Work Chatin UKK:t

< Edellinen / Seuraava >

Work Chatin UKK:t

TÄMÄN ARTIKKELIN AIHEET:

• Yleistietoja
  • Keskusteleminen
  • Muistiinpanon ja muistikirjan jakaminen
  • Vianmääritys

Yleistietoja

Miten yhdistän sähköpostiosoitteeni Work Chatiin Evernotella?

1. Pyydä jotakuta lähettämään Work Chat -viesti sähköpostiisi.
  2. Napsauta sähköpostissa olevaa linkkiä avataksesi Evernoten kirjautumissivun
  3. Kirjaudu ensisijaiselle Evernote-tilillesi kirjautumissivulla

Tämä yhdistää vastaanottajan sähköpostiosoitteen Evernote-tiliisi. Voit toistaa tämän prosessin kaikilla sähköpostiosoitteilla, jotka haluat yhdistää Evernote-tiliisi.

Miten vaihdan keskusteluprofiilini nimen ja kuvan?

Voit vaihtaa profiilisi nimen ja kuvan Evernote Webin tiliasetuksista.

Miten poistan Evernote-tilille yhdistetyn sähköpostiosoitteen?

1. Siirry Evernote Webissä tiliasetuksiin.
  2. Napsauta Hallinnoi sähköpostiosoitteita
  3. Poista sähköpostiosoite

Kauanko Work Chat -viestejä säilytetään Evernotessa?

Aivan kuin muistiinpanoja ja muistikirjoja, Evernote säilyttää Work Chat -viestejä niin kauan kuin ne ovat tililläsi. Jos poistat Work Chat -viestin, sitä ei voi peruuttaa. Mutta Work Chat -viestin poistaminen Evernote-tililtäsi ei poista sitä niiden ihmisten tileiltä, joiden kanssa keskustelit. Lisätietoja on tietosuojakäytännössämme.

Miten poistan Work Chat -viestisäikeen?

• The new Evernote for Mac and Windows: Select Work Chat from the navigation menu, hover your mouse over the message thread you want to delete, then click the trash can button.

Evernoten vanhemmat Mac- ja Windows-versiot: avaa Work Chat -viestiluettelo, napsauta oikealla painikkeella poistettavaa viestisäiettä ja valitse Poista keskustelu.

• The new Evernote for iOS: Tap the three lines in the bottom left corner to open the menu, tap on Work Chat, then swipe left on the thread you'd like to delete and tap the red trash can button.

Evernoten vanhempi iOS-versio: napauta aloitusnäytössä Work Chat (nuolen sisältävä puhekupla), pyyhkäise vasemmalle poistettavassa viestisäikeessä ja napauta sitten Poista.

• Android: napauta valikossa Work Chat (nuolen sisältävä puhekupla), napauta ja pidä poistettavaa viestisäiettä ja valitse sitten Poista keskustelu.
  • Evernote Web (vanhempi versio): valitse Work Chat (nuolen sisältävä puhekupla) valikosta, pidä hiirtä poistettavan viestisäikeen päällä ja napsauta sitten roskakoripainiketta.

Mitä tapahtuu, jos poistan viestisäikeen?

• Et pysty noutamaan sitä.
  • Mitään viittauksia kanssasi tässä säikeessä jaettuihin muistiinpanoihin ei enää voi käyttää. Voit kuitenkin yhä nähdä muistiinpanot, jos muistiinpano on muistikirjassa, jonka joku on jakanut kanssasi.
  • Poistamasi säie on yhä keskustelun muiden osallistujien nähtävissä tileillään.

Voinko varmuuskopioida Work Chat -viestini?

Evernote säilyttää kaikkia tilisi tietoja Evernoten palvelimilla. Jos tietokoneessasi on Evernote-työpöytäsovellus, sinulla voi myös olla paikallinen tietokanta Evernoten sisällöstä. Tällä hetkellä ei kuitenkaan ole mitään keinoa viedä tai varmuuskopioida yksittäisiä Work Chat -viestejä.

Voinko välittää Work Chat -kutsusähköposteja muille?

Evernote ei suosittele Work Chat -kutsujen välittämistä kenellekään muulle, sillä ne on yhdistetty nimenomaan sinun sähköpostiosoitteeseesi. Sähköpostikutsun välittäminen jollekulle muulle voi johtaa siihen, että tämä henkilö linkittää sähköpostiosoitteesi omalle Evernote-tililleen.

