Verwijder Evernote data van je Mac of Windows apparaat

< Vorige / Volgende >

Verwijder Evernote data van je Mac of Windows apparaat

Wanneer je uitlogt bij de nieuwe Evernote voor Mac en de nieuwe Evernote voor Windows apps, kan het zijn dat je gevraagd wordt of je jouw Evernote data op je apparaat wil opslaan. Deze optie is standaard aangevinkt waardoor je snel toegang tot je data hebt wanneer je inlogt, zonder dat je hele account elke keer opnieuw hoeft te synchroniseren.

Er zijn situaties waarin je wil dat de opgeslagen data van je apparaat verwijderd wordt. Om dat te doen, volg je de stappen hieronder voor jouw besturingssysteem.

• Mac

Voordat je begint, moet je er voor zorgen dat je notities gesynchroniseerd zijn.

1. Sluit Evernote
    2. Open Finder
    3. Selecteer Ga > Ga naar Map... in de menubalk.
    4. Plak ~/Library/Application Support/ in het tekstveld en klik op Ga. Als je deze directory niet kan vinden, probeer dan: ~/Library/Containers/com.evernote.Evernote/Data/Library/Application Support/.
    5. Verwijder de "Evernote" map.
    6. Open Evernote en log in.

Als je een macOS bericht ziet dat Evernote toegang nodig heeft tot je Keychain-toegang app, voer dan het wachtwoord van je Mac beheerder in (hetzelfde wachtwoord waarmee je inlogt bij je computer) en klik op Altijd toegestaan. Evernote heeft toegang tot Keychain-toegang nodig op je Mac om je Evernote inloggegevens toe te voegen. Evernote heeft alleen toegang tot haar eigen Keychain-toegang gegevens en heeft geen toegang tot andere inloggegevens die in de app opgeslagen zijn.

• Windows

Voordat je begint, moet je er voor zorgen dat je notities gesynchroniseerd zijn.

1. Gebruik Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om de taakbeheerder te openen.
    2. Selecteer Meer details om de achtergrondprocessen te zien.
    3. Selecteer alle processen met "Evernote" in de titel en sluit die af.
    4. Open Windows Explorer.
    5. Plak %appdata% in de header van het venster en gebruik Enter.
    6. Verwijder de "Evernote" map.
    7. Open Evernote en log in.