Esitystilan käyttö muistiinpanojen esittämiseen

Saatavuus: Evernote for Mac ja Windows

Esitystila on paras tapa esitellä ajatuksiasi kauniilla ja yksinkertaisella tavalla. Kerää kaikki yhteen tai useampaan Evernote-muistiinpanoon ja valitse yksi painike ja aloita esitys. Esitystila on hyödyllinen muistiinpanojesi esittämiseen, olipa yleisösi suuri ryhmä suuren näytön edessä tai pieni ryhmä kerääntyneenä kannettavasi ympärille.

Esitystila on Evernote Premiumin ja Evernote Business-toiminto, mutta kaikki uudet käyttäjät voivat kokeilla sitä maksutta 30 päivän ajan.

Esitä kaikki nopeasti

Aloita muistiinpanojesi esitys valitsemalla esitystila (projektionäyttö) -painike sen muistiinpanon yläosasta, jota katselet tai muokkaat, ja selaa yksinkertaisesti ylös ja alas koko muistiinpanossa.

Esitä muistiinpanoja työpöytäsovelluksissa

Toimii kaikkien muistiinpanojen kanssa

Esitystila toimii kaikissa nykyisissä muistiinpanoissasi eikä vaadi sinulta enempää aikaa tai vaivaa sisällön valmisteluun.

Esitystila-painike

Yhdellä painikkeen napsautuksella esitystila laajentaa muistiinpanosi näyttösi mittoihin, jolloin jokainen ryhmän jäsen näkee selvästi muistiinpanosi yksityiskohdat, niin tekstin, kuvat kuin PDF- tai MS Office -liitetiedostot.

Käytä asettelueditoria ja mukauta esitystäsi

Esitä muistiinpanoja työpöytäsovelluksissa

Evernote esittää oletuksena muistiinpanosi yhtenä pitkänä, selattavana muistiinpanona näytössä. Jos haluat hallita tarkemmin sitä, miten muistiinpano esitetään, voit jakaa pitkän muistiinpanon pienempiin osiin. Voit näyttää tämän muistiinpanon pienemmissä osissa, näyttö kerrallaan.

Esityksen asettelueditorin käyttö

Napsauta esitystilassa asettelueditoripainiketta (suorakaide, jossa on yksi pienempi osio) oikeasta yläkulmasta (Mac) tai napsauta harmaata välilehteä näytön oikeasta laidasta (Windows) avataksesi asettelueditorin. Jos olet jakanut muistiinpanon useille näytöille, asettelueditorilla voit esikatsella kunkin näytön pienoiskuvien avulla.

Esitä muistiinpanoja työpöytäsovelluksissa

Jaa muistiinpano useille näytöille

Muistiinpanon esittämisellä usealla näytöllä on tiettyjä etuja:

• Tarjoa sisältöä ja järjestystä: Voit esimerkiksi aloittaa esittämällä otsikkonäytön ja näyttää sen jälkeen aiheluettelon tai esityslistan, jotta katsojat tietävät, mitä odottaa.
  • Auta keskittymään: Sisällön esittäminen vähän kerrassaan auttaa keskittymään ja pitää katsojien mielenkiinnon yllä.
  • Yksinkertaista navigointia: Kun olet valmis siirtymään seuraavaan kohtaan tai aiheeseen, napauta vain näppäimistön välilyöntinäppäintä (tai oikeaa tai vasenta nuolta). Näin sinun ei tarvitse huolehtia siitä, miten kauas ylös- tai alaspäin muistiinpanoa on selattava.

Käsin

Esitä muistiinpanoja työpöytäsovelluksissa

Lisää, poista ja siirrä sinisiä viivoja ylös ja alas määrittääksesi, kuinka paljon sisältöä haluat näyttää näytössä kerrallaan.

Kun haluat lisätä tai poistaa rivinvaihtoja, valitse sininen plus-merkki (+) tai sininen miinus-merkki (-) muistiinpanon pienoiskuvien vierestä:

• Siniset viivat: "Rivinvaihdot" tai "näytön vaihdot" merkkinä siitä, että alla oleva sisältö esitetään seuraavassa näytössä
  • Siniset täplät: Nämä muistiinpanon oikealla puolella näkyvät merkinnät kertovat, minne voit lisätä näytönvaihdon. Nämä täplät näkyvät plus- tai miinusmerkkeinä, kun pidät hiirtä niiden päällä. Plusmerkillä voit lisätä näytönvaihdon ja miinusmerkillä poistaa näytönvaihdon.

Automaattisesti

Automaattiset asettelut vain Evernoten Mac-versiossa

Asettelueditorin asetusten näyttökuva

Kaksi tapaa muuttaa muistiinpano automaattisesti usealle näytölle asettelueditorilla:

• Automaattinen asettelu
  • Muunna vaakaviivat automaattisesti näytönvaihdoiksi

Avaa asettelueditori ja valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista:

• Automaattinen asettelu: Selaa palkin yläpäähän ja valitse Automaattinen asettelu. Automaattinen asettelu luo automaattisesti otsikkonäytön ja lisää näytönvaihdot muistiinpanon kuvien ja taulukkojen ympärille.
  • Muunna vaakaviivat automaattisesti: Kun olet lisännyt muistiinpanoon vaakaviivoja (rivinvaihtoja), avaa asettelueditori, selaa palkin yläpäähän ja valitse Muunna vaakaviivat.

Huom. Voit lisätä vaakaviivoja sellaisen sisällön alkuun ja loppuun, jota Evernote pitää yhtenä yksikkönä (virkkeet, kappaleet, luettelomerkeillä tai numeroilla varustetut luettelot, kuvat ja PDF- tai MS Office -tiedostojen esikatselut). Toisin sanoen, et voi jakaa virkettä tai listaa vaakaviivoilla.

