Evernote for Gmailin käyttö

< Edellinen / Seuraava >

Evernote for Gmailin käyttö

Evernote for Gmail -laajennus

Evernote for Gmail -laajennuksella voit tallentaa tärkeitä sähköposteja Evernoteen ja jakaa muistiinpanosi helposti sähköpostin kautta – kaikki yhdestä paikasta. Evernote for Gmail on saatavilla verkossa, iPhoneen ja Android-laitteisiin.

Aloita

Jotta voit käyttää Evernote for Gmailia, sinun on ensin asennettava laajennus. Voit tehdä tämän G Suite Marketplacesta tai noudattamalla alla olevia ohjeita.

1. Avaa sähköpostisi osoitteessa Gmail.com.
  2. Napsauta plus (+) -symbolia laajennusosiossa viestiluettelon oikealla puolen.
  3. Kirjoita "Evernote" Marketplacen hakuriville.
  4. Napsauta Evernote for Gmail ja napsauta sitten sinistä Install-painiketta.

Asennuksen jälkeen Evernote-kuvake lisätään automaattisesti laajennusosioon. Jos laajennusta ei näy heti, virkistä sähköposti. Joissain harvinaisissa tapauksissa laajennus näkyy vasta tunnin päästä.

Huomautus: Jos olet verkkotunnuksesi valvoja, voit asentaa laajennuksen koko tiimille. Siihen, että kaikki näkevät laajennuksen, voi mennä muutama päivä. Google edellyttää, että valvojien on syötettävä OAuth2-asiakastunnus lisätäkseen sovelluksen valkoiselle listalle. Evernoten tunnus: http://294974410262-p53sfv94ctvjc8iofkdjmpekpoipirmq.apps.googleusercontent.com/.

Tallenna sähköposteja Gmailista Evernoteen

Evernote for Gmaililla voit tallentaa tärkeitä sähköposteja Evernote-tilille poistumatta sähköpostista. Sähköpostin tallentaminen Gmailista Evernoteen:

• Gmail.com

1. Avaa sähköposti, jonka haluat tallentaa Evernoteen.
    2. Napsauta Evernote-laajennuksen kuvaketta. Kuvake näkyy pystysarakkeessa avoimen viestin oikealla puolella.
    3. Voit valita muistikirjan, lisätä avainsanan ja/tai muokata otsikkoa ja lisätä muistiinpanoja ja huomautuksia. Jos et tee mitään näistä, käytetään oletusasetuksia.
    4. Napsauta Tallenna.
  • Gmail iOS:lle

1. Avaa sähköposti, jonka haluat tallentaa Evernoteen.
    2. Napauta Evernote-laajennuksen kuvaketta. Kuvake näkyy vaakarivillä avoimen viestin alalaidassa.
    3. Voit valita muistikirjan, lisätä avainsanan ja/tai muokata otsikkoa ja lisätä muistiinpanoja ja huomautuksia. Jos et tee mitään näistä, käytetään oletusasetuksia.
    4. Napauta Tallenna.
  • Gmail Androidille

1. Avaa sähköposti, jonka haluat tallentaa Evernoteen.
    2. Napauta Evernote-laajennuksen kuvaketta. Kuvake näkyy vaakarivillä avoimen viestin alalaidassa.
    3. Voit valita muistikirjan, lisätä avainsanan ja/tai muokata otsikkoa ja lisätä muistiinpanoja ja huomautuksia. Jos et tee mitään näistä, käytetään oletusasetuksia.
    4. Napauta Tallenna.

Jaa muistiinpanolinkkejä sähköpostissa

Evernote for Gmaililla voit myös lisätä linkkejä muistiinpanoihin nopeasti ja helposti sähköpostin laadintaikkunasta. Muistiinpanolinkin lisääminen sähköpostiluonnokseen:

• Gmail.com

1. Laadi uusi sähköpostivedos
    2. Napsauta Evernote-laajennuksen kuvaketta. Kuvake näkyy vaakarivillä laadintaikkunan alalaidassa, viestityökalurivin vakiokuvakkeiden oikealla puolella.
    3. Paikalla jaettava viesti hakutoiminnolla.
    4. Kun löydät jaettavan muistiinpanon, napsauta Lisää julkinen linkki.
  • Gmail iOS:lle

1. Laadi uusi sähköpostivedos
    2. Napauta Evernote-laajennuksen kuvaketta. Kuvake näkyy laadintanäkymän oikeassa ylävalikossa (kolme pistettä).
    3. Paikalla jaettava viesti hakutoiminnolla.
    4. Kun löydät jaettavan muistiinpanon, napauta Lisää julkinen linkki.
  • Gmail Androidille

1. Laadi uusi sähköpostivedos
    2. Napauta Evernote-laajennuksen kuvaketta. Kuvake näkyy laadintanäkymän oikeassa ylävalikossa (kolme pistettä).
    3. Paikalla jaettava viesti hakutoiminnolla.
    4. Kun löydät jaettavan muistiinpanon, napauta Lisää julkinen linkki.

Vastaanottajat voivat lukea jaetun muistiinpanon sisällön napsauttamalla linkkiä, jolloin se avautuu verkkoselaimessa. Kuka tahansa, joka saa jaetun muistiinpanon sähköpostin tai URL:n, voi lukea sen sisällön, vaikka sitä ei jaettu heidän kanssaan suoraan. Voit peruuttaa jaetun muistiinpanon käyttöoikeudet milloin tahansa.

Usein kysytyt kysymykset

Miten Evernote for Gmail asennetaan?

Asenna Evernote for Gmail G Suite Marketplacesta tai noudata yllä olevan kohdan Aloittaminen ohjeita.

Mitkä Gmail-versiot tukevat Evernote for Gmailiä?

