een chat' knop (chat bubbel met pijl) in uitschuifbare menu.

Hoe ontvang ik meldingen van nieuwe chatberichten?

Als je Evernote opgestart hebt en ingelogd bent, verschijnt er een melding in je scherm. Er verschijnt ook een nummerteller of verhoging elke keer dat je een nieuwe chat ontvangt. Je moet inloggen om een chat te kunnen bekijken. Als je mobiele apparaat pushberichten ondersteunt, ontvang je een pushbericht wanneer je een nieuw chatbericht ontvangt.

Kan ik deelnemers aan een chat toevoegen of uit een chat verwijderen?

Nee. Wanneer je een nieuw persoon aan een chat wil toevoegen, wordt er automatisch een nieuwe chat aangemaakt om de informatie privé te houden. Als je iemand wil verwijderen, zal je een nieuwe chat moeten beginnen.

Kan ik met mensen chatten die geen Evernote gebruiken?

Begin een nieuwe chat zoals je dat altijd doet en voer het e-mailadres of telefoonnummer* van degene in met wie je wil chatten (in het velt 'Voer naam of e-mailadres in'). Wanneer mensen uitgenodigd zijn, ontvangen ze een e-mail of SMS bericht met de melding dat ze een chat van je ontvangen hebben. Ze kunnen er dan voor kiezen om bij Evernote te registreren of in te loggen om de chat te bekijken en mee te chatten.

Opmerking: De functie van SMS-uitnodiging is niet in alle landen beschikbaar.

Hoe kan iemand die niet van Evernote gebruikmaakt een chat bekijken en er op reageren?

Wanneer ontvangers een e-mail of SMS bericht ontvangen hebben met een uitnodiging voor jouw chat, krijgen ze een link te zien met het bericht om Evernote te installeren.

Opmerking: De functie van SMS-uitnodiging is niet in alle landen beschikbaar.

Wat gebeurt er als ik een chat naar een e-mailadres stuur dat niet gekoppeld is aan de ontvangers eigen Evernote account?

Je hoeft je geen zorgen te maken over of een e-mailadres aan een chat account van de ontvanger gekoppeld is. Als iemand al een bestaand Evernote account bezit en je hebt een hat naar een telefoonnummer of e-mailadres gestuurd dat niet aan dat account gekoppeld is, kunnen ze óf bij Evernote inloggen met hun bestaande Evernote accountgegevens óf de nieuwe contactgegevens aan hun bestaande account toevoegen.

Kan een Evernote Business accountbeheerder Work Chat berichten bekijken, bewerken of verwijderen?

Op dit moment nog niet. Evernote Business accountbeheerders kunnen chats alleen bekijken, bewerken of verwijderen waar zij zelf deel van uit maken. Chats zijn privé en van deelnemers.

Delen notitieboek en notitieboek

Hoe deel ik een notitie in Work Chat?

• Op computer:Selecteer een notitie in de notitielijst en klik op Deel of sleep notities uit de notitielijst naar een chat toe.
  • Op mobiele apparaten: Selecteer een notitie in de notitielijst en tik op de Work Chat knop (chat bubbel met pijl).

Kan ik notities met verschillende mensen delen?

Ja. Je kan een notitie delen zoals je dat normaal gesproken in Work Chat zou doen en dan verschillende mensen voor de chat uitnodigen. Wanneer je op Verstuur klikt en mensen de chat-uitnodiging accepteren, kunnen zij de notitie zien die met hun gedeeld is.

Opmerking: Wanneer je notities met verschillende mensen in een chat deelt, kan iedereen met wie jij de notitie gedeeld hebt actief deelnemen aan de chat.

Moeten mensen Evernote downloaden om gedeelde notities en notitieboeken te kunnen zien?

Nee. Mensen hoeven geen Evernote app te downloaden of Evernote ooit nog gebruiken. Het grootste misverstand over Work Chat is dat je je zorgen moet maken of mensen wel of geen Evernote gebruiken als je iets met hen gedeeld hebt. Mensen ontvangen een mail met een link om de notitie in een webbrowser te kunnen bekijken. Net zoals Google docs of andere samenwerkingstools hoeven mensen alleen maar in te loggen (als ze al een Evernote account hebben) of een Evernote account aan te maken om de notitie te bekijken, zodat we de delenrechten kunnen toepassen.

Hoe bekijk ik een notitie dat met mij in een chat gedeeld is?

