Wat moet je doen als je vermoeden hebt van onrechtmatig toegang tot je Evernote account

Wat moet je doen als je vermoeden hebt van onrechtmatig toegang tot je Evernote account
< Vorige / Volgende >

Wat moet je doen als je vermoeden hebt van onrechtmatig toegang tot je Evernote account

Als je verdachte activiteiten in je Evernote account ziet, onderneem dan de volgende stappen om het te beveiligen.

1. Wijzig je wachtwoord meteen

Ga naar het Beveiligingsoverzicht in je accountsinstellingen en klik op Wijzig wachtwoord. Controleer daar meteen of het e-mailadres up-to-date is zodat je belangrijke berichten van Evernote niet mist of om je account te bevestigen (indien dat nodig is).

Gebruik een ander wachtwoord voor Evernote dan andere websites waar je bij inlogt. Op die manier, als iemand je wachtwoord voor andere website leert kennen, hoef jij je geen zorgen te maken dat ze toegang hebben tot jouw Evernote account. Gebruik geen simpele wachtwoorden die zo in een woordenboek gevonden kunnen worden. Kies in plaats daarvan een complex wachtwoord dat uit ten minste 8 tekens bestaat en een mix is tussen hoofd- en kleine letters, getallen en speciale tekens. Je kan ook een zin kiezen die uit ten minste 20 tekens bestaat. Een wachtwoordmanager kan deze gemakkelijk voor je aanmaken. We raden je aan er eentje te gebruiken.

Houd je logingegevens van je account voor jezelf. Een medewerker van Evernote zal nooit om je wachtwoord vragen.

2. Gebruik twee-staps verificatie

Ga naar het Beveiligingsoverzicht in de accountsinstellingen om twee-staps verificatie in te schakelen. Twee-staps verificatie voegt een extra beveiligingslaag toe en beschermt je account ook wanneer je wachtwoord geraden is. Meer informatie >>

3. Trek de toegang in van alle onbevoegde apparaten en apps

Ga naar de Apparatenpagina in de accountsinstellingen om de apparaten te bekijken die toegang hebben tot jouw Evernote account. Bekijk of alle apparaten van jou zijn of dat je ze niet meer gebruikt. Verwijder ze daarna. Meer informatie >>

Ga naar de Apps pagina in de accountsinstellingen om alle apps te bekijken die bevoegd zijn met toegang tot jouw account. Gebruik de 'Trek toegang in' functie om alle ongewenste en onbevoegde apps te verwijderen.

4. Bekijk de toegangsgeschiedenis van je Evernote account

Ga naar de Toegangsgeschiedenispagina in de accountsinstellingen om de log in geschiedenis van je account te bekijken. Je ziet hier alle apparaten en de bijbehorende IP adressen van de afgelopen drie maanden die bij jouw account ingelogd hebben. Bekijk deze pagina om verdachte activiteiten te controleren. Meer informatie >>

Sleutelwoorden:

hack

gehackt

iemand in mijn account

ingebroken op account

ingebroken

ingebroken

veiligheid

beveilig account

lockdown account

lock down account

account gestolen

gestolen account

mijn account gebruiken

hacker

onbevoegd

nieuwe log in gezien