Keskusteleminen

Miksi en näe mitään Work Chat -ominaisuuksia Evernote-sovelluksessani?

Varmista, että laitteissasi on uusin Evernote-versio. Varmista Evernote Webissä, että käytät vanhempaa versiota, sillä Evernote Webin nykyversio ei tue Work Chatiä.

Voinko keskustella jonkun kanssa jakamatta muistiinpanoa?

Kyllä. Uusi keskustelu aloitetaan hieman eri tavalla eri laitteissa:

• The new Evernote for Mac and Windows: Select Work Chat from the navigation menu, then click the New Chat button (pencil in a square).

Evernoten vanhemmat Mac- ja Windows-versiot: valitse navigointivalikosta Work Chat ja napsauta sitten viestiluettelon yläpuolelta +Uusi keskustelu -painiketta.

• The new Evernote for iOS: Tap the three lines in the bottom left corner to open the menu, tap on Work Chat, then tap the pen and paper icon in the top right of the Work Chat menu.

Evernoten vanhempi iOS-versio: Napauta Work Chat (nuolen sisältävä puhekupla) aloitusnäytössä ja napauta sitten +-painiketta.

• Android: napauta valikossa Work Chat (nuolen sisältävä puhekupla) ja napauta sitten +-painiketta.
  • Evernote Web (vanhempi versio): valitse valikosta Work Chat (nuolen sisältävä puhekupla) ja napsauta Aloita keskustelu -painiketta (nuolen sisältävä puhekupla) ulosvedettävässä paneelissa.

Miten saan ilmoituksen uusista keskusteluviesteistä?

Jos Evernote on auki ja olet kirjautunut sisään, ilmoitus ponnahtaa näyttöön. Lisäksi laskuri tulee näkyviin tai lukema kasvaa aina, kun saat uuden keskustelun. Jos et ole kirjautunut sisään, sinun on kirjauduttava ennen kuin keskustelu on nähtävissä. Jos mobiililaittesi tukee push-ilmoituksia, saat push-ilmoituksen, kun saat uuden keskusteluviestin.

Voinko lisätä osallistujia keskusteluun tai poistaa heitä?

Et. Kun yrität lisätä uuden henkilön keskusteluun, luodaan automaattisesti uusi keskustelu, jotta tiedot pysyvät yksityisinä. Jos haluat poistaa osallistujan, sinun on aloitettava uusi keskustelu.

Voinko keskustella jonkun kanssa, jos hän ei käytä Evernotea?

Aloita uusi keskustelu tavalliseen tapaan ja syötä sen henkilön sähköpostiosoite tai puhelinnumero*, jonka kanssa haluat keskustella (kenttään, jossa lukee "Syötä nimi tai sähköposti"). Kun kutsu lähetetään, vastaanottajat saavat sähköposti- tai tekstiviestin, jossa heille ilmoitetaan, että he ovat saaneet sinulta keskustelun. He voivat tällöin päättää rekisteröityä tai kirjautua Evenroteen nähdäkseen keskustelun jaosallistuakseen siihen.

Huomautus: tekstiviestikutsut eivät ole käytettävissä kaikissa maissa.

Miten joku, joka ei käytä Evernota, näkee lähettämäni keskustelun ja vastaa siihen?

Kun vastaanottaja saa sähköpostin tai tekstiviestin, jossa hänet kutsutaan avaamaan keskustelusi, hän saa linkin, jolla voi asentaa Evernoten.

Huomaa: tekstiviestikutsu ei ole käytettävissä kaikissa maissa.

Mitä tapahtuu, jos lähetän keskustelun sähköpostiin, jota ei ole liitetty vastaanottajan varsinaiseen Evernote-tiliin?

Sinun ei tarvitse huolehtia siitä, onko sähköposti liitetty keskustelun vastaanottajan tiliin. Jos hänellä on jo Evernote-tili ja lähetit keskustelun puhelinnumeroon tai sähköpostiin, jota ei ole liitetty tälle tilille, hän voi joko kirjautua Evernoteen olemassa olevilla Evernote-tilitiedoilla tai lisätä uudet yhteystiedot olemassa olevalle tililleen.

Voiko Evernote Business -tilinvalvoja nähdä, muokata tai poistaa Work Chat -viestejä?

Ei tällä hetkellä. Evernote Business -tilinvalvojat voivat vain nähdä, muokata ja poistaa keskusteluja, joihin ovat itse osallistuneet. Keskustelut ovat yksityisiä osallistujille.

