Käytä tarkennettua hakusyntaksia

< Edellinen / Seuraava >

Käytä tarkennettua hakusyntaksia

Laajennetun haun syntaksi tarjoaa mahdollisuuden hakea muistiinpanoja erityiskomennoilla, kuten luomispäivä, niiden sisältämä mediatyyppi (audio, kuvat tms.) – ja jopa niiden luomispaikka. Tässä on taulukko yleisimmistä hakuoperaattoreista sekä esimerkkejä niiden käytöstä.

Vinkkejä:

• Kirjainkoko jätetään huomiotta. Esimerkiksi Uljas ja uljas antavat samat tulokset.
  • Useammat sanat antavat ainoastaan tuloksia, jotka sisältävät kaikki sanat. Esimerkiksi uusi maailma uljas antaa tulokset, jotka sisältävät kaikki 3 sanaa jossain kohtaa tekstiä.
  • Lainausmerkit antavat tuloksia, jotka vastaavat hakusanoja täsmälleen. Esimerkiksi "uljas uusi maailma" antaa ainoastaan tulokset, jotka sisältävät nämä 3 sanaa juuri tässä järjestyksessä.
  • Tähti sanan lopussa antaa tuloksia, joissa on vähintään kyseiset kirjaimet. Esimerkiksi maa* antaa tuloksia, jotka sisältävät sanan maa, maailma, maapallo jne.
Operaattori Kuvaus Esimerkki

intitle:

Suorittaa haun muistiinpanon otsikossa.

intitle:kahvi etsii muistiinpanoja, joiden otsikossa on sana "kahvi".

notebook:

Hakee tiettyyn muistikirjaan tallennettuja muistiinpanoja.

notebook:Talous hakee vain muistiinpanoja Talous-muistikirjasta.

stack:

Hakee tiettyyn muistikirjapinoon tallennettuja muistiinpanoja.

stack:Sopimukset etsii muistiinpanoja vain Sopimukset-muistikirjapinosta.

any:

Hakee muistiinpanoja, jotka vastaavat mitä tahansa lueteltua hakusanaa. Ilman tätä operaattoria Evernoten haku luettelee vain ne muistiinpanot, jotka vastaavat kaikkia annettuja hakusanoja.

any: pizza olut palauttaa kaikki muistiinpanot, jotka sisältävät joko sanan "pizza" tai "olut" (jos tämä operaattori poistettaisiin, luettelo sisältäisi vain muistiinpanot, jotka sisältävät sanat "pizza" ja "olut").

tag:

Etsii tietyllä avainsanalla merkittyjä muistiinpanoja.

tag:lääketiede luettelee vain muistiinpanot, joilla on avainsana "lääketiede".

Huomautus: voit luetella kaikki avainsanoja sisältävät muistiinpanot operaattorilla tag:*.

-tag:

Etsii muistiinpanoja, joita ei ole merkitty tietyllä avainsanalla.

tag:lääketiede luettelee vain muistiinpanot, joilla ei ole avainsanaa "lääketiede".

Huomautus: voit luetella kaikki muistiinpanot, joilla ei ole avainsanoja, käyttämällä operaattoria -tag:*.

created:

Hakee muistiinpanoja, jotka on luotu annettuna päivänä tai sen jälkeen. Huomaa, että päivämäärä on muotoiltava seuraavasti: VVVVKKPP (missä VVVV on nelinumeroinen vuosiluku, KK on kaksinumeroinen kuukausi ja PP on kaksinumeroinen päivä); vaihtoehtoisesti se voidaan ilmoittaa suhteessa tähän päivään (esim. day-1 tarkoittaa eilistä, week-2 tarkoittaa kaksi viikkoa sitten jne.)

created:day-2 luettelee muistiinpanot, jotka on luotu viimeisen kahden päivän aikana.

created:20151218 luettelee muistiinpanot, jotka on luotu 18. joulukuuta 2015 tai sen jälkeen.

updated:

Etsii muistiinpanoja, jotka on päivitetty ilmoitettuna päivänä tai sen jälkeen. Jos muistiinpanoa ei ole päivitetty sen luomispäivän jälkeen, päivityspäivä on sama kuin luomispäivä.

updated:day-2 luettelee muistiinpanot, jotka on päivitetty viimeisen kahden päivän aikana.

resource:

Estii muistiinpanoja, jotka sisältävät ilmoitetun tyyppistä mediaa (audiota, kuvia tms.).

resource:application/pdf luettelee kaikki muistiinpanot, jotka sisältävät PDF-tiedoston.

resource:image/jpeg luettelee kaikki muistiinpanot, jotka sisältävät upotetun JPEG-kuvan.

resource:audio/* luettelee kaikki muistiinpanot, jotka sisältävät jonkin tyyppisen audiotiedoston.

latitude:

longitude:

altitude:

Etsii muistiinpanoja, jotka on luotu tietyissä koordinaateissa tai niiden lähellä.

