Määrää tehtävä jollekulle

< Edellinen / Seuraava >

Määrää tehtävä jollekulle

Pidä kaikki projektit hyvässä vauhdissa määräämällä tehtäviä muille. Kun määräät tehtävän jollekulle, se näkyy hänen sovelluksensa Tehtävät-näkymässä.

Huomautus: tämä ominaisuus on käytettävissä vain Professional ja Teams -tilauksilla.

Määrää tehtävä jollekulle

Kun määräät tehtävän jollekulle, määryksen saanut saa siitä ilmoituksen sähköpostitse. Jos haluat, että määräyksen saanut näkee tehtävän asiayhteyden itse tehtävän lisäksi, muista jakaa myös muistiinpano hänen kanssaan.

Tehtävä määrätään jollekulle noudattamalla alla olevia käyttöjärjestelmääsi koskevia ohjeita.

• Mac

1. Avaa tehtäväeditori napsauttamalla mitä tahansa kohtaa tehtävän otsikossa.
    2. Napsauta Määrää tehtävä -painiketta (ihminen ympyrässä).
    3. Anna sen henkilön nimi tai sähköposti, jolle haluat määrätä tehtävän.
    4. Napsauta Valmis.
  • Windows

1. Avaa tehtäväeditori napsauttamalla mitä tahansa kohtaa tehtävän otsikossa.
    2. Napsauta Määrää tehtävä -painiketta (ihminen ympyrässä).
    3. Anna sen henkilön nimi tai sähköposti, jolle haluat määrätä tehtävän.
    4. Napsauta Valmis.
  • Web

1. Avaa tehtäväeditori napsauttamalla mitä tahansa kohtaa tehtävän otsikossa.
    2. Napsauta Määrää tehtävä -painiketta (ihminen ympyrässä).
    3. Anna sen henkilön nimi tai sähköposti, jolle haluat määrätä tehtävän.
    4. Napsauta Valmis.

Näytä määrätyt tehtävät Tehtävät-näkymässä

Tehtävät-näkymän Määrätyt-välilehti

Voit esittää määrätyt tehtävät napsauttamalla Määrätty-välilehteä Tehtävät-näkymässä.

Näet sinulle määrätyt tehtävät ja tilaustasostasi riippuen myös muille määrätyt tehtävät.

Napsauta tehtävän nimeä nähdäksesi sen tiedot. Jos sinulla on pääsy tehtävän sisältämään muistiinpanoon, napsauta muistiinpanon nimeä alta avataksesi sen.

Muokkaaminen ja käyttöoikeudet

Kun määräät tehtävän jollekulle, määräyksen saanut voi suorittaa seuraavia toimintoja:

• Muokata otsikkoa
  • Lisätä määräajan tai muokata sitä
  • Lisää muistutus
  • Lisätä tai poistaa lipun
  • Poistaa tehtävän määräyksen
  • Merkitä tehtävän tehdyksi

Jos jaat tehtävän sisältämän muistiinpanon, voit antaa muokkausoikeudet tehtävän määräämisen lisäksi. Tällöin määräyksen saanut voi suorittaa seuraavia toimintoja:

• Siirtää tehtävän toiseen muistiinpanoon
  • Siirtää tehtävää muistiinpanossa
  • Poistaa tehtävän

Jakaa muistiinpanon määrätyn tehtävän kanssa

Tehtävän määrääminen jollekulle ei automaattisesti jaa tehtävän sisältävää muistiinpanoa. Muistiinpanon jakaminen on erillinen vapaa ehtoinen toiminto. Lisäksi, kun jaat muistiinpanon, määräyksen saaneen on siirryttävä muistiinpanoon sovelluksen Jaettu kanssani -osiosta, ennen kuin se on käytettävissä Tehtävät-näkymässä.

Tässä on esimerkki tilanteesta, jossa saatat haluta jakaa muistiinpanon:

• Pidit muistiinpanoja kokouksessa, ja tiimisi jäsenille on määrättävä useita tehtäviä. Haluat määrätä tehtävät tiimille ja jakaa sen lisäksi muistiinpanon heidän kanssaan, jotta he näkevät kokousmuistiinpanot ja saavat tehtävilleen asiayhteyttä.

Tässä on esimerkki tilanteesta, jossa et varmaankaan halua jakaa muistiinpanon:

• Laadit muistiinpanon henkilökohtaisista tehtävistä. Haluat määrätä jonkin tehtävän jollekulle toiselle mutta et halua jakaa koko henkilökohtaista muistiinpanoa hänen kanssaan.

Sähköposti-ilmoitukset

Kun määräät tehtävän jollekulle, hän saa sähköpostin, jossa ilmoitetaan, että olet määrännyt hänelle tehtävän. Hän saa sähköposti-ilmoituksen myös, jos teet jonkin seuraavista:

• Merkitset tehtävän tehdyksi
  • Poistat tehtävän määräyksen
  • Määräät tehtävän uudelleen jollekulle toiselle

Vastaavasti, jos määräyksen saanut suorittaa jonkin yllä mainituista toimista, sinä (määrääjä) saat siitä sähköposti-ilmoituksen.

Usein kysytyt kysymykset

Mistä saan lisätietoja tehtävistä?

Lisätietoja saa kohdasta Tehtävät yleisesti.

Voinko määrätä tehtävän itselleni?

Kyllä! Syötä vain oma nimesi tai sähköpostiosoitteesi määrätessäsi tehtävää.

Voinko määrätä tehtävän useammalle kuin yhdelle henkilölle?

Et. Kukin tehtävä voidaan määrätä vain yhdelle henkilölle kerrallaan.

Voinko määrätä muistiinpanon jollekulle?

Et. Voit määrätä vain yksittäisiä tehtäviä, ei kokonaista muistiinpanoa. Voit jakaa tehtäviä sisältävän muistiinpanon jonkun kanssa, mutta tehtävät on silti määrättävä yksitellen, jotta ne näkyvät Tehtävät-näkymän Määrätty-osiossa.

Voinko määrätä tehtävän jollekulle, jolla ei ole Evernote-tiliä?

Kyllä! Voit määrätä tehtävän kenelle tahansa, jopa kun hänellä ei ole Evernote-tiliä. Tehtävä avautuu verkkoselaimen ikkunassa ja määräyksen saanut voi lukea sen ja merkitä sen tehdyksi (tai poistaa merkinnän). Jos haluat, että määräyksen saanut voi muokata tehtävää, hänen on luotava Evernote-tili.

Miksi Määrätty-välilehdellä on tehtäviä, jotka eivät kuulu minulle?

Muistiinpanoissa, joihin sinulla on pääsy (esimerkiksi jaetussa muistikirjassa tai työtilassa), voi olla tehtäviä, jotka on määrätty jollekulle toiselle.

Miksi Evernote Legacy käynnistyy, kun napsautan määrättyä tehtävää?

Jos olet asentanut sekä Evernote Legacyn että uuden Evernoten Macille tai Windowsille ja napsautat Käynnistä Evernote sivulla, jonka näet napsauttaessasi määrättyä tehtävää sähköpostissa, Evernote Legacy käynnistyy. Koska Evernote Legacy ei tue Tehtäviä, sinun on avattava uusi Evernote-sovellus manuaalisesti nähdäksesi määrätyt tehtävät.

Miksi en näe tehtäviäni, kun napsautan Jatka selaimessa?

Käytät ehkä Evernote Webin vanhempaa versiota, joka ei tue Tehtäviä. Opi vaihtamaan Evernote Webin uuteen versioon kohdassa Vaihda uuteen Evernote Webiin (versio 10+).