Muistiinpanon ja muistikirjan jakaminen

Miten jaan muistiinpanon Work Chatissä?

• Tietokoneessa: valitse muistiinpano muistiinpanoluettelosta ja napsauta Jaa tai vedä ja pudota muistiinpanoja muistiinpanoluettelosta suoraan keskusteluun.
  • Mobiililaitteissa: valitse muistiinpano muistiinpanoluettelosta ja napauta Work Chat -painiketta (puhekupla ja nuoli).

Voinko jakaa muistiinpanoja usean henkilön kanssa?

Kyllä. Jaa muistiinpano samalla tavalla kuin jakaisit sen yhden henkilön kanssa Work Chatissa ja kutsu sitten useita henkilöitä keskusteluun. Kun napsautat Lähetä ja ihmiset hyväksyvät keskustelukutsusi, he näkevät jakamasi muistiinpanon.

Huomautus: kun jaat muistiinpanoja usean henkilön kanssa keskustelussa, jokainen, jonka kanssa olet jakanut ne, voi osallistua keskusteluun.

Onko ihmisten ladattava Evernote nähdäkseen jaetut muistiinpanot ja muistikirjat?

Ei. Ihmisten ei tarvitse ladata Evernote-asiakassovellusta tai käyttää Evernotea koskaan sen jälkeen. Todennäköisesti yleisin väärinkäsitys Work Chatista on, että on oltava huolissaan siitä, onko jaon vastaanottajilla Evernote vai ei. Ihmiset saavat sähköpostin, joka sisältää linkin, jolla he voivat nähdä muistiinpanon verkkoselaimessa. Kuten Google Docsissa ja muissa yhteistyösovelluksissa, ihmisten ei tarvitse muuta kuin kirjautua sisään (jos heillä on Evernote-tili) tai luoda Evernote-tili, ennen kuin he näkevät muistiinpanon, jotta voimme ylläpitää jako-oikeuksiasi.

Miten näen keskustelussa kanssani jaetun muistiinpanon?

1. Napauta Work Chat aloitusnäytössä (mobiililaite) tai sivuvalikossa (tietokone)
  2. Etsi jaettua muistiinpanoa vastaava keskustelu
  3. Etsi jaettu muistiinpano selaamalla keskustelu ja valitse se nähdäksesi sen.

Jos määritän jakokäyttöoikeudet muistiinpanolle, jonka jaan jonkun kanssa, vaikuttavatko ne sen muistikirjan käyttöoikeuksiin, jossa muistiinpano on?

Muistiinpanon käyttöoikeudet eivät ole samat kuin muistikirjan käyttöoikeudet. Sinun tulisi saada suurin sinulle tarjolla oleva käyttöoikeus muistiinpanolle ja muistikirjalle määrittämistäsi käyttöoikeuksista. Jos siis jaat muistiinpanon jonkun kanssa Voi muokata ja kutsua -oikeuksilla ja tämä muistiinpano on muistikirjassa, johon hänellä on vain Voi nähdä -oikeudet, hän voi silti muokata kyseistä muistiinpanoa ja jakaa sen muiden kanssa. Muistiinpanon käyttöoikeudet voidaan määrittää tai niitä voidaan kohottaa Work Chatissa, mutta ei koskaan laskea. Toisin sanoen, kun määrität käyttöoikeuksia jakaessasi muistiinpanoa keskustelussa, voit ainoastaan muuttaa vastaanottajan oikeudet Voi nähdä -oikeuksista Voi muokata -oikeuksiksi mutta et Voi muokata -oikeuksista Voi nähdä -oikeuksiksi.

Voinko muuttaa tai poistaa käyttöoikeuksia Work Chatissa jakamilleni muistiinpanoille?

Kyllä. Jos muistiinpanon sisältämällä muistikirjalla on Muokkaa ja kutsu -käyttöoikeudet, voit avata muistiinpanon millä tahansa työpöytä- tai mobiiliasiakassovelluksella muuttaaksesi käyttöoikeustasoa tai lopettaaksesi jakamisen.

Lisää käyttöoikeuksien muuttamisesta ja käyttöoikeuksista muistiinpanoja jaettaessa

Miten lopetan muistiinpanon jakamisen?

