Lisää merkintöjä kuviin ja PDF-tiedostoihin Evernote

Evernote tuo käyttöön kaikki tarvitsemasi työkalut ideoiden ja palautteen visuaaliseen jakamiseen sekä yhteistyöhön ystävien ja työkavereiden kanssa. Lisää kuviin ja PDF-tiedostoihin kommentteja helposti muun muassa viivojen, muotojen ja nuolien avulla.

Merkitse mikä tahansa kuva Evernotessa

Saatavuus: Mac, Windows, iPhone, iPad ja iPod touch, Android

Kuvan esimerkkikommentteja

PDF-tiedoston esimerkkikommentteja

Premium-käyttäjät voivat lisätä kommentteja PDF-tiedostoihin ja ottaa mukaan Kommenttiyhteenvedon

Hanki Evernote Premium

Aloita merkintöjen tekeminen

• Mac

Kuvien kommentointi Macissä
    PDF-tiedostojen kommentointi Macissä

Kuvat

Paina Ctrl-näppäintä, napsauta kuvaa ja valitse Kommentoi tätä kuvaa ponnahdusvalikosta.

PDF-tiedostot

Paina Ctrl-näppäintä, napsauta PDF-tiedostoa ja valitse ponnahdusvalikosta Kommentoi tätä PDF-tiedostoa.

• Windows

Kuvien kommentointi Windowsissa
    PDF-tiedostojen kommentointi Windowsissa

Kuvat

Pidä osoitinta minkä tahansa muistiinpanon sisältämän kuvan päällä ja napsauta näkemääsi Merkitse-painiketta.

PDF-tiedostot

Pidä osoitinta liitetyn PDF-tiedoston päällä ja napsauta PDF-katseluohjelman työkaluriviltä merkintäpainiketta (a-kirjain ympyrässä).

• iPhone, iPad ja iPod Touch

Kuvien kommentointi iPhonessa
    PDF-tiedostojen kommentointi iPhonessa

Kuvat

Avaa muistiinpanossa oleva kuva napauttamalla ja valitse sitten merkintäpainike (a-kirjain ympyrässä).

PDF-tiedostot

Avaa muistiinpanossa oleva PDF-tiedosto napauttamalla ja valitse sitten merkintäpainike (a-kirjain ympyrässä).

Merkintätyökalujen käyttö

Arrow toolNuolityökalu

Voit käyttää nuolityökalua osoittamaan kuvassa tai PDF-tiedostossa tarkkaa paikkaa tai kohdetta nuolilla:

1. Valitse nuolityökalu.
  2. Kosketa ja vedä sormella siihen paikkaan kuvassa, johon haluat nuolen osoittavan. Nuoli osoittaa ja venyy tähän suuntaan.
Lisää nuolia

Line and shape toolViiva- ja & muotoilutyökalut

Viiva- ja muototyökalujen avulla voit kiinnittää huomion tietyille alueille.

Viiva- ja muototyökalujen asetukset

Voit lisätä kuvaan tai PDF-tiedostoon kommentteja viivojen ja muotojen avulla seuraavasti:

1. Valitse Viiva- ja muototyökalu -kuvake, jolloin kaikki käytettävissä olevat muodot tulevat näkyviin.
  2. Valitse käytettävää muotoa (viivoja, ympyröitä ja neliöitä) vastaava kuvake.
  3. Kosketa ja vedä sormella sitä aluetta, johon haluat lisätä muodon
Viivat ja muodot

Text tool iconTekstityökalu

Lisää tekstityökalun avulla kuvaan tai PDF-tiedostoon tekstiä:

1. Valitse Tekstityökalu-kuvake
  2. Napsauta paikkaa, johon haluat tekstin tulevan näkyviin. Näyttöön tulee tekstikohdistin.
  3. Kirjoita näytettävä teksti.
  4. Jos haluat muokata tekstiä tai muuttaa tekstin muotoa, avaa asetusliukusäädin valitsemalla muokattava teksti tai napsauta tekstiruudun sisältä tekstin muokkaamiseksi.
  5. Kytkimen avulla voit vaihtaa tavallisen tekstin ja ääriviivatekstin välillä.
Tekstityökalu

Kynän & korostustyökalut

Kynätyökalun avulla voit piirtää vapaasti digitaalisella musteella. Korostustyökalun avulla voit lisätä läpinäkyvän värikerroksen.

