Voeg herinneringen toe aan een taak

< Vorige / Volgende >

Voeg herinneringen toe aan een taak

Taakherinneringen geven je de mogelijkheid om een specifieke tijd en datum in te stellen waarop je een herinneringsmelding te zien krijgt. Je kan per losse taak tot maximaal vijf herinneringen instellen. Wanneer je een herinnering aan een taak toevoegt, ontvang je een in-app melding op de door jouw aangegeven datum en tijd (als je meldingen ingeschakeld hebt).

Taken met herinneringen hebben een kleine belicoon.

Opmerking: Deze functie is alleen beschikbaar met een Personal, Professional of Teams abonnement.

Voeg een taakherinnering toe

Om een herinnering aan te taak toe te voegen, volg je de stappen hieronder voor jouw besturingssysteem.

• Mac

Klik ergens in de titel van een taak om de taakbewerker te zien. Klik daarna op de bel met plusteken rechts van de taaktitel. Kies een voorgestelde tijdsperiode of klik op een datum in de agenda om een specifieke datum en tijd te selecteren.

• Windows

Klik ergens in de titel van een taak om de taakbewerker te zien. Klik daarna op de bel met plusteken rechts van de taaktitel. Kies een voorgestelde tijdsperiode of klik op een datum in de agenda om een specifieke datum en tijd te selecteren.

• iOS

Tik ergens in de titel van een taak om de taakbewerker te zien. Tik daarna op de bel met plusteken in de werkbalk boven het toetsenbord. Kies een voorgestelde tijdsperiode of tik op Kies een tijd om een specifieke datum en tijd te selecteren.

• Android

Tik ergens in de titel van een taak om de taakbewerker te zien. Tik daarna op de bel met plusteken in de werkbalk boven het toetsenbord. Kies een voorgestelde tijdsperiode of tik op Kies een tijd om een specifieke datum en tijd te selecteren.

• Web

Klik ergens in de titel van een taak om de taakbewerker te zien. Klik daarna op de bel met plusteken. Kies een voorgestelde tijdsperiode of klik op een datum in de agenda om een specifieke datum en tijd te selecteren.

Veelgestelde Vragen

Waar vind ik meer informatie over de Taken?

Ga naar Taken Overzicht voor meer informatie.

Wat is het doel van een vervaldatum versus een taakherinnering?

Een vervaldatum is bedoeld als datum waarop de taak afgerond moet zijn. Afhankelijk van de taak kan het zo zijn dat de vervaldatum en taakherinnering hetzelfde zijn. Hier zijn een paar voorbeelden waarom je de een of de ander, of beiden zouden gebruiken:

• Je "Volledige belastingaangifte" taak heeft een vervaldatum van 15 april. Je kan dan een of meer taakherinneringen instellen voor deze datum om je te helpen om de vervaldatum te halen.
  • Jouw "Bel mama" taak heeft geen vervaldatum nodig, maar je kan een taakherinnering toevoegen om je er aan te herinneren het wel te doen.
  • De vervaldatum van je "Schrijf hoofdstuk één" taak is volgende week, maar je hebt geen meldingen nodig om je er aan te herinneren dat je zou moeten schrijven. (Of misschien heb je die juist wel nodig!)

Kan ik meer dan een herinnering aan een taak toevoegen?

Ja. Elke taak kan maximaal vijf herinneringen bevatten.

Kan ik een terugkerende (herhalende) herinnering aan een taak toevoegen?

Nee. Terugkerende herinneringen worden op dit moment niet ondersteund.

Waarom ontvang ik geen meldingen van mijn herinneringen?

Je moet meldingen voor Evernote ingeschakeld hebben om meldingen van taakherinneringen te ontvangen. Ga naar Schakel meldingen voor Evernote in voor meer informatie.

Wat gebeurt er mijn taakherinneringen als ik mijn abonnement annuleer?

Je taken behouden alle herinneringen die voor het annuleren van je abonnement toegevoegd zijn en je ontvangt de meldingen dan nog steeds. Je kan echter geen herinneringen toevoegen of bewerken van nieuwe of bestaande taken.