Liitä Google Drive -tiedostoja muistiinpanoihin

< Edellinen / Seuraava >

Liitä Google Drive -tiedostoja muistiinpanoihin

Yleiskatsaus

Voit lisätä Google Drive -tiedostoja Evernote-muistiinpanoihin liitteinä tai liitettyinä linkkeinä (URL:inä) tarvitsematta poistua Evernotesta. Kun liität Google Drive -tiedostoja, linkit muutetaan napsautettaviksi objekteiksi, jotka on helppo löytää muistiinpanosta. Voit linkittää Google Sheetsissä laatimasi viikkoraportit nopeasti jaetusta projektimuistiinpanosta tai raapustella ideoita Evernoten blogijulkaisusta ja liittää linkkejä Goole Docsiin tallennettuun tutkimukseen.

Google Drive -tiedosto näkyy Evernotessa erityistyylisenä linkkinä, johon sisältyy sen nimi.

Yhdistä Google Driveen

Kun liität Google Drive -tiedoston muistiinpanoon ensimmäisen kerran, sinua pyydetään antamaan Evernotelle lupa muodostaa yhteys Google Driveen. Kun saat kehotuksen, anna Evernotelle lupa käyttää Google Drive -tiedostoja noudattamalla ohjeita.

Voit saada kehotuksen seuraavissa tilanteissa:

• Kun valitset Google Driven ensimmäistä kertaa työkalurivin Lisää-valikosta. (Evernoten uudet versiot)
  • Kun valitset Google Drive (kolmio) -kuvakkeen ensimmäistä kertaa muistiinpanon muokkaustyökaluriviltä. (Evernoten vanhemmat versiot)
  • Kun liität Google Drive -tiedoston linkin muistiinpanoon ensimmäistä kertaa ja valitset Yhdistä.

Huomautus: Jos sinulla on useita Google-tilejä, sinua pyydetään valitsemaan se Google-tili, joka liittyy Evernoteen linkitettävään Google Drive -tiedostoon.

Lisää Google Drive -tiedostoja muistiinpanoon

Google Drive -tiedostoja voi lisätä muistiinpanoihin kahdella tavalla.

Valitse liitettävä Google Drive -tiedosto

Jos työskentelet Evernotessa, valitse tiedosto suoraan Google Drivestä.

1. Napsauta Lisää > Google Drive (Evernoten uusi versio) tai Google Drive -kuvaketta (Evernoten vanhemmat versiot) muokkaustyökaluriviltä.
  2. Valitse tiedosto Google Drivestä.
  3. Napsauta Valitse.

Kopioi ja liitä Google Drive -tiedoston linkki (URL) muistiinpanoon

Google Drive -tiedoston tiedostolinkki voidaan löytää monella tavalla.

• Napsauta Google Drivessä tiedostoa oikealla painikkeella ja valitse Hanki linkki asetusvalikosta.
  • Napsauta missä tahansa avoimessa Google Docissa, Sheetissä tai Slidessä Jaa-painiketta ja napsauta sitten Kopioi linkki.

Kun olet kopioinut linkin leikepöydälle, liitä se mihin tahansa muistiinpanosi kohtaan.

Lisätietoja Google Drive -tiedostojen jakamisesta on Google Driven ohjeartikkelissa Tiedostojen jakaminen Google Drivesta.

Usein kysytyt kysymykset

Minkä tyyppisiä Google Drive -tiedostoja voin liittää – vain Google Docs, Sheets ja Slides vai myös muun tyyppisiä tiedostoja?

Mikä tahansa Google Driveen tallennettu tiedosto voidaan lisätä muistiinpanoon Google Drive -liitteenä.

Kun annan Evernotelle luvan muodostaa yhteyden Google Driveen, mitä Google näkee Evernote-tililtäni ja toisin päin?

Kun annat Evernotelle luvan muodostaa yhteyden Google Driveesin annat Evernotelle luvan nähdä ja käyttää Google Drivesi tiedostoja. Google ei näe eikä voi käyttää Evernote-tilisi muistiinpanoja.

Voiko Google suorittaa hakuja Evernote-tilini muistiinpanoissa, jos yhdistän Google Driven Evernote-tiliini?

Ei. Valtuutettu yhteys antaa ainoastaan Evernotelle luvan nähdä Google Drivesi tiedostot ja käyttää niitä, ei toisin päin. Google ei näe Evernote-tilisi muistiinpanoja eikä voi suorittaa niissä hakuja.

Jotkut eivät voi käyttää Google Drive -tiedostoja, jotka olen liittänyt muistiinpanoon ja jakanut heidän kanssaan Evernotessa. Mistä tämä johtuu?

Jaetun muistiinpanon vastaanottajat voivat lukea ja käyttää vain niitä Google Drive -tiedostoja, joihin olet antanut heille lukuoikeudet. Voit varmistaa, että Evernote-muistiinpanon vastaanottajille on oikeus nähdä muistiinpanoon liittämäsi Google Drive -tiedostot, käynnistämällä Google Drive ja hallinnoimalla tiedostonjako-oikeuksia.

Jos jaan yksityisen Google Drive -tiedoston sisältävän muistiinpanon, voiko vastaanottaja nähdä liitteen sisällön?

Ei. Evernotessa jakamasi muistiinpanon vastaanottajat voivat lukea ja käyttää vain niitä Google Drive -tiedostoja, joihin olet antanut heille lukuoikeudet.

Voit pitää liitetyn Google Drive -tiedoston yksityisenä joiltain tai kaikilta jaetun muistiinpanon vastaanottajilta käynnistämällä Google Drive ja hallinnoimalla tiedostonjako-oikeuksia.

Jos lisään Google Drive -tiedostoja muistiinpanoihin, lasketaanko ne mukaan Evernoten kuukausittaisiin latauksiin?

Ei. Kun liität Google Drive -tiedoston, lisäät muistiinpanoon pelkän tekstilinkin (URL), joten Google Drive -tiedoston sisältöä ei todellisuudessa tallenneta Evernote-tilillesi.

Voinko käyttää liitettyjä Google-tiedostoja offline?

Et. Google Drive -sisältö on käytettävissä vain verkossa. Kun liität Google Drive -tiedoston, lisäät muistiinpanoon pelkän tekstilinkin (URL). Google Drive -tiedoston sisältöä ei todellisuudessa tallenneta Evernote-tilillesi, joten Google Drive -liitteiden näkeminen edellyttää Internet-yhteyttä.

Avainsanat:

• Google Drive
  • Google Sheets
  • Google-tiedostot
  • linkki Googleen
  • Google Docs
  • liitteet