Kynä- ja korostusasetukset

Voit piirtää kuvaan ja korostaa sen alueet seuraavasti:

1. Tuo käytettävissä olevat työkalut esiin valitsemalla Kynä- ja korostustyökalut -kuvake.
  2. Piirrä vapaalla kädellä valitsemalla Kynätyökalu-kuvake tai korosta mitä tahansa läpinäkyvällä musteella valitsemalla Korostustyökalu-kuvake.
  3. Vedä kumpi tahansa työkalu kuvan päälle, jos haluat piirtää digitaalisella musteella.

Stamp tool iconLeimatyökalu

Leimojen avulla voit antaa nopeasti visuaalista palautetta kuvan osista. Tämä on hyvä tapa kertoa muille, mistä kuvan osista pidät, et pidä tai tarvitset lisätietoja. Voit lisätä leimoihin myös lyhyitä tekstimuistiinpanoja.

Leimojen asetukset

Lisää leima:

1. Valitse Leimatyökalu-kuvake. Näkyviin tulee käytettävissä olevat leimat sisältävä valikko.
  2. Valitse käytettävä leima
  3. Lisää leima napsauttamalla mitä tahansa kuvan tai PDF-sivun kohtaa
Lisää leimoja

Lisää tekstiä leimaan:

1. Valitse leima, johon haluat lisätä tekstiä. Leiman muokkausvalinnat ilmestyvät leiman ympärille.
  2. Valitse kirjaimella a merkittyä Leimateksti-kuvaketta. Kuvake muuttuu tekstikentäksi.
  3. Kirjoita tekstiä leimaan. Tekstin enimmäispituus on 16 merkkiä.
Lisää tekstiä leimaan

Lisää osoitin leimaan:

1. Valitse leima, johon haluat lisätä osoittimen. Leiman muokkausvalinnat ilmestyvät leiman ympärille.
  2. Valitse +-kuvake. +-kuvake muuttuu siniseksi ankkuripisteeksi, ja leiman vasemmalle puolelle ilmestyy osoitin.
  3. Jos haluat siirtää osoittimen toiseen leiman kohtaan, pidä sormea sinisellä ankkuripisteellä ja vedä se haluamaasi paikkaan leiman ympärillä.
Lisää nuolia leimoihin

Pixelate toolPikselöintityökalu

(mahdollista vain kuviin)

Pikselöintityökalulla voit sumentaa kuvasta osia, joita et halua jakaa, esimerkiksi kasvot tai muita henkilökohtaisia tietoja:

1. Napauta Pikselöintityökalu-kuvaketta
  2. Kosketa ja vedä sormea sillä alueella, jonka haluat pikselöidä.
Pikselöi

Crop tool iconRajaus- ja & koon muutostyökalu

(mahdollista vain kuviin)

Rajaustyökalu: Tämän työkalun avulla voit valita kuvasta vain haluamasi osan ja poistaa kaiken muun

1. Valitse Rajaustyökalu-kuvake. Macissä voit vaihtaa rajaus- ja koon muuttotyökalujen välillä kytkimellä.
  2. Kosketa ja vedä sen alueen yli, jonka haluat jättää kuvaan. Kun vapautat sormesi, kaikki valitun alueen ulkopuolella oleva sisältö poistetaan.
Rajaa

Koon muuttotyökalu: Tämän työkalun avulla voit suurentaa tai pienentää kuvakokoa:

1. Valitse Koon muuttotyökalu -kuvake (kytkin, jolla voit vaihtaa koon muutto- ja rajaustyökalujen välillä)
  2. Valitse prosenttimäärä tai anna mitat, johon haluat suurentaa tai pienentää kuvakoon

Huomaa, että koon muutostyökalu on saatavilla Maciin.

Muuta kokoa

Väri- ja piirtoasetukset

Valitse teksti-, nuoli- ja muotomerkintöjen väri.