Selaa monen näytön esityksiä

Voit navigoida esityksessä seuraavilla näppäinyhdistelmillä:

• Ylös- ja alas-nuolet: Selaa muistiinpanoa ylös ja alas
  • Välilyönti: Siirry muistiinpanon seuraavaan osaan
  • Shift + [Välilyönti]: Palaa muistiinpanon edelliseen kappaleeseen

Navigoi seuraavaan tai edelliseen muistiinpanoon samassa muistikirjassa (Mac):

• Seuraava muistiinpano: Paina Cmd + oikea nuoli
  • Edellinen muistiinpano: Paina Cmd + vasen nuoli

Tehosta esityksiä näyttötyökaluilla

Esitystyökalut

Korosta sisältöä laserosoitintyökalulla

Esitystilassa hiiri muuttuu kirkasjälkiseksi laserosoittimeksi, jonka avulla voit korostaa muistiinpanon osia. Napsauta laserosoitinpainiketta, valitsemasi välistä ympyrää (Mac) tai nuolta (Windows) ja valitse osoittimen väri.

Huomautus: Voit myös vaihtaa kursorin ja osoittimen väriä painamalla Ctrl + P.

Valitse haluamasi näyttötila

Vaihda päivä- ja yötilojen välillä (valitsemalla painike, joka vaihtaa aurinko- ja kuu-kuvakkeen välillä) ja muuta esityksesi esitysasua:

• Päivätila (valkoinen tausta, tumma teksti): Valitse aurinkotyökalu, kun haluat esittää tumman tekstin vaalealla taustalla (oletus-) päivätilassa
  • Yötila (tumma tausta, valkoinen teksti): Valitse kuutyökalu, kun haluat esittää vaalean tekstin tummalla taustalla yötilassa

Suurenna tai pienennä kirjasinkokoa (Mac)

Evernotessa voit valita kolmesta valmiiksi määritetystä kirjasinkoosta esitystilassa. Kirjasimet skaalataan projektorinäytön koon mukaan. Voit suurentaa kirjasinkokoa valitsemalla jonkin kolmesta valmiiksi määritetystä kirjasinkoosta esitystilan työkaluriviltä (tai painamalla Cmd + plus-merkki (+) tai Cmd + miinus-merkki (-))

Vinkit

Näyttökuva liitetyn tai linkitetyn median esikatselusta

Avaa liitetyt ja linkitetyt mediasisällöt esityksen aikana

• Esikatsele liitettyjä PDF-tiedostoja: Napsauta PDF-tiedostoa esityksesi aikana, jos haluat avata koko näytön esikatselun asentamassasi alkuperäisessä PDF-katseluohjelmassa.
  • Esikatsele kuvia, linkkejä tai MS Office -liitteitä: Napsauta esityksen aikana kuvaa, jos haluat esikatsella sen koko näytössä. Voit siirtyä liitteestä toiseen nopeasti nuolinäppäimillä, aivan kuten diaesityksessä. Voit siirtyä esitystilaan kaksoisnapsauttamalla muistiinpanon sisältämää kuvaa (Mac).
  • Lähennä tai loitonna kuvaa: Kaksoisnapsauta Macissä kuvaa esityksen aikana lähentääksesi sitä. Tästä on erityisesti hyötyä, kun kuvia lisätään taulukkoon muuttamalla niiden koko siihen sopivaksi. Tämä ominaisuus on tällä hetkellä käytettävissä Evernoten Mac-versiossa. Napsauta Windowsissa kuvaa kerran esityksen aikana ja valitse vaihtoehto pitääksesi kursoria näytön vasemmassa ylänurkassa (näytä kuva suhteessa 1:1, täytä näyttö zoomaamalla, lähennä/loitonna).

Luo sisällysluettelo-osa ja esittele useita muistiinpanoja

Kun napsautat muistiinpanon linkkiä esitystilassa, esitys siirretään uuteen muistiinpanoon. Paina Cmd + avoin hakasulku ([) (Mac) palataksesi alkuperäiseen muistiinpanoon. Näin voit helposti ohjata esitystä yhdellä muistiinpanolla, kuten sisällysluettelolla tai runsaasti linkkejä sisältävällä ohjelmamuistiinpanolla.

Lisätietoja sisällysluettelo-muistiinpanon luomisesta

Jaa esitys PDF-tiedostona (Mac)

Voit viedä esityksen PDF-tiedostona lähetettäväksi muille sähköpostitse napsauttamalla oikealla painikkeella esitystilassa ja valitsemalla valikosta Vie esitys PDF-tiedostona.

Jaa esitykset toissijaisella monitorilla

Esitä muistiinpanoja työpöytäsovelluksissa

Voi olla tapauksia, kuten pidettäessä esitystä suurelle joukolle, jolloin haluat jakaa esitykset toissijaisella monitorilla tai heijastaa ne suuremmalle näytölle.

Aseta toissijainen näyttösi järjestelmäasetuksista (Mac) tai ohjauspaneelista (Windows). Evernoten Mac-versiossa voit jopa muokata muistiinpanoa matkatietokoneen näytöllä samalla kun esität sen suurella näytöllä. Kun haluat tehdä näin, poista yksinkertaisesti näytön "peilaus" käytöstä ennen esitystilan käynnistämistä. Valitse Vaihda näyttö (Ctrl + S) -painike esitystilassa ja valitse, missä näytössä muistiinpanosi näytetään.

Lataa Evernote

Avainsanat:

• esitä
  • esitys
  • esitystila
  • toissijainen monitori
  • toissijainen näyttö
  • diaesitys