Tee merkintöjä kuviin ja PDF-tiedostoihin

Merkintöjen lisääminen kuvaan on helppoa. Napauta vain jotain kuvaketta näytön alaosassa suurentaaksesi tai pienentääksesi Merkintätyökalupalkin (oikealla puolella) tai Tyylivalikon (vasemmalla puolella).

Huomaa: Pikamerkintä kameralla -ominaisuutta käyttäessäsi napauta ruudun yläosassa Lisää työkalujaja näet koko työkaluvalikoiman.

Skitch-työkalut

Kun olet luonut tai avannut kuvan tai PDF-tiedoston Skitchissä, napauta nuolityökalua (napauta panorointityökalua PDF-tiedostossa) ja näet merkintätyökalut. Kun olet lisännyt merkinnän, napauta punaista ympyrää ruudun vasemmalla puolella suurentaaksesi Tyylivalikon.

Merkintätyökalujen käyttö

Arrow toolNuolityökalu

Voit käyttää nuolityökalua osoittamaan kuvassa tai PDF-tiedostossa tarkkaa paikkaa tai kohdetta nuolilla:

1. Valitse nuolityökalu.
  2. Kosketa ja vedä sormella siihen paikkaan kuvassa, johon haluat nuolen osoittavan. Nuoli osoittaa ja venyy tähän suuntaan.
Lisää nuolia

Line shape tools iconViiva- ja muototyökalut

Viiva- ja muototyökalujen avulla voit kiinnittää huomion tietyille alueille.

Viiva- ja muototyökalujen asetukset

Voit tehdä kuvaan tai PDF-tiedostoon merkintöjä viivojen ja muotojen avulla seuraavasti:

1. Valitse Viiva- ja muototyökalu -kuvake, jolloin kaikki käytettävissä olevat muodot tulevat näkyviin.
  2. Valitse käytettävää muotoa (viivoja, ympyröitä ja neliöitä) vastaava kuvake.
  3. Kosketa ja vedä sormella sitä aluetta, johon haluat lisätä muodon
Viivat ja muodot

Text tool iconTekstityökalu

Lisää tekstityökalun avulla kuvaan tai PDF-tiedostoon tekstiä:

1. Valitse Tekstityökalu-kuvake
  2. Napsauta paikkaa, johon haluat tekstin tulevan näkyviin. Näyttöön tulee tekstikohdistin.
  3. Kirjoita näytettävä teksti.
  4. Jos haluat muokata tekstiä tai muuttaa tekstin muotoa, avaa asetusliukusäädin valitsemalla muokattava teksti tai napsauta tekstiruudun sisältä tekstin muokkaamiseksi.
  5. Kytkimen avulla voit vaihtaa tavallisen tekstin ja ääriviivatekstin välillä.
Tekstityökalu

Highlight tools iconKynä- ja korostustyökalut

Kynätyökalun avulla voit piirtää vapaasti digitaalisella musteella. Korostustyökalun avulla voit lisätä läpinäkyvän värikerroksen.

Kynä- ja korostusasetukset

Voit piirtää kuvaan ja korostaa sen alueet seuraavasti:

1. Tuo käytettävissä olevat työkalut esiin valitsemalla Kynä- ja korostustyökalut -kuvake.
  2. Piirrä vapaalla kädellä valitsemalla Kynätyökalu-kuvake tai korosta mitä tahansa läpinäkyvällä musteella valitsemalla Korostustyökalu-kuvake.
  3. Vedä kumpi tahansa työkalu kuvan päälle, jos haluat piirtää digitaalisella musteella.
Kynä- ja korostustyökalut

Stamp tool iconLeimasintyökalu

Leimojen avulla voit antaa nopeasti visuaalista palautetta kuvan osista. Tämä on hyvä tapa kertoa muille, mistä kuvan osista pidät, et pidä tai tarvitset lisätietoja. Voit lisätä leimoihin myös lyhyitä tekstimuistiinpanoja.

Leimojen asetukset

Lisää leima:

1. Valitse Leimatyökalu-kuvake. Näkyviin tulee käytettävissä olevat leimat sisältävä valikko.
  2. Valitse käytettävä leima
  3. Lisää leima napsauttamalla mitä tahansa kuvan tai PDF-sivun kohtaa
Lisää leimoja

Lisää tekstiä leimaan:

1. Valitse leima, johon haluat lisätä tekstiä. Leiman muokkausvalinnat ilmestyvät leiman ympärille.
  2. Valitse kirjaimella a merkittyä Leimateksti-kuvaketta. Kuvake muuttuu tekstikentäksi.
  3. Kirjoita tekstiä leimaan. Tekstin enimmäispituus on 16 merkkiä.
Lisää tekstiä leimaan

Lisää osoitin leimaan:

