Evernote voor Productiveit On-the-go

< Vorige / Volgende >

Evernote voor Productiveit On-the-go

5 manieren voor meer focus, waar je ook bent

Evernote maakt het je makkelijk om onderweg productief te blijven. Wanneer je op pad bent—klusjes moet doen, aan het vergaderen, op een feestje of onderweg bent naar huis, het is een uitdaging om gefocust te blijven. Met Evernote kan je projecten beginnen en daarmee verder gaan op alle mogelijke plekken, zelf als je offline bent.

# 1 Download Evernote op al je apparaten

Installeer Evernote op al je apparaten—je telefoon, je thuiscomputer, je werklaptop of je mobiele tablet. Op deze manier kan je al je gedachten vastleggen en heb je toegang tot al je notities, waar je ook bent.

# 2 Sla notities voor nu op in een notitieboek. Sorteer ze later.

Maak er een gewoonte van om al je notulen, snapshots van ontvangstbewijzen, webknipsels of opnames op te slaan in het standaard notitieboek dat je bij je Evernote account krijgt. Op deze manier voorkom je dat tijd kwijt bent aan het sorteren van notities wanneer je er een aanmaakt. Aan het eind van de dag, wanneer je thuis bent (of op kantoor) en een paar minuten over hebt, kan je jouw notities ordenen door ze naar andere notitieboeken te verplaatsen.

PRO TIP

Om het standaard notitieboek gemakkelijker te kunnen vinden, kan je de naam veranderen in zoiets al "INBOX". Begin met een koppelteken ( - ) of asterisk ( * ) voor de naam van het standaar notitieboek, zodat het bovenaan je notitieboeklijst verschijnt: *INBOX.

# 3 Work offline wanneer jij dat wil

Omdat Evernote al je notities en notitieboeken in de cloud bewaart, kan je op alle apparaten bekijken die met het internet verbonden zijn. Wanneer je onderweg bent en je internetverbinding niet beschikbaar of onbetrouwbaar is, maak dan gebruik van offline notitieboeken op je telefoon of tablet. Op deze manier kan je jouw notities en notitieboeken bekijken en bewerken wanneer je offline bent. Zodra je weer verbinding maakt met het internet, worden alle updates gesynchroniseerd en zijn dan beschikaar op al je apparaten. Je kan het werk dus voortzetten, waar je ook gebleven bent. Opmerking: Je hoeft offline notitieboeken niet in te stellen voor Evernote voor Mac of Windows. Zo lang je ingelogd bent bij de app, kan je Evernote gebruiken zoals je dat altijd doet. Wijzigingen worden gesynchroniseerd wanneer je verbonden bent met het internet.

PRO TIP

Maak snelkoppelingen van offline notitieboeken. Op deze manier heb je toegang tot reserveringsnummers van vluchten en hotels, electronische kaartjes voor evenementen, screenshots van coupons en alles dat je snel op je telefoon wil laten zien.

# 4 Maak snelkoppelingen voor snelle toegang tot belangrijke informatie

Maak snelkoppelingen aan zodat je snel, met één tik toegang hebt tot de belangrijke informatie op je telefoon of table. Snelkoppelingen zijn snel en gemakkelijk aan te maken in Evernote, sychroniseren op alle apparaten en sturen je meteen door naar veel gebruikte notities, notitieboeken, labels en opgeslagen zoekopdrachten in het snelkoppelingsdeel in de zijbalk.

PRO TIP

Houd je to-do lijst bij door labels aan te maken zoals 'to do' en 'klaar'. Voeg ze daarna toe aan notities die snel gedaan moeten worden. Door deze statuslabels aan je snelkoppelingen toe te voegen, krijg je snel en gemakkelijk te zien wat je nog moet doen.

# 5 Bewaar je notities veilig en beschermd

Als je van plan bent om je notities en notitieboeken op je mobiele apparaten te bekijken, dan is het een goed idee om extra beveiligingslagen aan te brengen. Evernote biedt twee-staps verificatie aan op account niveau en wachtwoord en Touch ID op apparaatniveau. We raden aan om gebruik te maken van alle beschikbare beveiligingsopties in Evernote. Alhoewel je notities niet versleuteld worden, is het wel moeilijker om toegang te krijgen tot je content als je apparaat zoekgeraakt of gestolen is.

MEER INFORMATIE

LANGUAGES_ALL LANGUAGES_EXCLUDE=vi, th, ms, ar, id