1. Tik op Work Chat in het Startscherm (mobiel) of in het zijmenu (computers)
  2. Zoek naar de chat die bij de gedeelde notitie hoort
  3. Scroll door de chat heen om de gedeelde notitie te vinden en selecteer het om het te bekijken

Als ik rechten voor delen voor een notitie instel voor iemand anders, heeft dat dan invloed op de rechten voor delen van het notitieboek waar de notitie in staat?

Notitierechten zijn gescheiden van notitieboekrechten. Je ontvangt de hoogste rechten die aan jou toegewezen zijn voor een notitie en notitieboek. Dat betekent dat als je een notitie met iemand deelt met 'Bewerken en uitnodigen' rechten, terwijl die notitie in een notitieboek staat waar die persoon alleen 'Bekijken' rechten voor heeft, kan die persoon die losse notitie bewerken en er anderen voor uitnodigen. Notitierechten kunnen in Work Chat toegekend of bijgewerkt worden. Ze kunnen niet naar beneden bijgesteld worden. Dat betekent, wanneer je rechten toekent aan een notitie die in een chat gedeeld wordt, kan de ontvangers rechten van 'Bekijken' in 'Bewerken' veranderen, maar niet van 'Bewerken' in 'Bekijken'.

Kan ik rechten voor notities wijzigen of verwijderen die ik in Work Chat gedeeld heb?

Ja. Als je 'Bewerken en uitnodigen' rechten voor notitieboeken waar de notitie onderdeel van uitmaakt hebt, open je de notitie op een computer of mobiele app om de rechten te wijzigen of de notitie helemaal niet meer te delen.

Meer informatie over het wijzigen van rechten en toegang wanneer notities gedeeld worden

Hoe stop het delen van een notitie?

Om een notitie niet meer te delen, open je de notitie en doe je het volgende:

Windows:

The new Evernote for Windows
  • Selecteer het Delen icoon, klik op de pijl naar beneden rechts van de namen met wie je de notitie niet meer wil delen en selecteer Trek toegang in

Oudere versie van Evernote voor Windows

• Selecteer Notitie > Deel > Deel notitie... in het menu, klik op de pijl naar beneden naast de namen van de gebruikers met wie je de notitie niet meer wil delen en selecteer Trek toegang in...

Mac:

The new Evernote for Mac
  • Selecteer het Delen icoon, klik op de pijl naar beneden rechts van de namen met wie je de notitie niet meer wil delen en selecteer Trek toegang in

Oudere versie van Evernote voor Mac

• Selecteer Notitie > Meer delen > Rechten... en klik op de 'X' naast de naam van de ontvanger met wie je de notitie niet meer wil delen

iPhone, iPad en iPod touch:

De nieuwe Evernote voor iOS

• Tik op het delen icoon, selecteer de naam of het e-mailadres van de ontvanger met wie je de notitie niet meer wil delen en tik op Trek toegang in

Oudere versie van Evernote voor iOS

• Tik op de informatie (i) knop, tik op Notitierechten, tik op de naam of het e-mailadres van de ontvangen met wie je de notitie niet meer wil delen en tik op Stop delen (of tik op Stop delen met iedereen)

Android:

• Tik op de informatie (i) knop, tik op Notitierechten, tik op de drie puntjes en tik op Stop delen

Evernote Web (oudere versie):

• Klik op de informatie (i) knop, selecteer Wijzig delen en klik op de 'X' naast de naam van de ontvanger met wie je de notitie niet meer wil delen

Hoe stop het delen van een notitieboek?

Stop het delen van een notitieboek:

Windows:

De nieuwe Evernote voor Windows

• Selecteer Notitieboeken in het menu, klik op de Meer acties knop (drie puntjes) rechts naar het notitieboek en selecteer Deel notitieboek.... Klik daarna op de kleine pijl naar beneden naast de namen van de gebruikers met wie je het notitieboek niet meer wil delen en selecteer Trek toegang in

Oudere versie van Evernote voor Windows

• Rechtermuisklik op een notitieboek in de notitieboeklijst, selecteer Deel notitieboek..., klik op Wijzig notitieboekrechten en klik op de X naast de namen van de gebruikers met wie je het notitieboek niet meer wil delen.

