Wijs een taak aan iemand anders toe

< Vorige / Volgende >

Wijs een taak aan iemand anders toe

Houd elk project in beweging door taken aan anderen toe te wijzen. Wanneer je een taak aan iemand toewijst, verschijnt het in de Taken weergave van hun app.

Opmerking: Deze functie is alleen beschikbaar met een Professional of Teams abonnement.

Wijs een taak aan iemand anders toe

Wanneer je een taak aan iemand toewijst, ontvangt de ontvanger een melding per mail. Als je wil dat de ontvanger de inhoud van de notitie kan zien waar de taak in staat, naast de taak zelf, zorg er dan voor dat de notitie gedeeld is met hen.

Om een taak aan iemand toe te wijzen, volg je de stappen hieronder voor jouw besturingssysteem.

• Mac

1. Klik ergens in de titel van een taak om de taakbewerker te zien.
    2. Klik op de Wijs taak toe knop (persoon in een cirkel).
    3. Voer de naam of het e-mailadres in van de persoon aan wie je de taak wil toewijzen.
    4. Klik op Gereed.
  • Windows

1. Klik ergens in de titel van een taak om de taakbewerker te zien.
    2. Klik op de Wijs taak toe knop (persoon in een cirkel).
    3. Voer de naam of het e-mailadres in van de persoon aan wie je de taak wil toewijzen.
    4. Klik op Gereed.
  • Web

1. Klik ergens in de titel van een taak om de taakbewerker te zien.
    2. Klik op de Wijs taak toe knop (persoon in een cirkel).
    3. Voer de naam of het e-mailadres in van de persoon aan wie je de taak wil toewijzen.
    4. Klik op Gereed.

Bekijk toegewezen taken in de Taakweergave

Het 'Toegewezen' tabblad in de Taakweergave

Om de toegewezen taken te bekijken, klik je op het "Toegewezen" tabblad in de Taakweergave.

Je kan taken bekijken die aan jou toegewezen zijn en, afhankelijk van je abonnement, taken die aan anderen toegewezen zijn.

Klik op een taaktitel om alle informatie te bekijken. Als je toegang hebt tot de notitie waar de taak toe behoort, klik dan op de notitietitel onder de taak om de notitie te openen.

Bewerken en rechten

Wanneer je een taak aan iemand toewijst, kan de ontvanger de volgende handelingen uitvoeren:

• De titel bewerken
  • De vervaldatum toevoegen of bewerken
  • Een herinnering toevoegen
  • Een vlaggetje toevoegen of verwijderen
  • De taak niet meer toewijzen
  • De taak als afgerond aanduiden

Als je de notitie deelt waar de taak toe behoort, kan je naast het toewijzen van de taak ook bewerkingsrechten geven. Dit geeft de ontvanger de mogelijkheid om de volgende handelingen uit te voeren:

• De taak naar een andere notitie verplaatsen
  • De taak binnen de notitie verplaatsen
  • De taak verwijderen

Een notitie met een toegewezen taak delen

Het toewijzen van een taak betekent niet dat de notitie van de taak ook automatisch gedeeld wordt. Het delen van de notitie is een aparte, optionele handeling. Wanneer je de notitie deelt, kan de ontvanger ook de notitie bekijken in "Gedeeld met Mij" in hun app voordat het beschikbaar is in de Taakweergave.

Dit is een scenario waarin je waarschijnlijk de notitie wel wil delen:

• Je notuleert tijdens een vergadering en verschillende taken moeten toegewezen worden aan teamleden. Je wil die taken toewijzen en je wil bovendien de notitie met hen delen zodat ze de notulen kunnen inzien en context hebben voor hun eigen actiepunten.

Dit is een scenario waarin je waarschijnlijk de notitie niet wil delen:

• Je hebt een notitie dat je persoonlijke to-do list bevat. Je wil een van de taken aan iemand anders toewijzen, maar je wil niet je persoonlijke notitie met die persoon delen.

E-mails met meldingen

Wanneer je een taak aan iemand toewijst, ontvangt die persoon een e-mail dat aangeeft dat de taak toegewezen is. Deze persoon ontvangt ook e-mails met meldingen als je een van de volgende handelingen uitvoert:

• De taak als afgerond aanduiden
  • De taak niet meer toewijzen
  • De taak aan iemand anders toewijzen

Andersom, als de ontvanger een van de bovengenoemde handelingen uitvoert, dan ontvang jij (degene die de taak aangewezen heeft) een e-mail met een melding.

Veelgestelde Vragen

Waar vind ik meer informatie over de Taken?

Ga naar Taken Overzicht voor meer informatie.

Kan ik een taak aan mezelf toewijzen?

Ja! Voer gewoon je eigen naam of e-mailadres in wanneer je de taak toewijst.

Kan ik een taak een meer dan één persoon toewijzen?

Nee. Elke taak kan maar aan één persoon tegelijk toegewezen worden.

Kan ik een notitie aan iemand anders toewijzen?

Nee. Alleen losse taken kunnen toegewezen worden, geen hele notities. Je kan een notitie delen met iemand delen, inclusief de taak. Taken moeten echter wel aan losse ontvangers toegewezen worden om zichtbaar te zijn in "Toegewezen" in hun Taakweergave.

Kan ik een taak aan iemand toewijzen die geen Evernote account heeft?

Ja. Je kan een taak aan iedereen toewijzen, zelfs als diegene geen Evernote account heeft. De taak wordt in een webbrowserscherm geopend en de ander kan het daar bekijken en het als afgerond afvinken (of het vinkje weer uitzetten). Als je wil dat de ander de taak kan bewerken, dan zal diegene een Evernote account moeten aanmaken.

Waarom zie ik taken in mijn Toegewezen tabblad die niet bij mij horen?

Het kan zijn dat er taken zijn die aan anderen toegewezen zijn die bij een notitie horen waar jij toegang toe hebt (bijvoorbeeld, in een gedeeld notitieboek of space).

Waarom wordt Evernote Legacy gestart wanneer ik op een toegewezen taak klik?

Als je Evernote Legacy én de nieuwe Evernote voor Mac of Windows geïnstalleerd hebt en op "Start Evernote" klikt op de pagina die je te zien krijgt na het klikken op een toegewezen taak in een e-mail, dan wordt Evernote Legacy meteen gestart. Aangezien Taken niet ondersteund wordt in Evernote Legacy, zal je de nieuwe Evernote app handmatig moeten openen om de toegewezen taak te bekijken.

Waarom zie ik mijn taak niet wanneer ik klik op "Ga verder in browser"?

Het kan zijn dat je een oudere versie van Evernote Web gebruikt die Taken niet ondersteunt. Ga naar Switch naar de nieuwe Evernote Web (Versie 10+) voor meer informatie over het overstappen naar de nieuwe versie van Evernote Web.