Evernote for Gmailiä voidaan käyttää osoitteessa Gmail.com verkkoselaimessa tai käyttämällä Gmail-sovellusta iPhonessa tai Android-laitteessa. Huomaa, että iPadin Gmail-sovellus ei vielä tue laajennuksia. Kuulimme, että Google työskentelee tällä hetkellä tämän ominaisuuden parissa ja aikoo mahdollistaa laajennukset iPadissa tulevaisuudessa.

Miksi Evernote pyytää niin monia käyttöoikeuksia voidakseen asentaa Evernote for Gmailin?

Kun asennat Evernote for Gmailin, saatat saada useita käyttöoikeuspyyntöjä aina pyynnöstä antaa Evernoten hallinoida luonnoksia ja lähettää sähköposteja Evernoten sallimiseen esittää viestien sisältöä ja metadataa. Tämä on tarpeen, jotta sinun ja sisältösi yksityisyys ja turvallisuus voidaan taata ja jotta laajennus voi suorittaa kaikki kuvatut toiminnot. Sinun on hyväksyttävä kaikki käyttöoikeudet, jotta laajennus voidaan asentaa. Jos sinulla on lisää kysyttävää, voit lähettää tukipyynnön.

Miksi laajennus ei näy Gmail-sovelluksessani?

Virkistä sähköposti, jos laajennusta ei näy heti asennuksen jälkeen.

Varmista verkossa, että sivupaneeli on auki. Jos et näe laajennuskuvakkeiden pystysaraketta viestiluettelon oikealla puolella, napsauta pientä nuolta Saapuneet-kansion oikeassa alalaidassa.

Selaa iPhonessa tai Androidissa sähköpostiviestin loppuun tai aloita uuden sähköpostivedoksen laatiminen nähdäksesi laajennuksesi.

Miksi iOS- tai Android-sovelluksessani on Evernote for Gmail, vaikka en ottanut sitä käyttöön siellä?

Kun asennat Evernote for Gmailin verkossa, laajennus on automaattisesti käytettävissä mobiililaitteesi Gmailissä.

Mitä eroa Evernote for Gmailillä ja Evernote Verkkoleikkurilla on?

Evernote for Gmail -laajennus on laadittu nimenomaan Gmailiä varten. Sillä voit sekä tallentaa sähköposteja Gmailistä että lisätä muistiinpanolinkkejä sähköpostivedoksiin – poistumatta Gmailistä. Laajennus on viestiluettelon oikealla puolella Saapuneet-kansiossa tai sähköpostiohjelmassasi.

Evernote Web Clipper on selainlaajennus, joka on tarkoitettu sellaisille verkkoselaimille kuin Chrome ja Safari. Vaikka voit käyttää Verkkoleikkuria lähes minkä tyyppisen tahansa verkkosivun leikkaamiseen, mukaan lukien Gmailin sähköpostit, Verkkoleikkurilla ei voi jakaa muistiinpanoja sähköpostin kautta. Verkkoleikkuri sijaitsee verkkoselaimesi työkalurivillä.

Voivatko ihmiset, jotka eivät käytä Gmailiä tai joilla ei ole Evernote-tiliä, nähdä Evernotesta jaetut muistiinpanolinkit?

Kyllä. Kuka tahansa, joka avaa muistiinpanolinkin, näkee muistiinpanon sisällön. Muistathan, että kaikki laajennuksella jaetut muistiinpanolinkit ovat julkisia linkkejä, t.s. kuka tahansa, jolla on pääsy linkkiin, voivat nähdä sen sisällön, vaikka et jakanut sitä heidän kanssaan suoraan. Voit peruuttaa jaetun muistiinpanon käyttöoikeudet milloin vain. Opi miten >>

Mitkä ovat sähköpostin tallentamisen oletusasetukset?

Evernote for Gmail tallentaa oletuksena automaattisesti kokonaiset viestit (ja viestisäikeet), mukaan lukien liitteet, oletusmuistikirjaan ilman avainsanoja. Voit muuttaa tätä asetuksista. Voit vaihtaa oletusmuistikirjan, lisätä oletusavainsanan ja kytkeä viestisäikeet pois, jolloin voit valita joka kerta, mitkä viestit säikeestä tallennetaan. Asetukset löytyvät avaamalla sähköpostiviestin, napsauttamalla laajennuskuvaketta, napsauttamalla valikkopainiketta (kolme pistettä) oikeasta yläkulmasta ja napsauttamalla Asetukset.

Voinko luoda uuden muistikirjan tai työtilan Gmail-laajennuksesta?

Et. Voit vain valita muistikirjan tai työtilan, joka on jo Evernote-tililläsi.

Jos valtuutan Evernote for Gmail -laajennuksen käyttämään Evernote-tiliäni, pääseekö Google muistiinpanoihini?

Ei. Evernote for Gmail -laajennuksen asentaminen ja valtuuttaminen ei myönnä Googlelle pääsyä Evernote-tilisi sisältöön.

Voinko jakaa linkkejä Business-muistiinpanoihin yritykseni Evernote Business -tililtä?

Kyllä. Jotta voit jakaa linkin Business-muistiinpanoon, sinun on oltava sen Business-muistikirjan omistaja, jossa muistiinpano on, tai sinulla on oltava muistiinpanoon Voi muokata ja kutsua -käyttöoikeus.

Miksi en löydä etsimääni muistiinpanoa, kun yritän lisätä linkin?

Jos etsimäsi linkin löytäminen tuottaa vaikeuksia, kokeile hakea toisilla sanoilla tai lauseilla tai käyttämällä Evernoten tarkennetun haun syntaksia, jotta voit suorittaa tarkempia hakuja.