Evernote + Google Agenda Overzicht

< Vorige / Volgende >

Evernote + Google Agenda Overzicht

Koppel je Google Agenda en koppel notities aan activiteiten om ze nog bruikbaarder en vindbaarder te maken, zodat je meer gedaan krijgt.

• Maak meteen notities aan voor activiteiten en bekijk ze later snel, vanuit de nieuwe agenda widget in Startscherm.
  • Bereid je vergaderingen ter plekke en ruim op tijd gemakkelijk voor. Met een klik maak je een logisch gestructureerde notitie aan, gevuld met details van de activiteit en de mogelijkheid om actiepunten en opmerkingen te plaatsen.
  • Zoek naar activiteitsgegevens—zoals datum, locatie en aanwezigen—het nog nooit zo gemakkelijk geweest om informatie te zoeken die je nodig hebt.
  • Binnenkort beschikbaar: Vergeet nooit notities te maken wanneer dat nodig is. Evernote kan je helpen er aan te herinneren om een notitie te openen of aan te maken voor of meteen na een activiteit.

Opmerking: Je hebt een Personal, Professional of Teams abonnement nodig om je agenda te koppelen.

Voeg de agendawidget aan Startscherm toe

Om aan de slag te gaan: zorg er voor dat de agenda widget toegevoegd is aan jouw Startscherm. Om de agenda widget toe te voegen, volg je de stappen hieronder voor jouw besturingssysteem.

• Mac

1. In Startscherm klik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Sleep de agenda widget van de rechter kant en plaats het in een widgetplek.
  • Windows

1. In Startscherm klik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Sleep de agenda widget van de rechter kant en plaats het in een widgetplek.
  • iOS

1. In Startscherm tik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Tik op het plus icoon naast de agenda widget in "Beschikbare Widgets".
  • Android

1. In Startscherm tik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Tik op het plus icoon naast de agenda widget in "Beschikbare Widgets".
  • Web

1. In Startscherm klik je op de Pas aan knop in de rechter bovenhoek.
    2. Sleep de agenda widget van de rechter kant en plaats het in een widgetplek.

Koppel je Google Agenda

Klanten met een Personal abonnement kunnen agenda's van één Google account koppelen. Klanten met een Professional of Teams abonnement kunnen agenda's van maximaal vijf Google accounts koppelen.

Om een Google account te koppelen:

1. Klik in de agenda widget op Koppel aan Google Agenda en volg de stappen om je Google Agenda account te koppelen. Je wordt dan gevraagd om in te loggen bij je Google account en de bevoegdheden te accepteren.
  2. Klik op de blauwe Sta toe knop op de Google toestemmingspagina.
  3. Sluit het scherm of het tabblad in je browser en ga terug naar Evernote.
  4. Selecteer in Evernote de agenda's die je in de agenda widget wil zien en selecteer Koppel.

Opmerking: Als je jouw Evernote account al aan een Google agenda gekoppeld hebt, zie je dat je standaard agenda automatisch aan de agenda widget toegevoegd wordt wanneer je het aan Startscherm toevoegt. Ga naar Alles over het toevoegen en verwijderen van Google accounts voor meer informatie.

Voeg agenda's uit Google Agenda toe

Wanneer je Google account gekoppeld is, word je gevraagd om een agenda te selecteren om toe te voegen aan je agenda widget. Om meer agenda's vanuit je account toe te voegen:

1. Klik of tik je op de Meer opties knop (drie puntjes).
  2. Klik of tik je op Kies agenda's....
  3. Vink je de box aan naast elke agenda die je wil toevoegen.

Als je een Professional of Teams abonnement hebt, kan je extra agenda's van andere Google accounts koppelen (maximaal vijf). Om extra accounts toe te voegen:

1. Klik of tik je op de Meer opties knop (drie puntjes).
  2. Klik of tik je op Voeg agenda account toe.
  3. Log je in bij een ander Google account.
  4. Kies je andere agenda's om toe te voegen.

Ga naar Alles over het toevoegen en verwijderen van Google accounts voor meer informatie.

