Leikkaa verkkosivuja

Jaa leikkeitä

1. Aloita leikkeleminen

Aloita leikkeleminen käynnistämällä Verkkoleikkuri napsauttamalla selaimesi työkalurivin elefanttipainiketta. Internet Explorerissa voit joutua lisäämään työkaluriville Evernote 5 -painikkeen ja napsauttamaan suurempi kuin -merkkejä (>>), jolloin työkalurivi laajenee ja painike tulee näkyviin.

Vaihe 1: Käynnistä Verkkoleikkuri

2. Valitse leikkeen tyyppi

Valitse leikkeen tyyppi tarjolla olevista vaihtoehdoista, riippuen sisältö- ja asetteluvalinnoista. Tietyillä sivustoilla, kuten LinkedInissä, voit valita sivulta vain ne kohdat, jotka haluat tallentaa.

Huomaa: Verkkoleiketyyppien tuki riippuu selaimesta

Leikkausasetukset

Valitse seuraavista asetuksista:

Artikkeli

Saatavuus: Google Chrome, Safari, Internet Explorer (IE) 7+, Microsoft Edge ja Opera

Tunnista ja leikkaa automaattisesti blogin, uutisartikkelin tai Internet-sivun tärkeimmät osat. Jätä muut sivun osat huomiotta. Voit muuttaa sivulta kaapattava aluetta painamalla näytöllä olevaa + tai - -painiketta tai näppäimistön nuolinäppäimiä.

Artikkeli

Yksinkertaistettu artikkeli

Saatavuus: Google Chrome, Safari, Internet Explorer (IE) 7+, Microsoft Edge ja Opera

Nauti paremmasta lukukokemuksesta suosikkiblogeissasi ja -uutislähteissä. Poista tekstin muotoilu ja asettelu, jotta voit keskittyä sisältöön ja vähentää häiriöitä.

Yksinkertaistettu artikkeli

Koko sivu

Saatavuus: Google Chrome, Safari, Internet Explorer (IE) 7+, Microsoft Edge ja Opera

Tallenna staattinen kopio koko sivusta, jos haluat käyttää sivun alkuperäistä muotoilua ja asettelua ja kaikkia suunnittelu- ja navigointielementtejä.

Koko sivu

Kirjanmerkki

Saatavuus: Google Chrome, Safari, Internet Explorer (IE) 7+, Microsoft Edge ja Opera

Haluatko muistaa sivuston leikkaamatta koko sivua? Tallenna URL, automaattisesti luotu sivum pikkukuva ja tekstikatkelma. Lisää leikkeeseen huomautuksia, jotta et unohda, miksi kiinnosti tai tarjosi tietoja.

Kirjanmerkki

Näyttökuva

Saatavuus: Google Chrome, Safari, Internet Explorer (IE) 7+ ja Opera. Ei tällä hetkellä saatavilla Microsoft Edgeen.

Ota sivusta staattinen kuva sellaisena kuin miltä se näyttää näytössä. Kun olet ottanut näyttökuvan, voit rajata kuvaa ja lisätä siihen tekstiä, muotoja, leimoja ja muita visuaalisia merkintöjä.

Näyttökuva

PDF

Saatavuus: Google Chrome, Safari, Internet Explorer (IE) 7+ ja Opera. Ei tällä hetkellä saatavilla Microsoft Edgeen.

Jos olet avannut PDF-asiakirjan selaimessasi, voit tallentaa koko PDF-asiakirjan liitteenä uuteen muistiinpanoon Evernote-tilillesi.

PDF

Valinta

Saatavuus: Google Chrome, Safari, Internet Explorer (IE) 7+, Microsoft Edge ja Opera

Valitse Internet-sivulta tekstiä tai kuvia, ennen kuin avaat Verkkoleikkurin. Vain valitsemasi teksti ja kuvat tallennetaan Evernoteen.

Valinta

Mukautettuja leikkeitä suosituille sivuille

Saatavuus: Google Chrome, Safari, Internet Explorer (IE) 7+, Microsoft Edge ja Opera

Tallenna Evernoteen erityisesti muokattuja leikkeitä suosituilta sivustoilta, kuten LinkedInistä. Napsauta valintaruutuja valitaksesi sivulta vain haluamasi osat. Katsele leikkeiden puhdasta versiota muokattavana muistiinpanona, johon voit lisätä myöhemmin huomautuksia.

Mukautettuja Yin Xiang -leikkeitä suosituille sivuille

Mukautettuja leikkeitä suosituille sivuille

Saatavuus: Google Chrome, Safari, Internet Explorer (IE) 7+, Microsoft Edge ja Opera

Tallenna Evernoteen erityisesti muokattuja leikkeitä suosituilta sivustoilta, kuten Gmailistä, Amazonista, LinkedInistä tai YouTubesta. Napsauta valintaruutuja valitaksesi sivulta vain haluamasi osat. Katsele leikkeiden puhdasta versiota muokattavana muistiinpanona, johon voit lisätä myöhemmin huomautuksia.

Mukautettuja leikkeitä suosituille sivuille

3. Järjestele leikkeitä

Määritä otsikko
Järjestele

Kun napsautat Tallenna, Verkkoleikkurin älytäyttö tallentaa automaattisesti sekä Internet-sivun sisällön että URL:n Evernoteen muistiinpanona oletusmuistikirjaasi.

Jos et halua tallentaa sitä oletusmuistikirjaasi, voit määrittää, miten haluat järjestellä leikkeesi ennen niiden tallentamista Evernoteen:

• Nimi: Vaihda verkkoleikkeelle annettu oletusnimi toiseen.
  • Muistikirja: Valitse muistikirja, johon haluat tallentaa verkkoleikkeen. Evernote pyrkii ennakoimaan todennäköisimmän muistikirjan perustuen siihen, miten olet aiemmin järjestellut muistiinpanosi.
  • Avainsanat: Lisää verkkoleikkeeseen yksi tai useampi avainsana. Voit poistaa avainsanan napsauttamalla avainsanan/lauseen vieressä olevaa X-merkkiä.
  • Huomautus: Lisää kommentteja tai muistiinpanoja, jotta muistat verkkoleikkeen.

Kun leikkeesi on tallennettu Evernoteen, voit suorittaa niissä vapaasti hakuja, mukaan lukien kuvateksteissä. Kirjoita leikkeistä mitä tahansa sanoja, lauseita tai avainsanoja löytääksesi leikkaamasi muistiinpanot.