Oikoteiden luominen

Oikotiet ovat nopea tapa käyttää useimmin käytettyä sisältöä Evernote -tililläsi. Luo oikotie muistiinpanoille, muistikirjoille, muistikirjapinoille, avainsanoille tai tallennetuille hauille. Jokainen oikotie on merkitty eri kuvakkeella reunan siirtymisvalikossa.

Siirry oikoteihin

Kun haluat nähdä oikoteisi, valitse Oikotiet navigointivalikosta (Mac ja Android), vasemmasta paneelista (Windows) tai välilehtiriviltä (iPhone, iPad ja iPod Touch). Oikotiet näkyvät luontijärjestyksessä.

Evernote for Mac tai Windows -versiossa voit muuttaa oikoteiden esitysjärjestystä vetämällä ja pudottamalla niitä ylös tai alas luettelossa. Evernote for iPhone, iPad ja iPod Touch -versiossa napauta oikotievälilehdellä Muokkaa, vedä ja pudota kolmea viivaa ylös tai alas luettelossa ja napauta sitten Valmis. Muistikirjapinon yksittäisiä muistikirjoja ei voi järjestellä uudelleen.

Luo muistiinpano-, muistikirja-, muistikirjapino- tai avainsanaoikoteitä

Luo oikotie mihin tahansa muistiinpanoon, muistikirjaan tai avainsanaan avaamalla muistiinpano-, muistikirja- tai avainsanaluettelot ja toimi sitten seuraavasti:

• Mac

Napsauta oikealla painikkeella tai paina Ctrl ja napsauta muistiinpanoa, muistikirjaa, muistikirjapinoa tai avainsanaa luettelossa ja valitse ponnahdusvalikosta Lisää {muistiinpano, pino, avainsana} oikoteihin. Voit myös vetää kohteita oikotieluetteloon ja pois, lisäten tai poistaen ne luettelosta.

• Windows

Napsauta oikealla painikkeella muistiinpanoa, muistikirjaa, muistikirjapinoa tai avainsanaa luettelossa ja valitse ponnahdusvalikosta Lisää oikoteihin. Voit myös vetää kohteita oikotieluetteloon ja pois, lisäten tai poistaen ne luettelosta.

• iPhone, iPad ja iPod Touch

Avaa muistiinpano- tai muistikirjaluettelo, napauta asetuspainiketta (kolme pistettä) ja napauta sitten Lisää oikoteihin. Avainsanojen kohdalla avaa Tili-välilehti, napauta Asetukset > Hallinnoi avainsanoja, pyyhkäise sitten avainsanaa vasemmalle ja napauta oikotiepainiketta (ontto tähti).

• Android

Paina ja pidä pohjassa muistiinpanoa, muistikirjaa, muistikirjapinoa tai avainsanaa luettelossa ja napauta Lisää oikoteihin.

• Netti

Pidä osoitinta muistiinpanon, muistikirjan tai avainsanan päällä luettelossa ja napsauta sitten tähtipainiketta.

Luo oikotie tallennettuihin hakuihin (Mac ja Windows)

Evernote for Mac ja Windows -sovelluksissa voit luoda oikotien tallennetuille hauillesi. Kun napsautat hakupalkkia, näet tallennettujen hakujen luettelon. Vedä hakusi oikotieluetteloon.

Lisää tallennetuista hauista

Oikoteiden poistaminen

Poista oikotie mihin tahansa muistiinpanoon, muistikirjaan tai avainsanaan valitsemalla Muistiinpanot, Muistikirjat tai Avainsanat sivunavigointivalikosta avataksesi muistiinpano-, muistikirja- tai avainsanaluettelot ja toimi sitten seuraavasti:

• Mac

Napsauta oikealla painikkeella tai paina Ctrl ja napsauta muistiinpanoa, muistikirjaa, muistikirjapinoa tai avainsanaa luettelossa ja valitse ponnahdusvalikosta Poista {muistiinpano, pino, avainsana} oikoteistä. Voit myös vetää kohteita oikotieluetteloon ja pois lisätäksesi tai poistaaksesi ne luettelosta.

• Windows

Napsauta oikealla painikkeella muistiinpanoa, muistikirjaa, muistikirjapinoa tai avainsanaa luettelossa ja valitse ponnahdusvalikosta Poista oikoteistä. Voit myös vetää kohteita oikotieluetteloon ja pois lisätäksesi tai poistaaksesi ne luettelosta.

• iPhone, iPad ja iPod Touch

Avaa muistiinpano- tai muistikirjaluettelo, napauta asetuspainiketta (kolme pistettä) ja napauta sitten Poista oikoteistä. Avainsanojen kohdalla avaa Tili-välilehti, napauta Asetukset > Hallinnoi avainsanoja, pyyhkäise sitten avainsanaa vasemmalle ja napauta oikotiepainiketta (umpinainen tähti). Voit myös avata Oikotiet-välilehden, pyyhkäistä mitä tahansa oikotietä vasemmalle ja napauttaa Poista.

• Android

Paina ja pidä pohjassa muistiinpanoa, muistikirjaa, muistikirjapinoa luettelossa ja napauta Poista oikoteistä.

• Netti

Pidä osoitinta muistiinpanon, muistikirjan tai avainsanan päällä luettelossa ja napsauta sitten tähtipainiketta.

Avainsanat:

• tallennettu haku
  • tallennetut haut
  • oikotiet
  • avainsanat