Wijzig of ontkoppel een Google account

Om je gekoppelde Google account te wijzigen:

1. Klik of tik je op de Meer opties knop (drie puntjes).
  2. Klik of tik je op Agenda instellingen.
  3. Klik of tik je op Beheer accounts.

Ga naar Alles over het toevoegen en verwijderen van Google accounts voor meer informatie.

Agenda widget weergaven

Er zijn verschillende weergaven beschikbaar: tijdslijn weergave en lijst weergave.

Tijdslijn weergave in de agenda widget

Tijdslijn weergave

Tijdslijn weergave toont je activiteiten in een tijdslijn zodat het gemakkelijk is om ze visualiseren wanneer er een activiteit is, zelfs wanneer je pauze hebt.

Lijst weergave in de agenda widget

Lijst weergave

De lijst weergave toont je activiteiten in een beknopte lijst, waarbij de tijd van elke activiteit onder activiteitstitel te zien is.

Om tussen weergaven te schakelen, klik je op de Meer opties knop (drie puntjes) en selecteer je Tijdslijn of Lijst in "Geef weer als".

Gebruik de agenda widget

Agenda widget met 2x de breedte

• Klik op Agenda in de widgettitel om een uitgebreide weergave van de agenda te openen.
  • Klik op de agenda knop in de rechter bovenhoek om terug te gaan naar vandaag.
  • Klik op de Meer opties knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek om alle acties te zien die je kan doen.
  • Klik op de linker en rechter pijl om de vorige of volgende dag te zien.
  • Klik op de datum om een datum in de agenda te selecteren.
  • Klik op een activiteit om de activiteitsgegevens te bekijken en alle acties te zien die je kan doen.

Meer agenda functies

Bekijk deze artikelen voor meer informatie over de agenda functionaliteiten:

Veelgestelde Vragen

Kan ik een andere agenda koppelen (niet Google Agenda)?

Op dit moment nog niet. We beginnen met Google Agenda, maar we zijn van plan in de toekomst meer agenda's te introduceren.

Kan ik de agenda widget ook verticaal uitbreiden zodat ik meer in een keer meer activiteiten te zien krijg?

Nee. Op dit moment ondersteunen we alleen horizontale uitbreiding. Bovendien kan maar één dag per keer bekijken in de widget, ongeacht de breedte van de widget.

Hoe zoek ik naar of filter ik op notities met die agenda activiteiten bevatten?

Je kan de zoeksyntaxis contains:calendarEvent gebruiken of je notitielijst filteren met de "Contains" filter.

Als ik mijn Personal, Professional of Teams abonnement annuleer en een of meer Google accounts gekoppeld heb, wat gebeurt er dan met de notities die gekoppeld zijn aan de agenda activiteiten vanuit mijn account?

Je verliest toegang tot verschillende agenda account koppelingen en het alleen het eerste account dat je gekoppeld hebt, zal gekoppeld blijven. Van alle ontkoppelde account kan je de activiteiten niet meer zien in de agenda widget. Alle notities die gekoppeld waren aan agenda activiteiten via die account tonen nog steeds de activiteitsgegevens, maar worden niet meer bijgewerkt wanneer er wijzigingen aangebracht worden in Google Agenda.

Kan ik mijn Evernote notities bekijk in Google Agenda?

Gekoppelde notities zijn niet zichtbaar in Google Agenda, maar je kan een openbare link naar de notitie toevoegen in de agenda activiteitsbeschrijving als je wil de aanwezige mensen de notitie kunnen bekijken. Om andere mensen toegang te geven tot de notitie in EVernote, deel je de notitie met hen.

Kan ik de agenda widget gratis uit proberen?

Als je Evernote Free, Plus of Premium gebruikt, dan is er een gratis proefperiode van deze functie van 14 dagen. De proefperiode van deze functie vereist geen creditcard en is inclusief de mogelijkheid om een of meer Google Agenda accounts toe te voegen. Je kan ook Startscherm aanpassen. Je krijgt dan ook de optie om je abonnement te upgraden wanneer de proefperiode afgelopen is. Je mag maar een functie per keer uitproberen.