Varmuuskopioi ja palauta tiedot Evernotessa Windowsille

< Edellinen / Seuraava >

Varmuuskopioi ja palauta tiedot Evernotessa Windowsille

Huomautus: tämä artikkeli koskee vain Evernoten vanhempaa Windows-versiota. Jos olet päivittänyt Evernote Windowsille -sovellukseen, voit varmuuskopioida muistiinpanot ja muistikirjat viemällä ne PC:hen.

Varmuuskopioi tiedot

Kaikki Evernotessa säilytetyt tiedot (paitsi paikallisiin, synkronoimattomiin muistikirjoihin tallennetut tiedot) synkronoidaan Evernoten palvelimien kanssa verkossa. Tämä merkitsee sitä, että tiedoistasi on aina vähintään kaksi versiota: Windows-PC:lläsi ja Evernotessa. Jos päätät, että haluat varmuuskopioida omat tietosi, voit tehdä sen Windowsissa parilla eri tavalla:

1. Vie kaikki muistiinpanosi säännöllisesti Evernote-arkistotiedostoon (.enex) ja tallenna se turvalliseen paikkaan.
  2. Varmuuskopioi Evernoten datahakemistot jollain varmuuskopiointiohjelmistolla, kuten Windows Backup.

Voit luoda Evernote-arkiston kaikista muistiinpanoista yksinkertaisesti napsauttamalla oikealla painikkeella Muistikirjat ja valitsemalla Vie muistiinpanot. Sinulta kysytään, mihin hakemistoon haluat tallentaa tuotetun .enex-tiedoston. Huomaa, että tämä yhdistää kaikki muistiinpanosi (mukaan lukien kuvat, liitetiedostot jne.) yhdeksi suureksi tiedostoksi, joten varmuuskopiointi voi viedä muutaman minuutin ja .enex-tiedosto saattaa olla hyvinkin suuri, jos Evernotessa on paljon muistiinpanoja.

Jos valitset varmuuskopioida Evernoten tiedot suoraan, varmuuskopioitavat tiedot ovat hakemistossa C:\Users\[Tietokoneen nimi]\Evernote\Databases, joten muista varmistaa, että se on mukana varmuuskopioissa. Useimmat määritä ja unohda -sovellukset varmuuskopioivat oletuksena kotihakemiston, mutta suosittelemme tarkistamaan, että Evernoten datahakemisto sisältyy varmuuskopioon.

Muistiinpanot

• Hakemistossa C:\Users[Tietokoneen nimi]\AppData\Local\Evernote\Evernote\Databases voi olla vanhempia versioita Evernoten tietokannoista..
  • Evernote ei tue tietokantatiedoston sijoittamista paikkaan, joka synkronoidaan 3. osapuolen palveluiden kanssa. Niihin kuuluu mm. Dropbox, Google Drive, OneDrive ja Box.

Palauta tiedot

Voit palauttaa Windows Backupilla tai vastaavalla sovelluksella tehdyn paikallisen varmuuskopion Evernoten tiedoista seuraavasti:

1. Sulje Evernote napsauttamalla oikealla painikkeella elefanttia ilmaisinalueella (lähellä Windowsin kelloa näytön alalaidassa) ja valitsemalla Lopeta.
  2. Ota varmuuskopiosta hakemisto C:\Users\[Tietokoneen nimi]\Evernote\Databases/ ja korvaa olemassa oleva hakemisto liittämällä varmuuskopio hakemistoon C:\Users\[Tietokoneen nimi]\Evernote\Databases/.
  3. Sulje tietokoneesi Internet-yhteys avaamalla ohjauspaneeli ja valitsemalla kunkin aktiivisen verkkosovittimen oikean napsautuksen valikosta Poista käytöstä. Teemme näin estääkseksemme Evernotea tilapäisesti synkronoimasta tietoja sillä välin, kun palautamme varmuuskopioidut muistiinpanosi.
  4. Napsauta oikealla painikkeella Muistikirjat ja vie kaikki muistiinpanot .enex-tiedostoon. Pane merkille, minne tämä tiedosto tallennetaan.

Riippumatta valitsemastasi varmuuskopiointitavasta sinulla pitäisi tässä vaiheessa olla .enex-tiedosto, joka sisältää kaikki Evernote-tietosi (luotu joko yllä olevilla palautusvaiheilla tai muistiinpanojen säännöllisellä viennillä). Palauta .enex-tiedosto ja menetetyt muistiinpanot seuraavasti.

1. Napsauta Tiedosto ja sitten Tuo muistiinpanot arkistosta. Valitse tuotava .enex-tiedosto. Jos haluat sisällyttää tuontiin kaikki vietyjen muistiinpanojen sisältämät avainsanat, muista valita Tuo avainsanat -ruutu tiedoston valintaikkunan alalaidasta.
  2. Evernote tuo tällöin arkiston uuteen muistikirjaan nimeltä "[Arkiston nimi] tuonti". Jos esimerkiksi arkistotiedoston nimi on Kamaa.enex, kohdemuistikirjan nimi on "Kamaa tuonti".
  3. Kun tiedosto on tuotu, sinulle ilmoitetaan tuonnin koko (tavuina) ja paljonko kuukausittaisesta lähetyskiintiöstäsi on jäljellä. Sinulta kysytään, haluatko tehdä uudesta muistikirjasta synkronoidun muistikirjan. Napsauta Ei.
  4. Vedä palautettavat muistiinpanot haluamiisi muistikirjoihin.
  5. Kun olet siirtänyt tuodusta muistikirjasta kaikki muistiinpanosi, jotka haluat pitää, voit poistaa tuontimuistikirjan.
  6. Palaa ohjauspaneeliin ja ota tietokoneen Internet-yhteys taas käyttöön.
  7. Synkronoi palautetut muistiinpanot napsauttamalla Evernotessa Synkronoi-painiketta.

Jos tarvitset apua, ota meihin yhteyttä.