Google Drive -tiedostojen liittäminen muistiinpanoihin

Esimerkkimuistiinpano ja liitetyt Google Drive -tiedostot

Tämän hetken saatavuus: Evernote for Web (Chrome, Safari, Opera), Android ja Mac

Lisää Google Drive -tiedostoja Evernoteen

Voit lisätä Google Drive -tiedostoja Evernote-muistiinpanoihin liitteinä tai liitettyinä linkkeinä (URL:inä) tarvitsematta poistua Evernotesta. Kun liität Google Drive -tiedostoja, linkit muutetaan napsautettaviksi objekteiksi, jotka on helppo löytää muistiinpanosta.

ESIMERKKEJÄ

• Luo nopeasti linkki Google Sheetsissä laatimiisi viikkoraportteihin jaetusta projektimuistiinpanosta Evernotesta
  • Kirjoita muistiin ideoita blogijulkaisusta Evernotessa ja liitä linkkejä tutkimuksiin, jotka on tallennettu Google Docsiin

Google Drive -tiedosto näkyy Evernotessa tehostettuna linkkinä, joka sisältää tiedostosta sellaisia tietoja kuten

• tiedostonimi
  • tiedostotyyppi (esimerkiksi Google Doc, Sheet, Slides, .jpg-tiedostot)
  • viimeinen muokkauspäivä

Näytä usein kysytyt kysymykset

Aloitusopas

Google Drive -integroinnin valmistelu

Kun liität Google Drive -tiedoston muistiinpanoon ensimmäisen kerran, sinua pyydetään antamaan Evernotelle lupa muodostaa yhteys Google Driveen. Kun saat kehotuksen, napsauta Yhdistä "Yhdistä Google Driveen" -näytössä antaaksesi Evernote-tilillesi oikeuden käyttää Google Drive -tiedostojasi.

Huomaa: Jos sinulla on Evernote for Android, varmista, että olet asentanut laitteeseen Google Drive -sovelluksen ja kirjautunut siihen.

Kaksi kohtaa, joissa näet "Yhdistä Google Driveen" -kehotteen:

• Kun valitset Google Drive (kolmio) -kuvakkeen ensimmäistä kertaa muistiinpanon muokkaustyökaluriviltä

• Kun kopioit ja liität Google Drive -tiedoston linkin muistiinpanoon ensimmäistä kertaa ja valitset Yhdistä-linkin "Nimeä ei löydy" -linkkiobjektista

• Web

Yhdistä Evernote Google Driveen

Lupa yhdistää Google Drive ja Evernote

• Android

Yhdistä Evernote Google Driveen

Lupa yhdistää Google Drive ja Evernote

Huomaa: Jos sinulla on useita Google-tilejä, sinua pyydetään valitsemaan se Google-tili, joka liittyy Evernoteen linkitettävään Google Drive -tiedostoon.

Kaksi tapaa lisätä Google Drive -tiedostoja Evernote-muistiinpanoihin

#1 Valitse liitettävä Google Drive -tiedosto

Animoitu opetusohjelma Google-tiedostojen liittämisestä

Jos työskentelet Evernotessa, voit lisätä Google Drive -tiedostoja valitsemalla Google Driveen tallennettujen tiedostojen luettelosta.

• Web

Valitse Google Drive -kuvake työkaluriviltä

1. Valitse Google Drive -kuvake muistiinpanon muokkaustyökaluriviltä
    2. Valitse tiedosto Google Driven luettelosta
    3. Napsauta Valitse
  • Android

Valitse Google Drive -kuvake työkaluriviltä

1. Kaksoisnapauta muistiinpanoa tai napauta kynää aloittaaksesi muokkauksen
    2. Valitse paperiliitinkuvake muistiinpanon muokkaustyökaluriviltä
    3. Valitse tiedosto* Google Driven luettelosta
    4. Napsauta Valitse

*Vinkki: Sen sijaan että valitsisit olemassa olevan Google Drive -tiedoston, voit myös luoda uusia, liitettäviä Google Drive -tiedostoja. Napauta vain kohtaa "Uusi Google Docs" tai "Uusi Google Sheets" luettelosta.

#2 Kopioi ja liitä Google Drive -tiedoston linkki (URL) muistiinpanoon

Animoitu opetusohjelma Google-tiedostojen kopioimisesta ja liittämisestä muistiinpanoon

Kopioi ja liitä Google Drive -tiedoston linkki (URL) mistä tahansa sovelluksesta Evernoten ulkopuolelta:

• mistä tahansa sähköpostista, keskustelusta tai muusta sovelluksesta

• suoraan Google Drivesta valitsemalla "Hae jaettava linkki" valikosta (valikko avautuu oikealla napsautuksella tai "Vaihto + napsautus")

• napsauttamalla Jaa-painiketta missä tahansa avoimessa Google Docs, Sheets tai Slides -tiedostossa

Lisätietoja Google Drive, Docs, Sheets ja Google-linkkien jakamisesta

Huomaa: Luetteloon tai taulukkoon tai suoraan tekstin jälkeen tai samalle riville lisätyt Google Drive -tiedostojen linkit näkyvät pelkkä teksti -tyyppisinä linkkeinä.

