Aanpasbare sneltoetsen

< Vorige / Volgende >

Aanpasbare sneltoetsen

Je kan alle algemene sneltoetsen aanpassen zodat Evernote nog beter met jou samenwerkt. Als je een Personal, Professional of Teams abonnement hebt, kan je extra sneltoetsen aanpassen.

Algemene sneltoetsen

Algemene sneltoetsen geven je de mogelijkheid om bepaalde Evernote functies te triggeren met een specifieke toetscombinatie op je toetsenbord, zelfs wanneer Evernote alleen op de achtergrond draait. Er zijn op dit moment vijf algemene sneltoetsen die je aan kan passen:

• Nieuw notitiescherm
  • Plakken naar Evernote
  • Zoek in Evernote
  • Open Evernote Helper
  • Maak screenshot

Opmerking: Dit artikel refereert alleen aan sneltoetsen in de nieuwe Evernote voor Mac en de nieuwe Evernote voor Windows, versie 10.9 en hoger.

Pas je sneltoetsen aan

Om je sneltoetsen aan te passen, ga je naar Help > Sneltoetsen in de menubalk of gebruik Cmd + / (Mac) of Ctrl + / (Windows) op je toetsenbord. Het Sneltoetsenpaneel opent rechts van de app. Om een sneltoets aan te passen, klik je dubbel op de sneltoets en typ je de nieuwe combinatie. Het wordt automatisch opgeslagen.

Sneltoetsenpaneel

Herstel standaardwaarden

Om de standaardwaarden te herstellen, klik je op de Meer acties knop (drie puntjes) in het Sneltoetsenpaneel en klik op Herstel standaardwaarden.

Veelgestelde vragen

Komen er nog meer aanpasbare sneltoetsen of geven jullie nog meer ruimte voor aanpasbare sneltoetsen?

Ja. Dit artikel geeft een overzicht van de aanpassingen die op dit moment uitgevoerd kunnen worden. We blijven dit artikel bijwerken zodra er meer opties beschikbaar zijn.

Waarom doet mijn sneltoets iets anders dan ik verwacht had?

Veel apps bieden algemene sneltoetsen aan. Je zal dus een unieke toetscombinatie moeten bedenken die nog niet door een andere app gebruikt wordt. Als het blijkt dat de door jou ingevoerde sneltoets een andere app opent of ander gedrag laat zien dan jij verwacht had, moet je uitzoeken waar er overlap is en dat corrigeren.

Waarom slaat mijn gekozen toetscombinatie niet op?

Hier kunnen verschillende redenen voor zijn.

• Het kan zijn dat je een toetscombinatie ingevoerd hebt die al gebruikt wordt. In dat geval zal je een foutmelding te zien krijgen dat je een toetscombinatie gekozen hebt die al door een andere sneltoets gebruikt wordt. Klik om naar de standaardwaarde te herstellen en probeer een nieuwe, unieke toetscombinatie.
  • Het kan zijn dat je een ongeldige toetscombinatie ingevoerd hebt. De toetscombinatie moet een speciale toets (shift, cmd, ctrl, tab, option, win toets, etc). bevatten, gevolgd door een niet speciale toets (alfabet, getal, functie toets, etc.).

Waarom kan ik niet al mijn sneltoetsen aanpassen?

Alle Evernote klanten kunnen hun algemene sneltoetsen aanpassen. Klanten met een Personal, Professional of Teams abonnement kunnen extra sneltoetsen aanpassen. Bewerker gerelateerde sneltoetsen, zoals kopiëren (Cmd/Ctrl+C) en plakken (Cmd/Ctrl+V) en tekst opmaak sneltoetsen, zoals vetgedrukt (Cmd/Ctrl+B), zijn niet aanpasbaar.