Mac:

De nieuwe Evernote voor Mac

• Selecteer Notitieboeken in het menu, klik op de Meer acties knop (drie puntjes) rechts naar het notitieboek en selecteer Deel notitieboek.... Klik daarna op de kleine pijl naar beneden naast de namen van de gebruikers met wie je het notitieboek niet meer wil delen en selecteer Trek toegang in

Oudere versie van Evernote voor Mac

• Rechtermuisklik op een notitieboek in de notitieboeklijst, selecteer Wijzig delen... of Beheer notitieboekrechten... en klik op de 'X' naast de namen van de ontvangers met wie je het notitieboek niet meer wil delen.

iPhone, iPad en iPod touch:

De nieuwe Evernote voor iOS

• Open het notitieboek, tik op het delenicoon boven de notitieboektitel, selecteer de naam of het e-mailadres van de ontvanger met wie je de notitie niet meer wil delen en tik op Trek toegang in

Oudere versie van Evernote voor iOS

• Tik in de notitieboeklijst op Bewerk, tik op de informatie (i) knop, tik op Notitieboekrechten, tik op de naam of het e-mailadres van de ontvanger met wie je het notitieboek niet meer wil delen en tik op Stop delen

Android:

• Open het notitieboek, tik op het optiemenu (drie puntjes knop), tik op Wijzig delen, tik op de namen of e-mailadressen van de ontvangers met wie je het notitieboek niet meer wil delen en tik op Stop delen

Evernote Web (oudere versie):

• Open het notitieboek, klik op de informatie (i) knop, selecteer Wijzig delen en klik op de 'X' naast de naam van de ontvanger met wie je de notitie niet meer wil delen

Kan ik een notitie delen via een openbare link?

Ja. Als je eigenaar bent van een notitieboek of 'Bewerken en uitnodigen' rechten hebt voor een gedeeld/zakelijk notitieboek kan je notities uit dat notitieboek delen door 'Kopieer openbare link' of 'Deel notitieboek…' te selecteren via de Deelknop.

Kan ik een notitie per mail delen zonder Work Chat te gebruiken?

Ja. De functie om een notitie per mail te delen is beschikbaar. Je notitie wordt omgezet naar HTML en aan een e-mailbericht toegevoegd. Soms werkt dit heel erg goed, op andere momenten werkt het omzetten naar mail minder goed waardoor afbeelding uitgerekt worden en er andere opmaakproblemen ontstaan. Deze methode is vooral nuttig als niet wil dat mensen updates ontvangen of het niet uitmaakt als ze de notitie naar anderen doorsturen. We leggen minder nadruk op deze functie vanwege Work Chat omdat via Work Chat ontvangers een notitie kunnen bewerken en er samen gewerkt kan worden in een notitie. Dit is een nieuwe functie.

Meer informatie over het mailen van een notitie zonder Work Chat te gebruiken

Ik zie gezichten van mensen in een gedeelde notitie. Wat betekent dat?

Evernote toont de namen en profielfoto's van mensen die de notitie in real time bekijken/bewerken. Je kan de profielfoto's van maximaal drie mensen zien die op dat moment aanwezig zijn. Als er meer dan drie mensen aanwezig zijn, zie je óf de Work Chat knop (mobiel) of een knop met het aantal mensen die aanwezig zijn in de notitie (computer). Je kan hier dan op klikken of tikken om de volledige lijst met mensen te zien. Je kan ook een chat beginnen met deze mensen door op hun profielfoto te klikken of te tikken.

Problemen oplossen

Waarom ontvang ik geen Work Chat uitnodigingsmails?

Controleer het volgende:

• There are no typos in the name or email address that the sender input
      • De ontvanger heeft de chatdetails in het info (i) tabblad twee keer aangevinkt
    • The message did not get routed to your spam or trash folder
      • De onderwerpregel zegt "[Sender] heeft je een chat gestuurd in Evernote" en het e-mailadres is no-reply@evernote.com
    • You have not already received an invitation email from the same person in the past 30 days
      • Uitnodigingen worden alleen eens per 30 dagen verstuurd. Gebruik dus de originele uitnodiging om de chat te openen

Waarom ontvang ik geen Work Chat berichtmeldingen?

Zorg er voor dat op mobiele apparaten die pushberichten ondersteunen dat pushberichten voor Evernote ingeschakeld zijn. Zorg er op computers voor dat je Evernote aan staat is en dat je ingelogd bent. Als je niet ingelogd bent, ontvang je na 30 minuten een melding per mail en opnieuw na 72 uur dat je nog steeds ongelezen berichten hebt in Evernote.

Sleutelwoorden:

• chat
  • samenwerken
  • bewerken en uitnodigen
  • rechten
  • openbare link
  • verstuur een chat
  • verstuur een bericht
  • deel een notitie
  • Notities delen
  • bekijken en bewerken
  • work chat