Usein kysytyt kysymykset

Mitkä Evernote-versiot tukevat Google Drive -integraatiota?

Google Drive -integraation tämänhetkinen tuki: Evernote for Web (Chrome, Safari, Opera), Android ja Mac

Minkä tyyppisiä Google Drive -tiedostoja voin liittää – vain Google Docs, Sheets ja Slides vai myös muun tyyppisiä tiedostoja?

Kaikki Google Driveen tallennetut tiedostot voidaan lisätä muistiinpanoon Google Drive -liitteenä. Kaikki Google Drive -tiedostot näkyvät tehostettuina linkkeinä Evernotessa, sisältäen sellaisia tietoja tiedostosta kuten tiedostonimi ja viimeinen muokkauspäivä. Jos Evernote ei tunnista tiedostotyyppiä, esitetään paperiliitinkuvake (liitekuvake).

Miten puretut Google Drive -linkit esitetään

Miltä Google Drive -tiedostot näyttävät Evernotessa ympäristöissä, joissa ei tällä hetkellä tueta Google Drive -integraatiota?

Ympäristöissä, joissa Google Drive -integraatiota ei vielä tueta, liitteet näyttävät pelkkä teksti -linkeiltä, joissa on näkyvissä tiedostonimi.

Miltä Google Drive -linkit näyttävät tukemattomissa ympäristöissä

Kun annan Evernotelle luvan muodostaa yhteyden Google Driveen, mitä Google näkee Evernote-tilintäni ja toisin päin?

Kun annat Evernotelle luvan muodostaa yhteyden Google Driveesin annat Evernotelle luvan nähdä ja käyttää Google Drivesi tiedostoja. Google ei näe eikä voi käyttää Evernote-tilisi muistiinpanoja.

Voiko Google suorittaa hakuja Evernote-tilini muistiinpanoissa, jos yhdistän Google Driven Evernote-tiliini?

Ei. Valtuutettu yhteys antaa ainoastaan Evernotelle luvan nähdä Google Drivesi tiedostot ja käyttää niitä, ei toisin päin. Google ei näe Evernote-tilisi muistiinpanoja eikä voi suorittaa niissä hakuja.

Miten haen Google Drive -tiedostoja Evernotessa?

Voit etsiä muistiinpanoihin liittämiäsi Google Drive -tiedostoja hakemalla seuraavia:

• hakusanat Google Driven tiedostonimessä
  • hakusanat sen muistiinpanon sisällä, johon Google Drive -tiedosto on liitetty

Jotkut eivät voi käyttää Google Drive -tiedostoja, jotka olen liittänyt muistiinpanoon ja jakanut heidän kanssaan Evernotessa. Mistä tämä johtuu?

Jaetun muistiinpanon vastaanottajat voivat lukea ja käyttää vain niitä Google Drive -tiedostoja, joihin olet antanut heille lukuoikeudet. Voit varmistaa, että Evernote-muistiinpanon vastaanottajille on oikeus nähdä muistiinpanoon liittämäsi Google Drive -tiedostot, käynnistämällä Google Drive ja hallinnoimalla tiedostonjako-oikeuksia.

Lisätietoja Google Driven hakuoikeuksien hallinnoimisesta

Jos jaan yksityisen Google Drive -tiedoston sisältävän muistiinpanon, voiko vastaanottaja nähdä liitteen sisällön?

Ei. Evernotessa jakamasi muistiinpanon vastaanottajat voivat lukea ja käyttää vain niitä Google Drive -tiedostoja, joihin olet antanut heille lukuoikeudet.

Voit pitää liitetyn Google Drive -tiedoston yksityisenä joiltain tai kaikilta jaetun muistiinpanon vastaanottajilta käynnistämällä Google Drive ja hallinnoimalla tiedostonjako-oikeuksia.

Lisätietoja Google Driven hakuoikeuksien hallinnoimisesta

Jos lisään Google Drive -tiedostoja muistiinpanoihin, lasketaanko ne mukaan Evernoten kuukausittaisiin latauksiin?

Ei. Kun liität Google Drive -tiedoston, lisäät muistiinpanoon pelkän tekstilinkin (URL), joten Google Drive -tiedoston sisältöä ei todellisuudessa tallenneta Evernote-tilillesi.

Voinko käyttää liitettyjä Google-tiedostoja offline, jos minulla on Evernote Premium?

Et. Google Drive -sisältö on käytettävissä vain verkossa. Kun liität Google Drive -tiedoston, lisäät muistiinpanoon pelkän tekstilinkin (URL). Google Drive -tiedoston sisältöä ei todellisuudessa tallenneta Evernote-tilillesi, joten Google Drive -liitteiden näkeminen edellyttää Internet-yhteyttä.

Avainsanat:

• Google Drive
  • Google Sheets
  • Google-tiedostot
  • linkki Googleen
  • Google Docs
  • liitteet

LANGUAGES_ALL LANGUAGES_EXCLUDE=zh-cn-yxbj