latitude:37 luettelee kaikki muistiinpanot, joiden leveysaste on suurempi kuin 37. Lisää -‍latitude:38 hakuihisi näyttääksesi tulokset, joiden leveysaste on 37 - 38 astetta. longitude: ja altitude: toimivat samalla tavalla.

source:

Etsii muistiinpanoja niiden luomiseen käytetyn sovelluksen tai muun lähteen perusteella (esim. "mail.smtp" sähköpostitse lisätyille muistiinpanoille, "web.clip" Verkkoleikkurilla lisätyille muistiinpanoille jne.).

source:mobile.* luettelee kaikki muistiinpanot, jotka on luotu jonkinlaisella mobiilisovelluksella.

source:web.clip OR source:web.clip7 OR source:mobile.share.extension palauttaa kaikki Verkkoleikkurilla lisätyt muistiinpanot. (Huomaa: Tässä esimerkissä käytetään boolen hakua)

todo:

Etsii muistiinpanoja, jotka sisältävät vähintään yhden valintaruudun.

todo:true luettelee kaikki muistiinpanot, jotka sisältävät valitun valintaruudun.

todo:false luettelee kaikki muistiinpanot, jotka sisältävät valitsemattoman valintaruudun.

todo:* luettelee kaikki valintaruudun sisältävät muistiinpanot riippumatta siitä, onko se valittu.

encryption:

Etsii muistiinpanoja, jotka sisältävät tekstiä, joka on salattu Evernoten kiinteällä salausjärjestelmällä.

encryption:

Huomautus: tämä operaattori ei vaadi muita arvoja.

contains:

Etsii muistiinpanoja niiden sisältämän sisältötyypin mukaan.

contains:url will return all notes containing a URL.
Kohde Syntaksi
Osoitteet contains:address
Arkistotiedostot contains:fileArchive
Liitteet contains:attachment
Äänitiedostot contains:fileAudio
Kalenteritapahtumat contains:calendarEvent
Valintaruudut contains:enTodo
Koodilohkot contains:enCodeblock
Yhteystiedot contains:contact
Päivämäärät contains:date
Asiakirjatiedosto contains:fileDocument
Sähköpostiosoitteet contains:email
Salattu teksti contains:enCrypt
Google Drive contains:urlGoogleDrive
Kuvat contains:fileImage
Kokonaisluvut contains:numberInteger
Luettelot contains:list
Numerot contains:numberReal
Office-tiedostot contains:fileOffice
PDF-tiedostot contains:filePdf
Prosentit contains:numberPercent
Ihmisten nimet contains:person
Puhelinnumerot contains:phoneNumber
Esitykset contains:filePresentation
Hinnat contains:numberPrice
Laskentataulukot contains:fileSpreadsheet
Taulukot contains:table
Tehtävät contains:task
Tehtävät (suoritettu) contains:taskCompleted
Tehtävät (ei suoritettu) contains:taskNotCompleted
Aika contains:time
URL:t contains:url
Video contains:fileVideo
Verkkoleikkeet contains:webclip

Maantieteellinen haku

Tämä ominaisuus vaatii Professional- tai Teams-tilauksen.

Löydä muistiinpanot niiden luomispaikan mukaan. Tällöin tarvitset muistiinpanon luomispaikan leveys- ja pituusasteen ja säteen.

Maantieteellinen haku suoritetaan seuraavasti:

1. Etsi haettavan paikan pituus- ja leveysaste. Tämä tapahtuu Google Mapsissa seuraavasti.
  2. Valitse säde, jonka alueella haluat suorittaa haun. Sovellus tukee maileja (mi), kilometrejä (km) ja merimaileja (nm tai nmi).
  3. Kirjoita hakuriville geodistance:[leveysaste],[pituusaste],[säde]. Jos esimerkiksi kirjoitat geodistance:40.749619,-73.983554,2mi, saat muistiinpanot, jotka laadittiin 2 mailin säteellä Empire State Buildingistä. Varmista, että syöttämässäsi syntaksissa ei ole välilyöntejä.

Huomautus: tämä ominaisuus toimii vain sellaisten muistiinpanojen kohdalla, jotka laadittiin mobiililaitteella, jossa käyttäjä on myöntänyt Evernotelle sijainnin seurantaoikeudet.

Boolean-haku

Tämä ominaisuus vaatii Professional- tai Teams-tilauksen.

Boolen haussa käytetään operaattoreita, joilla voidaan yhdistää tai jättää pois tiettyjä ehtoja hakukyselystä. Evernotessa voit käyttää haussa operaattoreita AND, OR, NOT sekä ( ). Lisätietoja on artikkelissa Käytä Boolen hakua saadaksesi kohdennettuja hakutuloksia.

Lisätietoja Evernoten hakuoperaattoreiden täydestä kirjastosta on osoitteessa Haun kielioppi ja spesifikaatiot.

Avainsanat:

• suodatus
  • haku
  • tarkennettu haku
  • hakeminen
  • syntaksi