Järjestele muistikirjojen avulla

Muistikirjat koostuvat muistiinpanoista. Jokainen luomasi muistiinpano tallennetaan muistikirjaan. Oletuksena Evernote tallentaa muistiinpanot uuden tilin mukana tulleeseen muistikirjaan. Voit luoda uusia muistikirjoja järjestelläksesi muistiinpanosi sinua ja tiimiäsi kiinnostavien aiheiden mukaisesti.

Järjestele muistikirjojen avulla

Järjestä muistiinpanoja, jotta löydät ne helpommin myöhemmin. Voit järjestää muistiinpanosi miten haluat – esimerkiksi projektin, tuotteen, osaston, asiakkaan tai vuosineljänneksen mukaan.

Oletusarvoisesti kaikki muistiinpanosi tallennetaan oletusmuistikirjaan, joka on nimetty tilisi nimen mukaan. Voit muuttaa tallennuskohteena olevaa muistikirjaa napauttamalla muokattavan muistiinpanon otsikon alla olevaa muistikirjapainiketta.

Luo uusi muistikirja

• Mac

Luo uusi muistikirja

1. Valitse Muistikirjat sivupalkista nähdäksesi muistikirjaluettelon
    2. Napsauta +Uusi muistikirja näytön ylälaidasta
  • Windows

Luo uusi muistikirja

1. Valitse Muistikirjat vasemmasta paneelista nähdäksesi muistikirjaluettelon
    2. Napsauta +Uusi muistikirja näytön ylälaidasta
  • iPhone, iPad ja iPod Touch

Luo muistikirja

1. Valitse Muistiinpanot-välilehti
    2. Napauta muistikirjojen alasvetoluetteloa näytön ylälaidasta
    3. Napauta + Uusi muistikirja
  • Android

Luo uusi muistikirja

1. Vedä navigointivalikko ulos pyyhkäisemällä näytön vasemmasta laidasta
    2. Napauta valikossa Muistikirjat
    3. Napauta uuden muistikirjan painiketta (muistikirja jossa plus-merkki)
  • Verkko

Luo uusi muistikirja

1. Napauta Muistikirjat-painiketta (muistikirja) sivupalkista
    2. Napsauta uuden muistikirjan painiketta (muistikirja jossa plus-merkki)

Keinoja järjestellä asioita muistikirjoilla

Evernote tarjoaa sinulle muistikirjan, kun luot uuden tilin. Voit luoda ylimääräisiä muistikirjoja organisoidaksesi muistiinpanosi sinua ja tiimiäsi kiinnostavien aiheiden mukaisesti.

Kokeile organisoida muistikirjasi:

• Projektin, tuotteen, osaston tai tapahtuman mukaan.
  • Asiakkaan, yhtiön tai toimeksiantajan mukaan.
  • Projektin vaiheen tai tuotekehitysjakson mukaan (esimerkiksi ”Aivoriihi”, ”Suunnittelu”, ”Kehitys” tai ”Testaus”).
  • Viikoittaisten, kuukausittaisten, neljännesvuosittaisten tai vuosittaisten määräpäivien tai tavoitteiden mukaan.

Tapoja pitää tiimien asiat järjestyksessä muistikirjoilla

Eri tiimit ja osastot haluavat järjestellä liiketoimintaansa liittyvän sisällön projektien, tavoitteiden ja työnkulkujen kannalta parhaalla mahdollisella tavalla.

Esimerkkejä:

• Paperittoman toimiston luominen

Siivoa paperisotkut ja tallenna tiedot muistikirjoihin tehdäksesi tiedot haettaviksi ja käytettäviksi missä tahansa:

• Skannaa asiakirjoja, kuitteja, laskuja ja käyntikortteja eri muistikirjoihin
    • Tallenna sähköpostit ja projektimuistiinpanot erillisiin projektimuistikirjoihin
    • Luo muistikirjoja jakaaksesi kuvia, kokousmuistiinpanoja ja projektiaikatauluja jokaisen yrityksen tai tiimin jäsenen kanssa
  • Inspiroi luovia tiimejä

Tee yhteistyötä asiakkaiden kanssa, jaa ideoita ja inspiraatiota ryhmäsi kanssa sekä keskitä aikataulu:

• Kerää verkkoleikkurilla verkosta inspiraatioita, joita voidaan muokata ja tallentaa Evernoteen
    • Käytä visuaalisia merkintöjä suunnitelmissa, malleissa ja esityksissä korostaaksesi ideoita ja keskustellaksesi niistä
    • Jaa projektiehdotuksia, aikatauluja ja teknisiä tietoja yrityksesi ulkopuoliset myyjien ja urakoitsijoiden kanssa

Lisää tapoja hallinnoida muistikirjoja

Nimeä muistikirja uudelleen

Kaikki muistiinpanot tallennetaan oletusmuistikirjaan, kunnes sinulla on aikaa järjestellä ne. Monien mielestä sille on hyvä antaa nimeksi Saapuneet-kansio tai Arkistoitavaa, tai mitä tahansa mikä tuntuu sinusta parhaalta.

• Mac

1. Valitse Muistikirjat sivupalkista nähdäksesi muistikirjaluettelon
    2. Napsauta oikealla painikkeella muistikirjaa, jonka nimen haluat vaihtaa, ja valitse sitten Nimeä muistikirja uudelleen...
  • Windows

1. Valitse Muistikirjat vasemmasta paneelista nähdäksesi muistikirjaluettelon
    2. Napsauta oikealla painikkeella muistikirjaa, jonka nimen haluat vaihtaa, ja valitse sitten Nimeä muistikirja uudelleen
  • iPhone, iPad ja iPod Touch

1. Avaa muistikirja, jonka nimen haluat vaihtaa
    2. Napauta asetuspainiketta (kolme pistettä) nähdäksesi lisää vaihtoehtoja
    3. Napauta Muistikirjan asetukset
    4. Vaihda muistikirjan nimi ja napauta Valmis
  • Android

1. Vedä navigointivalikko ulos pyyhkäisemällä näytön vasemmasta laidasta
    2. Napauta valikossa Muistikirjat
    3. Napauta asetuspainiketta (kolme pistettä) nähdäksesi lisää vaihtoehtoja
    4. Napauta Nimeä muistikirja uudelleen
    5. Nimeä muistikirja uudelleen ja napauta OK
  • Verkko

1. Napauta Muistikirjat-painiketta (muistikirja) sivupalkissa nähdäksesi muistikirjaluettelon
    2. Valitse muistikirja, jonka nimen haluat vaihtaa
    3. Valitse infopainike (i-kirjain) ja nimeä muistikirja uudelleen

Muistiinpanojen siirtäminen toiseen muistikirjaan

• Mac

1. Napsauta mustiinpanoa oikealla painikkeella muistiinpanoluettelossa
    2. Valitse Siirrä muistikirjaan... ja valitse muistikirja, johon haluat siirtää muistiinpanon
  • Windows

1. Napsauta muistiinpanoa oikealla painikkeella muistiinpanoluettelossa
    2. Valitse Siirrä muistikirjaan ja valitse muistikirja, johon haluat siirtää muistiinpanon
  • iPhone, iPad ja iPod Touch

1. Napauta muistikirjan nimeä muistiinpanon ylälaidassa
    2. Valitse muistikirja, johon haluat siirtää muistiinpanon
  • Android

1. Napauta muistikirjan nimeä muistiinpanon ylälaisassa
    2. Valitse muistikirja, johon haluat siirtää muistiinpanon
  • Verkko

1. Napsauta muistikirjan nimeä muistiinpanon ylälaidassa
    2. Valitse muistikirja, johon haluat siirtää muistiinpanon

Kopioi muistiinpano

• Mac

1. Napsauta muistiinpanoa oikealla painikkeella muistiinpanoluettelossa
    2. Valitse Kopioi muistikirjaan... ja valitse muistikirja, johon haluat kopioida muistiinpanon
  • Windows

1. Napsauta muistiinpanoa oikealla painikkeella muistiinpanoluettelossa
    2. Valitse Kopioi muistikirjaan ja valitse muistikirja, johon haluat kopioida muistiinpanon
  • iPhone, iPad ja iPod Touch

