Miten synkronointi toimii Evernotessa?

< Edellinen / Seuraava >

Miten synkronointi toimii Evernotessa?

Yhteenveto

Evernoten palvelu on järjestetty siten, että jokainen synkronointi kulkee Evernote Webin kautta. Jos esimerkiksi aloitat synkronoinnin Evernote-työpöytäsovelluksesta, kaikki uudet ja päivitetyt sisällöt lähetetään ensin Evernote Webiin, ja se ladataan muihin laitteisiisi sieltä, kun aloitat synkronoinnin tämän jälkeen. Jokainen tilisi synkronoitu muistiinpano tallennetaan Evernote Webiin. Evernote Macille ja Windowsille- versioissa kaikki muistiinpanosi tallennetaan lisäksi paikalliseen tietokantaan tietokoneesi kiintolevyllä.

Ristiriitaiset muutokset

Joskus saman muistiinpanon kahden version huomataan olevan ristiriitaisia. Tämä voi johtua siitä, että kyseistä muistiinpanoa on muokattu kahdessa eri paikassa ennen synkronoimista. Jos näin tapahtuu, luodaan kopio muistiinpanosta. Tämä on turvatoimi, joka ehkäisee tietojen menetyksiä ja tekee mahdolliseksi tarkistaa ja muokata ristiriitaisia tietoja manuaalisesti.

Mistä se johtuu?

Jos muokkaat samaa muistiinpanoa kahdella eri laitteella (A ja B) eikä täyttä synkronointia käynnistetä (synkronointia laitteelta A Evernote-palvelimelle ja sitten laitteelle B) ennen muistiinpanon muokkaamista laitteella B, saatetaan tehdä kopio muistiinpanosta.

Miten ratkaisen ristiriitaisen muutoksen?

Jos näet, että tilillesi on ilmestynyt kopio muistiinpanosta, käy läpi kunkin version sisältö, jota ei voitu yhdistää automaattisesti, ja lisää muutokset manuaalisesti. Kun olet varma, että alkuperäinen versio sisältää kaikki muutokset, poista sen kopio. Jos haluat tallentaa muistiinpanon tietyn version, voit kopoida ja liittää tämän version uuteen tai olemassa olevaan muistiinpanoon tililläsi.

Miten estän sen toistumisen?

Paras tapa välttää ristiriitaiset muutokset on varmistaa aina kun käytät Evernotea, että laitteesi on onnistunut suorittamaan synkronoinnin, ennen kuin avaat muistiinpanoja toisella laitteella. Pidä mielessä, että synkronointi tapahtuu automaattisesti taustalla aina, kun teet muutoksia; kuitenkin joissain tilanteissa, kuten kun Internet-yhteys katkeaa, tämä ei välttämättä ole mahdollista.

Lisäresurssit

Vinkkejä synkronointiongelmien vianmääritykseen

Avainsanat:

• synkronoi
  • synkronointi
  • pilvi
  • ristiriitaiset muutokset