Stel een vervaldatum in voor een taak

< Vorige / Volgende >

Stel een vervaldatum in voor een taak

Vervaldata geven je de mogelijkheid om een eigen datum of tijd in te stellen. Je kan ook een vooringestelde tijd gebruiken (zoals "vandaag" of "morgen") om aan te geven wanneer de taak uitgevoerd moet zijn. Het instellen van een vervaldatum is niet hetzelfde als het instellen van een taakherinnering en je ontvangt dan ook geen melding. Elke taak kan maar één vervaldatum hebben. Wanneer die datum verstreken is, wordt de taak gezien als overschreden.

De vervaldatum staat naast een taak met een vervaldatum.

Opmerking: Deze functie is alleen beschikbaar met een Personal, Professional of Teams abonnement.

Stel een vervaldatum in

Om een vervaldatum voor een taak in te stellen, volg je de stappen hieronder voor jouw besturingssysteem.

• Mac

Klik ergens in de titel van een taak om de taakbewerker te zien. Klik daarna op de kalenderknop rechts van de taaktitel. Kies een voorgestelde tijdsperiode of klik op een datum in de agenda om een specifieke datum te selecteren. Je kan ook een specifieke tijdszone of tijd instellen, als je dat wil.

• Windows

Klik ergens in de titel van een taak om de taakbewerker te zien. Klik daarna op de kalenderknop rechts van de taaktitel. Kies een voorgestelde tijdsperiode of klik op een datum in de agenda om een specifieke datum te selecteren. Je kan ook een specifieke tijdszone of tijd instellen.

• iOS

Tik ergens in de titel van een taak om de taakbewerker te zien. Tik daarna op de agenda met plusteken in de werkbalk boven het toetsenbord. Kies een voorgestelde tijdsperiode of tik op Kies een datum om een specifieke datum te selecteren. Je kan ook een specifieke tijdszone en tijd instellen, als je dat wil.

• Android

Tik ergens in de titel van een taak om de taakbewerker te zien. Tik daarna op de agenda met plusteken in de werkbalk boven het toetsenbord. Kies een voorgestelde tijdsperiode of tik op Kies een datum om een specifieke datum te selecteren. Je kan ook een specifieke tijdszone en tijd instellen, als je dat wil.

• Web

Klik ergens in de titel van een taak om de taakbewerker te zien. Klik daarna op de kalenderknop rechts van de taaktitel. Kies een voorgestelde tijdsperiode of klik op een datum in de agenda om een specifieke datum te selecteren. Je kan ook een specifieke tijdszone of tijd instellen.

Veelgestelde Vragen

Waar vind ik meer informatie over de Taken?

Ga naar Taken Overzicht voor meer informatie.

Wat is het doel van een vervaldatum versus een taakherinnering?

Een vervaldatum is bedoeld als datum waarop de taak afgerond moet zijn. Afhankelijk van de taak kan het zo zijn dat de vervaldatum en taakherinnering hetzelfde zijn. Hier zijn een paar voorbeelden waarom je de een of de ander, of beiden zouden gebruiken:

• Je "Volledige belastingaangifte" taak heeft een vervaldatum van 15 april. Je kan dan een of meer taakherinneringen instellen voor deze datum om je te helpen om de vervaldatum te halen.
  • Jouw "Bel mama" taak heeft geen vervaldatum nodig, maar je kan een taakherinnering toevoegen om je er aan te herinneren het wel te doen.
  • De vervaldatum van je "Schrijf hoofdstuk één" taak is volgende week, maar je hebt geen meldingen nodig om je er aan te herinneren dat je zou moeten schrijven. (Of misschien heb je die juist wel nodig!)

Waarom ontvang ik geen melding voor een aankomende of vervallen vervaldatum?

Vervaldata triggeren geen meldingen. Om een melding te ontvangen, moet je een herinnering aan de datum en tijd toevoegen waarop je een melding wil ontvangen. Je kan tot maximaal vijf herinneringen aan een taak toevoegen.

Wat gebeurt er met mijn vervaldata als ik mijn abonnement annuleer?

Je taken behouden hun vervaldata die voor het annuleren van je abonnement gezet zijn. Je kan echter geen vervaldata toevoegen aan nieuwe of bestaande taken.