1. Avaa muistiinpano ja napauta asetuspainiketta (kolme pistettä) nähdäksesi lisää asetuksia.
    2. Napauta Kopioi muistiinpano. Muistiinpanosta luodaan kopio alkuperäisen muistiinpanon kanssa samaan muistikirjaan.
  • Android

1. Napauta muistiinpanoluettelossa asetuspainiketta (kolme pistettä) nähdäksesi lisää vaihtoehtoja.
    2. Napauta Valitse muistiinpanot ja valitse sitten kopioitavat muistiinpanot.
    3. Napauta asetuspainiketta (kolme pistettä) uudelleen ja napauta sitten Kopioi. Muistiinpanosta luodaan kopio alkuperäisen muistiinpanon kanssa samaan muistikirjaan.

Business- ja henkilökohtaisten muistikirjojen käyttö (Evernote Business)

Evernote Businessillä voit organisoida muistiinpanosi erillisiin Business-muistikirjoihin ja henkilökohtaisiin muistikirjoihin.

Kaksi muistikirjatyyppiä

Business-muistikirjat

Tarkoitettu työhön liittyville muistiinpanoille, kuten projektien muistiinpanoille, asiakastiedoille, äänitallenteille ja kokousten muistiinpanoille. Business-muistikirjojen tiedot jäävät yritykseen, jos poistut sen palveluksesta, mutta ne pysyvät yksityisinä kunnes jaat ne.

Business-muistiinpanot säilyvät yrityksessäsi, joten kaikki työtarkoituksiin luomasi muistiinpanot tulisi tallentaa Business-muistikirjoihin. Muistiinpanojen tallentaminen Business-muistikirjoihin ei tarkoita automaattisesti, että kaikki voisivat nähdä ne. Business-muistikirjat näytetään vain sinulle ja yrityksesi Evernote-tilin valvojalle, ellet jaa niitä muiden kanssa yrityksessäsi.

Henkilökohtaiset muistikirjat

Tarkoitettu henkilökohtaisille muistiinpanoille, kuten ostoslistoille, kuntosaliajoille ja sinua kiinnostaville artikkeleille. Henkilökohtaiset muistiinpanot pysyvät yksityisinä, vaikka lähtisit yrityksestä.

Muunna koko henkilökohtainen muistikirja business-muistikirjaksi

Jos käytit Evernotea jo ennen kuin yrityksesi hankki Evernote Business -tilin, sinulla saattaa olla henkilökohtaisissa muistikirjoissasi työhön liittyviä muistiinpanoja, jotka haluat siirtää Business-muistikirjoihin. Napsauta hiiren oikealla painikkeella Mac-järjestelmän Evernote-versiossa tai Windows-järjestelmän Evernote-versiossa henkilökohtaista muistikirjaasi ja valitse Muunna Business-muistikirjaksi.

Siirrä yksittäinen muistiinpano business-muistikirjaan

Avaa siirrettävä muistiinpano ja valitse muistikirjavalikko näytön vasemmasta yläkulmasta (Mac) tai oikeasta yläkulmasta (Windows). Valitse sitten Business-muistikirja käytettävissä olevien vaihtoehtojen luettelosta.

Muistiinpanojen siirtoa Business-muistikirjojen ja henkilökohtaisten muistikirjojen välillä tuetaan toistaiseksi vain Evernote for Mac ja Windows-työpöytäversioissa.

Lisää vihjeitä

Tutustu seuraaviin vihjeisiin, jotka käsittelevät eri tapoja käyttää muistikirjoja:

• Järjestä saman aihepiirin muistikirjoja pinoiksi: Pinot ovat erinomainen tapa järjestää saman aihepiirin muistikirjoja. Ne näkyvät vain sinulle eikä niitä voida jakaa. Lisätietoja
  • Luo organisaatorakenne: Sovi muistiinpanojen, muistikirjojen ja avainsanojen nimeämiskäytännöistä ja organisaatiorakenteesta. Lisätietoja

LANGUAGES_ALL LANGUAGES_EXCLUDE=vi,th,ms,ar,id

Avainsanat:

• business-muistikirjat
  • yritysmuistiinpanot
  • organisoi