Evernote om alles sneller te vinden

< Vorige / Volgende >

Evernote om alles sneller te vinden

5 manieren om minder tijd kwijt te zijn aan het zoeken van informatie

Er zijn veel tools die ons helpen de informatie te zoeken die je nodig hebt om dingen gedaan te krijgen. Soms hebben we echter een gemakkelijke manier nodig om informatie die je niet nodig hebt er uit te filteren, waardoor je alles sneller vindt. Met Evernote kan je relevante en bruikbare informatie opzoeken—zoals je blogconcepten over voedsel, geknipte foto's over artikelen, e-tickets, ontvangstbewijzen of notulen—op het moment dat je het nodig hebt.

# 1 Maak je eigen persoonlijke zoekmachine in Evernote

Om van Evernote je persoonlijke zoekmachine te maken, moet je:

• Ontwikkel de gewoonte om alles vast te leggen (of er naar te verwijzen) dat belangrijk is voor jou en het in Evernote op te slaan. Getypte en handgeschreven tekst in afbeeldingen, PDF's en Office documenten zijn doorzoekbaar. Bewaar dus belangrijke foto's, emails, screenshots en webknipsels in Evernote.
  • Gebruik Evernote op al je apparaten—je telefoon, je computer thuis, je werklaptop en je mobile tablet. Op deze manier ben je altijd voorbereid op het moment (of de plek) waarop je geïnspireerd raakt.
  • Maak een inventaris van fysieke items en verpakkingen in je opslagruimte of kantoor aan huis door foto's te maken en ze in Evernote op te slaan. Voeg er een korte beschrijving aan toe, wat voor items zijn het en waar je ze kan vinden.

PRO TIP

Stel offline notitieboeken in op je telefoon of tablet. Wanneer je geen toegang hebt tot het internet of het internet onbetrouwbaar is, heb je toegang tot je notities en notitieboeken en kan je ze bewerken.

# 2 Gebruik snelkoppelingen voor snelle toegang tot notities

Maak snelkoppelingen aan in Evernote om met één klik (of tap) op elk apparaat je notities, notitieboeken, stapels, labels of opgeslagen zoekopdrachten te bekijken. Het is de snelste manier om e-tickets voor vluchten of evenementen te bekijken; om snapshots van online coupons terug te vinden; of reserveringen voor hotels en restaurants te gebruiken. Snelkoppelingen zijn handig voor notities die je vaak gebruikt, zoals:

• Per uur: Checklists projecten, notulen en telefoonlogboeken
  • Per dag: Les-, trein- of sportschoolschema's; recepten, maaltijdplannen en leuke restaurants
  • Per week: Boodschappenlijsten; sport- en clubregistraties

PRO TIP

Sneltoetsen voor het zoeken in Evernote voor Mac en Windows:

• Gebruik Cmd + J (Mac) of Ctrl + Q (Windows) om naar specifieke notitie, notitieboek of label te 'springen'.
  • Zolang Evernote op de achtergrond aan staat, kan je Ctrl + Cmd + E (Maco) of Shift + F (Windows) gebruiken om meteen naar de Evernote zoekbalk te springen, zelfs als je in een andere app aan het werk bent.

# 3 Groupeer gerelateerde informatie in notitieboeken

Als je het beter vindt om door lijsten met notities te bladeren in plaats van er naar te zoeken, neem dan even de tijd om notities in verschillende notitieboeken te grouperen. Groupeer, bijvoorbeeld, verschillende notitietypes in notitieboeken op basis van onderwerp, project, evenement of mensen.

Notitieboekideeën:

• Onderwerp - "Gezonheid & Fitness", "Auto", "Financiën", "Soliciteren 2018"
  • Projecten - "Persoonlijk", "Thuis", "Consulting", "Non-profit"
  • Evenementen - "Oudjaarsavond 2018", "Road Trip 2019", "Marathon NY 2020"
  • Mensen - "Julian", "Jesse", "Kinderen", "Aannemers"

PRO TIP

Als je het beter vindt om je notities te bekijken op basis van wanneer ze aangemaakt of bijgewerkt zijn, wijzig dan je sorteringsinstellingen om ze op datum te sorteren.

# 4 Gebruik visuals wanneer je notities en notitieboeken een naam geeft

Zoek naar een manier om al je notities en notitieboeken consequente namen te geven. Hierdoor kan je snel vinden waar je naar op zoek bent. Als je jouw notitieboeken alfabetisch sorteert, gebruik dan een prefix van één woord voor alle notitieboektitels, zoals "Thuis", "Projecten" of "Cadeau's". Zo verschijnen alle thema-gerelateerde notitieboeken samen in de list. Als je een specifiek notitieboek snel wil zien, 'pin' het bovenin de lijst door middel van symbolen zoals asterisk (*) of koppelteken (-) en hoofdletters: *IDEEEN

PRO TIP

Kopieer en plak emojis in notitie- of notitieboeknamen om ze sneller te zien en er wat persoonlijkheid aan toe te voegen.

# 5 Zoek in PDF's en andere bijgevoegde documenten zonder Evernote te verlaten

Op dit moment beschikbaar bij Evernote Premium

Evernote kan naar tekst zoeken in documenten die je toegevoegd hebt aan een notitie, zoals PDF's, afbeeldingen of Microsoft Office documenten. Sla al je kostenspreadsheets, presentaties en handleidingen in PDF als bijlage aan Evernote toe zodat ze naast gerelateerde notities, e-mails en webknipsels komen te staan. Op deze manier verspil je geen tijd door andere apps te openen of naar bestanden te zoeken in lokale en online opslagschijven.

PRO TIP

Voeg Google Drive bestanden toe aan Evernote door je Google account aan Evernote te koppelen. Je gerelateerde Google Drive bestanden worden klikbare links in een notitie. Zoek met sleutelwoorden in de Google Drive bestandsnaam om de notitie op te halen waar het aan toegevoegd is en klik op de Google Drive link om het bestand meteen vanuit Evernote te openen.

MEER INFORMATIE

LANGUAGES_ALL LANGUAGES_EXCLUDE=vi, th, ms, ar, id