Tee muistiinpanoja

Muistiinpano on juuri sitä miltä se kuulostaa – mikä tahansa tieto, jonka haluat säilyttää myöhempää käyttöä varten.

Esimerkkimuistiinpanoja

Monta tapaa tehdä muistiinpanoja

Muistiinpano voi sisältää käytännössä mitä tahansa sisältöä. Näillä ehdotuksilla pääset alkuun:

• Kirjoita tai äänitä muistiinpanoja mistä tahansa kokouksesta.
  • Liitä valokuviin ja PDF-tiedostoihin huomautuksia lähettääksesi viestejä nopeasti tiimeille, jotka työskentelevät erillään haaratoimistoissa tai rakennustyömailla.
  • Liitä mukaan mitä tahansa valokuvia, jotka saattavat inspiroida uusia ideoita, uusia suunnitelmia tai uusia koostumuksia.
  • Ota valokuvia tussitaulusta tai Post-it®-muistiinpanoista ideointitapahtumista.
  • Skannaa sopimuksia, oikeudellisia asiakirjoja, kuitteja tai käyntikortteja.
  • Luo ja hae millainen muistiinpano tahansa tietokoneeltasi, älypuhelimeltasi tai tabletiltasi.

Luo muistiinpanoja tietokoneella

Luo muistiinpanoja mobiililaitteissa

Luo tekstimuistiinpano

• Mac

Vaihe 1: Luo muistiinpano

1. Valitse navigointivalikosta Muistiinpanot.
    2. Napsauta + Uusi muistiinpano {oletusmuistkirjan nimi} -muistikirjassa -painiketta.
    3. Anna muistiinpanollesi nimi, jotta se on helpompi löytää myöhemmin.
    4. Napsauta muistiinpanon sisällä, kunnes näet kursorin, ja ala kirjoittamaan.
  • Windows

Vaihe 1: Luo muistiinpano

1. Valitse Muistiinpanot vasemmasta paneelista.
    2. Valitse näytön ylälaidasta + Uusi muistiinpano.
    3. Anna muistiinpanollesi nimi, jotta se on helpompi löytää myöhemmin.
    4. Napsauta muistiinpanon sisällä, kunnes näet kursorin, ja ala kirjoittamaan.
  • iPhone, iPad ja iPod Touch

Vaihe 1: Luo muistiinpano

Luo uusi muistiinpano napauttamalla vihreää plus-painiketta (+).

• Android

Vaihe 1: Luo muistiinpano

Luo uusi muistiinpano napauttamalla vihreää plus-painiketta (+).

• Verkko

Vaihe 1: Luo muistiinpano

Luo uusi muistiinpano napauttamalla sivupalkista plus-painiketta (+).

Huomautus: Business-muistiinpanot jäävät yritykselle. Henkilökohtaiset muistiinpanot pysyvät yksityisinä ja pysyvät hallussasi, vaikka lähtisit yrityksestä.

Lisää muistiinpanoon muunlaista sisältöä

Kun valitset tai napautat muistikirjaasi muokataksesi sitä, valitse jokin muistiinpanojen editorissa käytettävissä olevista kuvakkeista:

• Lisää millaisia tiedostoja tahansa

• Lisää valintaruutuja

• Lisää ranskalaisilla viivoilla ja numeroilla varustettuja listoja

• Lisää valokuvia kameran kuvista

• Ota kuva kameralla tai nettikameralla

• Nauhoita ääntä

Muokkaa muistiinpanoja

Voit muokata muistiinpanoja, jotka olet luonut itse tai joita muut ovat jakaneet kanssasi (ja määrittäneet sinulle käyttöoikeudeksi Voi muokata (tai Voi muokata ja kutsua)).

Muokkaa tekstiä

Jos haluat muokata tekstiä, avaa muokattava muistiinpano, napsauta muistiinpanon sisälle ja aloita muokkaaminen. Evernote synkronoi muistiinpanosi verkossa säännöllisesti, mutta voit myös valita kaksi nuolta sisältävän ympyrän synkronoidaksesi muistiinpanot manuaalisesti milloin tahansa.

Poista muistiinpanot

Mac: Valitse Evernote-valikosta Muistiinpano > Poista muistiinpano (tai napauta muistiinpanon ylälaidassa olevaa roskakorikuvaketta). Muistiinpano siirretään Roskakori-muistikirjaan. Lisätietoja

Mukauta tyylejä ja asetteluja

Voit muuttaa muistiinpanon ulkonäköä tekstin muotoilu- ja asettelutyökaluilla:

1. Tekstityylityökalut: Lihavoi, kursivoi ja alleviivaa tekstiä
  2. Korostustyökalu: Korosta valittu teksti
  3. Luettelotyökalut: Luo tehtäväluetteloita, merkittyjä luetteloita ja numeroituja luetteloita
  4. Asettelutyökalut: Lisää jakoviiva, kohdista teksti ja lisää taulukko

Huom: Valitse Tiedosto > Kumoa tao Tiedosto > Toista Evernote-valikosta liikkuaksesi äskettäisten muotoilumuutosten luettelossa.

Mac formatting tools hero image

Lisää vihjeitä

Alla on vinkkejä siitä, millä muilla tavoin voit tehdä muistiinpanoja:

• Tarkistuslistat: Tarkistuslistoilla voit hallinnoida tehtäviä. Lisätietoja
  • Hallitse tehtäviä luomalla muistutuksia: Muistutusten avulla voit pitää kirjaa muistiinpanoista, jotka sisältävät aikakriittistä tietoa, ja saat hälytyksen tulevista tehtävistä ja tapahtumista.Lisätietoja
  • Merkitse muistiinpanoja: Selvennä asioita ja pyydä palautetta merkitsemällä koko muistiinpano, yksittäinen kuva tai PDF. Käytä viivoja, muotoja ja nuolia kommentointiin, selvennyksiin ja yhteistyöhön.Lisätietoja
  • Välitä sähköposteja suoraan Evernoteen: Välitä digitaaliset kuitit, matkavaraukset ja viikottaiset elektroniset uutislehtiset suoraan Evernote-tilillesi.Lisätietoja
  • Skannaa käyntikortteja: ScanSnap Evernote Edition -skannerilla voit ottaa valokuvia käyntikorteista, poimi ja tallenna yhteystiedot kortista Evernoteen ja yhdistä ne LinkedIn-profiileihin. Lisäksi tämä skanneri skannaa ja tallentaa automaattisesti reseptejä ja muita asiakirjoja valittuihin muistikirjoihin.Lisätietoja
  • Evernote Clipper: Tallenna useita näyttökuvia mistä tahansa näytölläsi näkyvästä muistiinpanoon lisätekstin kanssa.Lisätietoja
  • Leikkaa Internet-sivuja: Tallenna osittaisia ja kokonaisia Internetistä leikattuja sivuja miltä tahansa pöytätietokoneelta. Kun ne on tallennettu, sisältöön voidaan lisätä merkintöjä ja sitä voidaan muokata ja jakaa muiden kanssa.Lisätietoja

LANGUAGES_ALL LANGUAGES_EXCLUDE=vi,th,ms,ar,id

Avainsanat:

• luo muistiinpanoja
  • uusi muistiinpano
  • lisää muistiinpanoja
  • kirjoita muistiinpanoja
  • laadi muistiinpanoja