Aloita kirjoittaminen

1. Valitse paperi.

Paperivalinnat

Kun olet valinnut muistikirjan ja päättänyt luoda uuden muistiinpanon, sinua pyydetään valitsemaan muistiinpanon taustan paperityyppi (oletustyyppejä ovat tyhjä paperi ja viiva- tai ruutupaperi). Voit muuttaa paperityyppiä milloin tahansa, vaikka olisit jo kirjoittanut tai piirtänyt muistiinpanoon.

Valittavana on lisäkokoelmia, kuten kuvakäsikirjoitusmalleja, partituureja ja monenlaisia viiva- ja ruutupapereita. Lisätietoja

Muuta sivun paperityyppiä seuraavasti:

1. Napauta työkalurivin paperipainiketta (viivapaperi).
  2. Napauta haluamaasi paperityyppiä.

2. Saa enemmän aikaan kirjoitustyökaluilla

Työkalut

Työkalurivi

• Penultimate tool penKynä (oletus): Tämä terävä kärki on tarjolla seuraavan kokoisina: 01, 02, 05, 07, 09. Se on valintamerkin vieressä näkyvä oletustyökalu. Napauta laajentaaksesi ja esitä koko työkaluvalikoima työkalurivillä. Kun olet valinnut toisen työkalun, siitä tulee käyttämäsi työkalu, jota napsauttamalla voit laajentaa työkalurivin.
  • Close Penultimate toolbarPiilota työkalurivi: Napauta oikeaa hakasulkua ('>') pienentääksesi työkalurivin
  • Penultimate page traySivulokero: Vedä sivujen pikkukuvalokero esiin, jotta voit siirtyä muistiinpanon toiseen osioon, lisätä uusia sivuja, poistaa sivuja tai tyhjentää tietyn sivun sisältö.
  • Penultimate paper optionsPaperi: Vaihda paperimallia milloin tahansa
  • Add picture to Penultimate noteKuva: Lisää laitteeseesi tallennettu tai kameralla otettu kuva tai valokuva
  • Connect stylusPiirtokynä: Yhdistä Jot Script Evernote Edition -piirtokynä (sininen kohde=onnistui; sininen kenoviiva=ei yhteyttä)
  • Undo writingKumoa: Peruuta viimeinen muistiinpanoon tehty muutos tai muokkaus
  • Redo writingTee uudelleen: Palaa viimeksi kumottuun muutokseen tai muokkaukseen
  • Penultimate eraserPyyhin: Pyyhi ei-toivotut merkinnät ja piirtojäljet
  • Cut strokeLeikkaa ja kopioi: Kopioi/leikkaa ja liitä valitut piirtojäjlet tai muodot
  • penultimate color pickerVäri: Valitse kynän tai korostuskynän väri tai vaihda sitä
  • Penultimate highlighterKorostuskynä: Korosta läpikuultavalla korostuskynällä ja valitse piirtojäljen koko: 02, 04, 06

3. Tallenna muistiinpano.

Save changes to Penultimate noteTallenna muistiinpanoon tehdyt muutokset ja palaa muistiinpanoluettelonäkymään napauttamalla

4. Järjestele kaikki sisältösi

Siirrä tai poista sivun osia

Leikkaustyökalulla voit valita ja leikata tai kopioida määrätyn sivun osan ja liittää sen muualle sivulla tai toiseen Penultimate-muistiinpanoon eri muistikirjaan.

Leikkaa/kopioi-esimerkki

Aloita valitsemalla jokin osa sivua:

1. Napauta leikkaustyökalua
  2. Vedä sormella tai piirtokynällä viiva sivulla sen alueen ympärille, jonka haluat kopioida tai leikata. Alueen ympärille tulee sininen katkoviiva.

Tietty sivun osa siirretään tai poistetaan seuraavasti:

1. Kosketa Leikkaa- tai Kopioi-valintaa.
  2. Napauta ja pidä kohtaa, johon haluat sijoittaa kopioidun tai leikatun alueen keskustan. Näkyviin tulee Liitä-painike.
  3. Kosketa Liitä. Kopioitu tai leikattu alue ilmestyy uuteen paikkaansa.

Hallinnoi muistiinpanon sivuja

Lisää tai poista sivuja ja sivun sisältöä

Sivujen hallinnointivaihtoehdot

Voit lisätä tai poistaa sivuja ja sivun sisältöä seuraavasti:

1. Napauta kolmea pystysuuntaista neliötä avataksesi sivulokeron.
  2. Avaa vaihtoehtoluettelo napauttamalla Muokkaa.
  3. Valitse kukin muokattava sivu napauttamalla tai muuta muistiinpanon jokaisen sivun asettelua napauttamalla "Kierrä kaikkia sivuja".
  4. Valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista. Poista, Poista sisältö tai Uusin muistiinpano valikoimasta.
  5. Voit lisätä uuden sivun muistiinpanoon napauttamalla uutta sivua edeltävää sivua ja napauttamalla sitten "+" lokeron alalaidassa.
  6. Piilota sivulokero napauttamalla X.

*Huom: Penultimate sallii sivujen poistamisen vain, jos muistiinpanossa on vähintään kaksi sivua; voit poistaa sivun sisällön vain, jos sivulla on sisältöä.

Järjestele sivuja uudelleen muistiinpanossa

Sivujen järjestelyvaihtoehdot

Muistiinpanojen sivujen järjestyksen muuttaminen:

1. Napauta kolmea pystysuuntaista neliötä avataksesi sivulokeron.
  2. Avaa vaihtoehtoluettelo napauttamalla Muokkaa.
  3. Paina ja pidä siirrettävää sivua.
  4. Vedä sivu ylös tai alas haluamaasi kohtaa kohden.
  5. Nosta sormi tai piirtokynä näytöltä, kun olet siirtänyt sen haluamaasi paikkaan.
  6. Piilota sivulokero napauttamalla X.

Esitä ja hallinnoi muistiinpanoja ja muistikirjoja

Penultimate järjestelee kaikki muistiinpanosi muistikirjoiksi, jotta löydät ne helpommin myöhemmin. Nämä muistikirjat synkronoidaan ja tallennetaan Evernote-tilillesi.

• Näytä muistikirjat: Voit esittää kaikki Evernote-muistkirjasi napauttamalla muistiinpanonäkymäruudun ylälaidassa näkyvää muistikirjan nimeä.

• Näytä muistikirjan muistiinpanot:

Napauta mitä tahansa muistikirjaa (ympyrä)

Hallinnoi muistiinpanoja ja muistikirjoja

• Nimeä muistiinpano tai muistikirja uudelleen

Nimeä muistiinpano tai muistikirja uudelleen painamalla sitä pitkään ja vetämällä sormen kohtaan i.

• Poista muistiinpano tai muistikirja:

Poista muistiinpano tai muistikirja painamalla sitä pitkään ja vetämällä sormi roskakorin päälle.

Huomautus: Voit poistaa muistikirjan ainoastaan, jos olet kirjautunut Evernoteen eikä se ole Penultimaten viimeinen muistikirja (Penultimatessa on aina oltava vähintään yksi muistikirja).