Kaksivaiheisen varmennuksen määrittäminen

Kaksivaiheisen varmennuksen hallinnointi

Kaksivaiheinen varmennus, joka tunnetaan myös nimellä kahden tekijän varmennus, lisää ylimääräisen suojauskerroksen kirjautumisprosessiin. Se edellyttää, että annat puhelimeesi saapuneen varmistuskoodin tavallisen käyttäjätunnuksen ja salasanan lisäksi. Tämän lisävaiheen tarkoitus on yhdistää jotain, mitä tiedät (salasanasi), ja jotain, johon vain sinulla on pääsy (puhelimesi).

Kaksivaiheisessa varmennuksessa tarvitset aina salasanasi ja yhden seuraavista Evernote-tilillesi kirjautumiseen:

• varmennuskoodi (tekstiviestitse tai Google Authenticator -sovelluksen kautta)
  • varakoodi

Huomautus: Ellet pysty antamaan varmennus- tai varakoodia, et pääse käyttämään tiliäsi.

Kaksivaiheisen varmennuksen käyttöönotto Evernote-tilillä

1. Kirjaudu tiliasetuksiin Evernote Webissä
  2. Valitse valikosta Suojausyhteenveto ja napsauta Ota käyttöön kohdan Kaksivaiheinen varmennus vierestä.
  3. Suorita määritys noudattamalla prosessin vaiheita:
    • Vahvista sähköpostiosoitteesi.
    • Määritä varapuhelinnumero (valinnainen).
    • Määritä Google Authenticator (valinnainen Plus-/Premium-/Business-tileille). Katso ohjeet alta kohdasta Miten luon varmennuskoodit Google Authenticatorilla.
    • Tulosta ja/tai tallenna varakoodisi turvalliseen paikkaan. (Huomautus: Tässä vaiheessa sinun tulee kopioida jokin varakoodeista ja liittää se seuraavaan ikkunaan. Koodi on voimassa asetusten jälkeen.)

Älä säilytä näitä koodeja Evernote-tililläsi, sillä niitä on tarkoitus käyttää, kun et pääse tilillesi.

Usein kysytyt kysymykset

Miten kirjaudun Evernoteen kaksivaiheisella varmennuksella?

Kun kaksivaiheinen varmistus on otettu käyttöön Evernote-tilillesi, sinun on annettava varmennuskoodi aina, kun kirjaudut Evernoteen.

1. Kirjaudu Evernote-tilillesi millä tahansa laitteella syöttämällä käyttäjätunnuksesi ja salasanasi normaaliin tapaan.
  2. Evernote-palvelu lähettää oletuksena uuden varmennuskoodin mobiililaitteeseesi, ellet ole määrittänyt Google Authenticatoria luomaan varmennuskoodeja.
  3. Anna varmennuskoodi, kun sitä pyydetään.

Huomautus: Jos ensisijainen puhelin ei ole käytettävissä, valitse varmennuskoodia pyydettäessä Tarvitsen apua varmennuskoodin saamisessa.

Miten poistan kaksivaiheisen varmennuksen käytöstä?

1. Kirjaudu tiliasetuksiin Evernote Webissä
  2. Valitse valikosta Suojausyhteenveto ja napsauta Hallinnoi asetuksia kohdan Kaksivaiheinen varmennus on käytössä vierestä.
  3. Napsauta Poista kaksivaiheinen varmistus käytöstä

Toimivatko skannerini, sovellukseni ja muut kumppanituotteet kaksivaiheisella varmennuksella?

Eräät sovellukset ja tuotteet eivät vielä tue kaksivaiheista varmennusta. Kun yrität liittää tällaisen tuotteen Evernote-tilillesi, salasanaasi ei hyväksytä. Tällöin sinun on käytettävä sovelluksen salasanaa tilisi salasanan asemesta. Luo ainutlaatuinen sovellussalasana tiliasetusten kohdassa Suojauksen yhteenveto > Hallinnoi asetuksia > Luo uusi sovellussalasana.

Mitä tapahtuu, jos ensisijainen tai varapuhelimeni ei ole käytettävissäni?

Jos ensisijainen tai varapuhelimesi ei ole käytettävissä, voit kirjautua Evernote-tilille varakoodilla. Varakoodien avulla voit käyttää tiliäsi aina, kun et pysty antamaan varmennuskoodia. Näin voi käydä, jos olet matkalla tai olet kadottanut matkapuhelimesi. Jos et pysty antamaan varmennuskoodia eikä sinulla ole varakoodia, et pysty kirjautumaan Evernote-tilille.

Mitä tapahtuu, jos saan ilmoituksen, että varmennuskoodini on virheellinen?

Varmennuskoodit ovat suojaussyistä voimassa vain minuutin. Anna koodi heti, kun näet sen puhelimessasi. Jos tarvitset uuden koodin, napsauta Tarvitsen apua varmennuskoodin saamisessa, niin näet muut vaihtoehdot.

Jos saat virheilmoituksen vielä yritettyäsi uudelleen, varmista että mobiililaitteesi aika on oikea. Koska varmennuskoodit riippuvat ajasta, mobiililaitteesi ajan on oltava oikea, jotta Evernote-palvelu hyväksyisi varmennuskoodisi. Suosittelemme, että asetat puhelimen päivittämään ajan automaattisesti.

Miten siirrän kaksivaiheisen varmennuksen uuteen laitteeseen tai puhelinnumeroon?

Kirjaudu tiliasetuksiin Evernote Webissä (voit joutua käyttämään varmuuskoodeja, jos et ole vielä kirjautunut sisään). Kun olet siellä, siirry kohtaan Suojauksen yhteenveto > Hallinnoi asetuksia poistaaksesi kaksivaiheisen varmennuksen käytöstä; ota se uudelleen käyttöön ja määritä uusi puhelinnumero ja/tai hanki uusi Google Authenticator -asennuskoodi.

Mitä tapahtuu, jos minut on lukittu täysin ulos tililtäni?

Voit pyytää apua ottamalla meihin yhteyttä.

Avainsanat:

• 2 tekijän
  • 2 tekijän varmennus
  • 2-vaiheinen
  • 2fa
  • tilin suojaus
  • varakoodi
  • varakoodit
  • varakoodi
  • varakoodit
  • varapuhelin
  • kadonnut varakoodi
  • kadonneet varakoodit
  • minulla ei ole puhelintani
  • kadonnut
  • kadotin puhelimeni
  • kadonnut puhelin
  • suojaus
  • varastettu
  • varastettu puhelin
  • kahden tekijän todennus
  • kahden tekijän todennus
  • kahden tekijän todennus
  • kaksivaiheinen varmennus