Väriasetukset

Valitse teksti-, nuoli- ja muotomerkintöjen piirron koko.

Piirtoasetukset

PDF options menuLisää muokkausvaihtoehtoja

Merkintätyökalujen lisäksi Evernote tuo käyttöön myös muita tapoja muuttaa kuvien ja PDF-tiedostojen yleistä asettelua. Voit käyttää näitä toimintoja Merkintävalikossa valitsemalla ne yleensä näytön yläreunassa olevasta Asetukset-valikosta.

Seuraava muokkausvalinta on saatavilla kaikkiin alustoihin ja laitteisiin:

• Poista merkinnät: Poistaa kaikki merkinnät tietystä kuvasta tai PDF-tiedostosta. Tämä tarkoittaa, että merkinnät poistetaan PDF-tiedoston jokaiselta sivulta.

Huomautus: Valitse Windows-pöytätietokoneessa Muokkaa > Poista kommentit.

Seuraavat muokkaustoiminnot ovat saatavilla Maciin, iPhoneen, iPadiin ja iPod Touchiin:

• Käännä (koskee vain Macissa olevia kuvia): Kuvat käännetään vaakasuunnassa (aivan kuin kirjan sivua käännetään vasemmalta oikealle tai toisin päin) ja myös kaikki kuvissa olevat merkinnät käännetään peilikuvaksi. Tekstilohkot näkyvät kuvan kääntämisen jälkeen yksittäisten merkkien tai sanojen sijaan alkuperäisen tekstin peilattuina heijastuksina.
  • Kierrä: Kiertää kuvaa (tai PDF-tiedoston sivua Macissa) 90 astetta myötäpäivään tai vastapäivään.
  • Poista PDF-sivu (koskee vain PDF-tiedostoja): Poistaa muokattavana olevan PDF-sivun (saatavilla pöytäkoneiden asiakasohjelmaan).

Huomautus: Voit muokata muistiinpanoa, vaikka siinä ei olisi kuvia tai PDF-tiedostoja. Valitse Merkitse koko muistiinpano PDF-tiedostona, niin Evernote muuntaa koko muistiinpanon yhdeksi PDF-sivuksi, jolloin sitä voidaan muokata.

Koko muistiinpanon merkitseminen merkittynä PDF:nä on tällä hetkellä käytettävissä Evernote Macissa.

Sisällytä kommenttiyhteenveto

Huomautus: Tämä ei ole tällä hetkellä käytettävissä Evernote Webissä.

Merkintäyhteenveto

Tee ystävillesi ja työtovereillesi PDF-tiedostojen kaikkien merkintöjen tarkistaminen entistä helpommaksi lisäämällä jaettavan PDF-tiedoston ensimmäiselle sivulle merkintäyhteenveto.

Kommenttiyhteenveto sisältää seuraavat tiedot ja näkyy muistiinpanoeditorinäkymässä:

• Merkintöjen määrä: Kunkin asiakirjassa käytetyn merkintätyypin juokseva määrä.
    Annotation summary count
  • Pikayhteenveto: PDF-tiedoston rajatut alueet, jotka näyttävät, missä kohtaa sivua kukin kommentti on. Näin muut voivat tarkistaa ideasi ja merkintäsi sekä viitata niihin ilman, että heidän tarvitsisi tehdä hakuja koko asiakirjasta.

Annotation Summary

Voit liittää merkintäyhteenvedon valitsemalla Liitä merkintäyhteenveto -vaihtoehdon lisättyäsi ja muokattuasi merkinnät, kun olet PDF-merkintänäkymässä:

• iPhone, iPad ja iPod Touch: Valitse Liitä yhteenveto Asiakirjan asetukset -valikosta
  • Windows-työpöytä: Valitse Muokkaa ja liitä merkintäyhteenveto valikkoriviltä

Avainsanat:

• merkitse
  • kommentti
  • piirrä
  • muste
  • tee merkintöjä
  • merkintä
  • pdf-tiedostojen merkintä
  • pdf-yhteenveto
  • luonnos