Gebruik Siri met Evernote

< Vorige / Volgende >

Gebruik Siri met Evernote

Je kan Evernote gebruiken met de hulp van Siri. Activeer Siri en vraag haar een taak in Evernote uit te voeren. Siri kan:

• Een nieuwe notitie aanmaken
  • Een notitie met een taaklijst aanmaken
  • Iets toevoegen aan een bestaande notitie
  • Iets aan een bestaande taaklijst toevoegen
  • Naar notities zoeken in Evernote

Opmerking: De nieuwe Evernote voor iOS ondersteund het gebruik van Siri niet.

Overzicht

Creëer

Gebruik Siri om een nieuwe notitie aan te maken. Siri kan tekstnotities op basis van je stem input kunnen aanmaken. Probeer eens iets als "Hey Siri, maak een 'Notule' aan in Evernote".

Toevoegen

Gebruik Siri om tekst aan bestaande notitie toe te voegen. Als je al een notitie- of taaklijst Evernote hebt staan, kan je gewoon tegen Siri zeggen om meer tekst toe te voegen. "Voeg 'lunch bestellen' aan mijn 'Notulen' notitie in Evernote".

Zoeken

Gebruik Siri om naar een notitie te zoeken in je Evernote account. Siri zoekt naar notitietiels, notitieboeknamen, labelnamen en stapelnamen. Siri begrijpt een afgeleid databereik. Dit betekent dat je zoiets kan zeggen als "Toon me welke notities ik afgelopen week in Evernote aangemaakt heb," of "Toon me welke notities ik vandaag in Evernote bijgewerkt heb."

Siri Snelkoppelingen

Met Siri Snelkoppelingen kan je aangepaste voice commands aanmaken om: een notitie, notitieboek, space of opgeslagen zoekopdracht te bekijken; een nieuwe camera- of geluidsnotititie maken; een notitielink naar het klembord kopiëren; of de huidige notitie printen.

Je kan bijvoorbeeld een dagelijkse to-do list notitie aanmaken die je aan het begin van elke dag wil openen. Stel een Siri Snelkoppeling in om die notitie te openen zodra je zegt "Waar moet ik me vandaag op richten?"

Om een Siri Snelkoppeling op te slaan:

1. Open een notitie, notitieboek, space of opgeslagen zoekopdracht.
  2. Tik op het Optiesmenu (drie puntjes) rechts bovenin.
  3. Selecteer Maak een Siri Snelkoppeling aan.
  4. Neem een eigen spraakopdracht op dat Siri kan herkennen.

Je kan je snelkoppelinginstellingen en aanbevolen snelkoppelingen bekijken door de iOS Instellingen app te openen en naar Sire & Zoeken > Evernote te gaan.

Veelgestelde Vragen

Moet ik specifieke commando's of zinsstructuren gebruiken voor Siri?

Nee. Siri begrijpt natuurlijke taal.

Wat als ik verschillende notities met dezelfde titel heb (bv, "Notulen")?

Als Siri niet weet elke notitie je bedoelt, krijg je een lijst met overeenkomende of gerelateerde notities te zien om uit te kiezen.

Ondersteunt Evernote het gebruik van Siri op een Mac?

Nee. Evernote ondersteunt het gebruik van Siri op een Mac niet.

Sleutelwoorden:

• siri
  • siri snelkoppelingen
  • apple
  • ios
  • ios 12
  • ios 13
  • opnemen
  • dicteren
  • gesproken commando
  • spraaknotities
  • stem