Automaattisen muotoilun käyttö

< Edellinen / Seuraava >

Automaattisen muotoilun käyttö

Evernote tukee erilaisia kirjoituspikavalintoja, jotka muotoilevat tekstin automaattisesti tietyllä tavalla kirjoittaessasi. Näin voit luoda nopeasti yleisiä objekteja, kuten listoja, taulukoita ja jakoviivoja. Voit jopa luoda hymiöt 😃, 💯 ja 🍕!

Kohde

Aktivoiminen

Esimerkki

Numeroimaton lista (luettelomerkinnät)

Aloita rivi merkillä * , - tai +

Numeroitu lista (numerot)

Aloita rivi merkillä 1. tai 1)

Tehtäväluettelon kohta (valintaruutu)

[] tai [x]

Huomautus: lisää "x", jos haluat luoda valmiiksi merkityn ruudun.

Vaakaviiva (jakoviiva)

---, === tai *** rivin alussa ja sitten Enter-näppäin.

Koodilohko

``` rivin alussa ja sitten Enter-näppäin aloittaa ja päättää koodilohkon.

Huomautus: koodilohkoja ei voi luoda automaattisella muotoilulla Evernoten Windows- tai Android-versiossa.

Taulukko

[][][]x3 rivin alussa

Huomautus: kirjoita yksi hakasulkupari kutakin saraketta kohden ja sen jälkeen x ja rivien määrä. Taulukoita ei voi luoda automaattisella muotoilulla Evernoten Android-versiossa.

Linkki - URL

Mikä tahansa Internet-osoite. (esim. www.evernote.com)

Linkki - sähköposti

Mikä tahansa sähköpostiosoite (esim. e4note@evernote.com)

Linkki - tekstiä sisältävä URL

[Teksti](Linkki)

Esimerkki: [Evernoten Aloitusnäyttö](www.evernote.com)

Emoji

:)
:-o
<3
:100:
:joy:

Huomautus: Evernote tukee monia tavallisia emojeja - kokeile suosikkejasi! Emojeja ei voi luoda automaattisella muotoilulla Evernoten Android-versiossa.

Poista automaattinen muotoilu tai poista se käytöstä

Jos näyttöön ponnahtaa ei-toivottu automaattinen muotoiluelementti tai jos haluat poistaa jonkun tai kaiken tyyppisen automaattisen muotoilun käytöstä, noudata alla olevia käyttöjärjestelmääsi koskevia ohjeita.

• Mac

• Automaattisen muotoilun palauttaminen alkuperäiseen tekstiin: siirry valikkorivillä kohtaan Muokkaa > Kumoa tai käytä pikanäppäintä Command + Z.
    • Voit poistaa automaattisen muotoilun käytöstä valitsemalla Evernote > Asetukset > Muotoilu ja poistamalla valinnan Automaattinen muotoilu -valintaruudusta.

Huomautus: automaattista muotoilua ei voi poistaa käytöstä Evernoten uudessa Mac-versiossa.

• Windows

• Automaattisen muotoilun palauttaminen alkuperäiseen tekstiin: siirry valikkorivillä kohtaan Muokkaa > Kumoa tai käytä pikanäppäintä Ctrl + Z.
    • Automaattisen muotoilun tai tiettyjen tyyppien poistaminen käytöstä: valitse valikkoriviltä Työkalut > Asetukset > Muistiinpano > Muistiinpanon muokkausasetukset.

Huomautus: automaattista muotoilua ei voi poistaa käytöstä Evernoten uudessa Windows-versiossa.

• iPhone, iPad ja iPod Touch

Automaattisen muotoilun palauttaminen alkuperäiseen tekstiin: napauta Kumoa-painiketta (kaareva nuoli vasemmalle) muistiinpanon yläpuolelta, ennen kuin teet lisää muutoksia muistiinpanoon. Voit myös ravistaa laitetta ja valita Kumoa kirjoitus.

Huomautus: automaattista muotoilua ei voi poistaa käytöstä Evernoten iOS-versiossa.

• Android

Automaattisen muotoilun palauttaminen alkuperäiseen tekstiin: napauta Kumoa-painiketta (kaareva nuoli vasemmalle) muistiinpanon päältä ennen kuin teet lisää muutoksia muistiinpanoon.

Huomautus: automaattista muotoilua ei voi poistaa käytöstä Evernotessa Androidille.

• Web

Automaattisen muotoilun palauttaminen alkuperäiseen tekstiin: paina Ctrl + Z (Windows) tai Command + Z (MacOS) ennen kuin teet lisää muutoksia muistiinpanoon.

Huomautus: automaattista muotoilua ei voi poistaa käytöstä Evernote Webissä.

Avainsanat:

• markdown
  • automaattinen muotoilu
  • automaattinen teksti
  • automaattinen taulukko
  • automaattinen muotoilu
  • automaattinen korjaus
  • hymiö
  • emoji
  • muotoile
  • muotoilu
  • tekstin muotoilu
  • tekstieditori
  • koodi
  • koodilohko
  • poista automaattinen muotoilu käytöstä
  • poista automaattinen teksti käytöstä
  • automaattisen muotoilun poistaminen käytöstä
  • automaattisen tekstin poistaminen käytöstä
  • poista automaattinen korjaus käytöstä