Voit lopettaa muistiinpanon jakamisen avaamalla sen ja toimimalla seuraavasti:

Windows:

The new Evernote for Windows
  • Valitse Jaa-kuvake, napsauta pientä alanuolta niiden käyttäjien nimen oikealla puolella, joiden kanssa haluat lopettaa muistiinpanon jakamisen, ja valitse sittenPoista käyttöoikeudet

Evernoten vanhempi Windows-versio

• Valitse valikkoriviltä Muistiinpano > Jaa > Jaa muistiinpano... ja napsauta sitten pientä alanuolta niiden henkilöiden nimen vierestä, joiden kanssa haluat lopettaa muistiinpanon jakamisen, ja valitse sitten Poista käyttöoikeudet...

Mac:

The new Evernote for Mac
  • Valitse Jaa-kuvake, napsauta pientä alanuolta niiden käyttäjien nimen oikealla puolella, joiden kanssa haluat lopettaa muistiinpanon jakamisen, ja valitse sittenPoista käyttöoikeudet

Evernoten vanhempi Mac-versio

• Valitse Muistiinpano > Lisää jakamisesta > Käyttöoikeudet… ja valitse X sen vastaanottajan nimen vieressä, jonka kanssa et halua enää jakaa muistiinpanoa.

iPhone, iPad ja iPod touch:

Evernoten uusi iOS-versio

• Napauta jakokuvaketta, valitse sen vastaanottajan nimi tai sähköpostiosoite, jonka kanssa et enää halua jakaa muistiinpanoa, ja napauta sitten Poista käyttöoikeus

Evernoten vanhempi iOS-versio

• Napauta infopainiketta (i), napauta Muistiinpanon käyttöoikeudet, napauta sen vastaanottajan nimeä tai sähköpostiosoitetta, jonka kanssa et enää halua jakaa muistiinpanoa, ja napauta sitten Lopeta jakaminen (tai napauta Lopeta jakaminen kaikkien kanssa)

Android:

• Napauta infopainiketta (i), napauta Muistiinpanon käyttöoikeudet, napauta kolmen pisteen painiketta ja napauta sitten Lopeta jakaminen

Evernote Web (vanhempi versio):

• Napauta infopainiketta (i), valitse Muuta jakoa ja napauta sitten X sen vastaanottajan vierestä, jonka kanssa haluat lopettaa muistiinpanon jakamisen

Miten lopetan muistikirjan jakamisen?

Muistikirjan jakamisen lopettaminen:

Windows:

Evernoten uusi Windows-versio

• Valitse navigointivalikosta Muistikirjat, napsauta Lisää toimintoja -painiketta (kolme pistettä) muistikirjan oikealta puolelta ja valitse Jaa muistkirja..., napsauta sitten pientä alanuolta niiden käyttäjien oikealta puolelta, joiden kanssa haluat lopettaa muistikirjan jakamisen ja valitse Poista käyttöoikeudet

Evernoten vanhempi Windows-versio

• Napsauta oikealla painikkeella muistikirjaa muistikirjaluettelosta, valitse Jaa muistikirja..., napsauta Muuta muistikirjan käyttöoikeuksia ja napsauta sitten X niiden käyttäjien vierestä, joiden kanssa haluat lopettaa muistikirjan jakamisen

Mac:

Uusi Evernoten Mac-versio

• Valitse navigointivalikosta Muistikirjat, napsauta Lisää toimintoja -painiketta (kolme pistettä) muistikirjan oikealta puolelta ja valitse Jaa muistkirja..., napsauta sitten pientä alanuolta niiden käyttäjien oikealta puolelta, joiden kanssa haluat lopettaa muistikirjan jakamisen ja valitse Poista käyttöoikeudet

Evernoten vanhempi Mac-versio

• Napsauta oikealla painikkeella muistikirjaa muistikirjaluettelosta, valitse Muuta jakamisa... tai Hallinnoi muistikirjan käyttöoikeuksia ja napsauta sitten X niiden vastaanottajien vierestä, joiden kanssa haluat lopettaa muistikirjan jakamisen

iPhone, iPad ja iPod touch:

Uusi Evernoten iOS-versio

• Avaa muistikirja, napauta muistikirjan nimen yllä olevaa jakokuvaketta, valitse sen vastaanottajan nimi tai sähköpostiosoite, jonka kanssa et enää halua jakaa muistiinpanoa, ja napauta sitten Poista käyttöoikeus

Evernoten iOS-version vanhempi versio

• Napauta muistikirjaluettelossa Muokkaa, napauta infopainiketta (i), napauta Muistikirjan käyttöoikeudet, napauta sen vastaanottajan nimeä tai sähköpostiosoitetta, jonka kanssa et enää halua jakaa muistiinpanoa, ja napauta sitten Lopeta jakaminen