1. Valitse leima, johon haluat lisätä osoittimen. Leiman muokkausvalinnat ilmestyvät leiman ympärille.
  2. Valitse +-kuvake. +-kuvake muuttuu siniseksi ankkuripisteeksi, ja leiman vasemmalle puolelle ilmestyy osoitin.
  3. Jos haluat siirtää osoittimen toiseen leiman kohtaan, pidä sormea sinisellä ankkuripisteellä ja vedä se haluamaasi paikkaan leiman ympärillä.
Lisää nuolia leimoihin

Emoticon toolHymiötyökalu

Hymiö

Lisää hymiöitä kuvaan tai PDF-tiedostoon:

1. Napauta Hymiö-kuvaketta. Näet saatavilla olevien hymiöiden valikon.
  2. Valitse haluamasi hymiö.
Hymiöesimerkki

Pixelate toolPikselöintityökalu

(mahdollista vain kuviin)

Pikselöintityökalulla voit sumentaa kuvasta osia, joita et halua jakaa, esimerkiksi kasvot tai muita henkilökohtaisia tietoja:

1. Napauta Pikselöintityökalu-kuvaketta
  2. Kosketa ja vedä sormea sillä alueella, jonka haluat pikselöidä.
Pikselöi

Väri- ja piirtoasetukset

Valitse väri tekstillesi, nuolelle ja muotomerkinnöille.

Väriasetukset

Valitse piirron koko tekstillesi, nuolelle ja muotomerkinnöille.

Piirtoasetukset

Lisää muokkausvaihtoehtoja

Merkintätyökalujen lisäksi Evernote tarjoaa muita tapoja muuttaa kuviesi yleistä asettelua. Pääset näihin asetuksiin napauttamalla työkaluja lähellä ruudun yläosaa.

Käytettävissä ovat seuraavat muokkaustoiminnot:

• Kumoa: Kumoa viimeksi lisätty tai muokattu merkintä.
  • Poista kaikki merkinnät: Poistaa kaikki merkinnät tietystä kuvasta tai PDF-tiedostosta. PDF-tiedostoissa tämä toiminto poistaa merkinnät kaikilta sivuilta. Napauta Tyhjennä kaikki merkinnät Asetukset-pudotusvalikosta ruudun yläosassa.
  • Kierrä (vain kuvat): Kiertää kuvaa (tai PDF-tiedostoa Macissa) 90 astetta myötä- tai vastapäivään. NapautaKierrä Asetukset-pudotusvalikosta ruudun yläosassa.

Crop tool iconRajaus- ja koonmuuttotyökalu

(mahdollista vain kuviin)

Rajaustyökalu: Tämän työkalun avulla voit valita kuvasta vain haluamasi osan ja poistaa kaiken muun

1. Valitse Rajaustyökalu-kuvake (Android: ValitseRajaa Asetukset-valikosta.) Mac-laitteella voit vaihtaa Rajaa- ja Muuta kokoa -työkalujen välillä samasta painikkeesta.
  2. Kosketa ja vedä sen alueen yli, jonka haluat jättää kuvaan. Kun vapautat sormesi, kaikki valitun alueen ulkopuolella oleva sisältö poistetaan.
Rajaa

Koon muuttotyökalu: Tämän työkalun avulla voit suurentaa tai pienentää kuvakokoa

1. Valitse Koon muuttotyökalu -kuvake (kytkin, jolla voit vaihtaa koon muutto- ja rajaustyökalujen välillä)
  2. Valitse prosenttimäärä tai anna mitat, johon haluat suurentaa tai pienentää kuvakoon

Huomaa, että koon muutostyökalu on saatavilla Maciin.

Muuta kokoa

Pan tool for PDF MarkupLisää merkintöjä PDF-tiedostoihin

PDF-tiedostojen merkintätoiminto

Kun olet avannut PDF-tiedoston Skitchissä, napauta Panoroi-kuvaketta lisätäksesi siihen merkinnän Skitch-työkaluilla. Lisää jaettavaksi tarkoitetun PDF-tiedoston ensimmäiseksi sivuksi valinnainen koostesivu merkinnöistä, jotta ystäviesi ja työtovereidesi on helpompi tarkistaa kaikki PDF-merkintäsi.

Merkintäkooste näyttää seuraavat tiedot:

• Merkintöjen määrä: Luku, joka päivittyy aina, kun tietyn tyyppistä merkintää käytetään asiakirjassa.

Merkintäkoosteiden määrä

• Merkintäkooste: PDF-tiedostojen rajatut alueet, jotka osoittavat selkeästi, missä kukin merkintä näkyy tietyllä sivulla. Tällä tavoin muiden on helppo tarkistaa ideasi ja kommenttisi nopeasti ja viitata niihin ilman, että tarvitsee käydä läpi koko asiakirjaa.

Skitch PDF-merkinnät

Lisää merkintäkooste valitsemalla Jaa (Lähetä) -painike ruudun yläosassa ja valitsemalla pudotusvalikosta Jaa koosteen kanssa.