Android:

• Avaa muistikirja, napauta asetusvalikkoa (kolmen pisteen painike), napauta Muuta jakamista, napauta sen käyttäjän nimeä tai sähköpostiosoitetta, jonka kanssa haluat lopettaa muistikirjan jakamisen ja napauta sitten Lopeta jakaminen

Evernote Web (vanhempi versio):

• Avaa muistikirja, napsauta infopainiketta (i), valitse Muuta jakoa ja napsauta sitten X sen vastaanottajan vierestä, jonka kanssa haluat lopettaa muistikirjan jakamisen

Voinko jakaa muistiinpanon julkisella linkillä?

Kyllä. Jos omistat tietyn muistikirjan tai sinulla on Voi muokata ja kutsua -oikeudet jaettuun/Business-muistikirjaan, voit jakaa muistiinpanoja tästä muistikirjasta valitsemalla Kopioi julkinen linkki tai Jaa muistikirja… Jaa-painikkeen vaihtoehdoista.

Voinko jakaa muistiinpanon sähköpostitse käyttämättä Work Chatia?

Kyllä. Muistiinpanon lähettäminen sähköpostitse on tapa jakaa se sähköpostilla. Muistiinpano muunnetaan HTML-koodiksi ja lisätään sähköpostiviestiin. Joskus tämä toimii hienosti mutta joskus muuntaminen sähköpostiin ei toimi niin hyvin; kuvat voivat venyä ja voi ilmetä muita muotoiluongelmia. Tästä tavasta on hyötyä, kun et halua ihmisten saavan päivityksiä tai et välitä siitä, lähettävätkö he sen sähköpostitse muille. Suosittelemme käyttämään mieluummin Work Chatia, sillä tällöin vastaanottajat voivat muokata jakamaasi muistiinpanoa ja tehdä sen parissa yhteistyötä. Tämä on uusi ominaisuus.

Lisää muistiinpanon lähettämisestä sähköpostitse käyttämättä Work Chatia

Näen ihmisten kavoja jaetuissa muistiinpanoissa. Mitä se tarkoittaa?

Evernote näyttää nyt tosiasiassa muistiinpanoa katselevien/muokkaavien henkilöiden nimet ja profiilikuvat. Näet enintään kolmen samanaikaisesti läsnäolevan henkilön kuvat. Jos läsnä on samanaikaisesti useampi kuin kolme henkilöä, näet myös joko Work Chat -painikkeen (mobiililaite) tai painikkeen, jossa ilmoitetaan, montako ihmistä käyttää muistiinpanoa (pöytätietokone), jota voit napsauttaa tai napauttaa nähdäksesi täyden henkilöluettelon. Voit aloittaa keskustelun heistä kenen tahansa kanssa napsauttamalla tai napauttamalla profiilikuvaa.

Vianmääritys

Miksi en saa Work Chat -sähköpostikutsuja?

Tarkista seuraavat:

• There are no typos in the name or email address that the sender input
      • Lähettäjä voi tarkistaa keskustelun tiedot info (i) -välilehdellä
    • The message did not get routed to your spam or trash folder
      • Aiherivillä tulisi lukea "[Lähettäjä] lähetti sinulle keskustelun Evernotessa", ja sähköpostiosoitteen tulisi olla no-reply@evernote.com
    • You have not already received an invitation email from the same person in the past 30 days
      • Kutsut lähetetään henkilöltä vain kerran 30 päivässä, joten avaa keskustelu viittaamalla alkuperäiseen kutsuun

Miksi en saa Work Chat -viesti-ilmoituksia?

Varmista push-ilmoituksia tukevissa mobiililaitteissa, että push-ilmoitukset ovat käytössä Evernoten kohdalla. Varmista tietokoneissa, että Evernote-sovellus on auki ja että olet kirjautunut sisään. Jos et ole kirjautunut sisään, saat sähköposti-ilmoituksen 30 minuutin kuluttua ja uudelleen 72 tunnin kuluttua, jos et ole vielä lukenut viestejä Evernotessa.

Avainsanat:

• keskustelu
  • tee yhteistyötä
  • muokkaa ja kutsu
  • oikeudet
  • julkinen linkki
  • lähetä keskustelu
  • lähetä viesti
  • jaa muistiinpano
  • muistiinpanojen jakaminen
  • näytä ja muokkaa
  • work chat