Aseta tehtävälle määräpäivä

< Edellinen / Seuraava >

Aseta tehtävälle määräpäivä

Määräpäivillä voit asettaa mukautetun päivämäärän ja ajan tai ajan esiasetuksen (kuten "tänään" tai "huomenna") ilmoittaaksesi, mihin mennessä tehtävä tulee tehdä. Määräpäivän asettaminen ei ole sama kuin tehtävämuistiinpanon asettaminen, etkä saa siitä muistutusta. Vaikka tehtävällä voi olla vain yksi määräpäivä, joka on myöhässä kun päivämäärä ylitetään, tehtävä voidaan myös ajastaa toistumaan säännöllisesti, jolloin se nollataan automaattisesti toistoaikataulun seuraavaan määräpäivään.

Jos tehtävällä on määräpäivä, määräpäivä näkyy sen vieressä.

Huomautus: tämä ominaisuus on käytettävissä vain Personal, Professional ja Teams -tilauksilla.

Määräpäivän asettaminen

Aseta tehtävälle määräpäivä noudattamalla alla olevia käyttöjärjestelmääsi koskevia ohjeita.

• Mac

Avaa tehtäväeditori napsauttamalla mitä tahansa kohtaa tehtävän otsikossa ja napsauta sitten kalenteripainiketta tehtävän nimen oikealta puolelta. Valitse esiasetettu aikajakso tai napsauta kalenterissa päivämäärää valitaksesi tietyn päivämäärän. Voit myös määrittää aikavyöhykkeen ja ajan, jos haluat.

• Windows

Avaa tehtäväeditori napsauttamalla mitä tahansa kohtaa tehtävän otsikossa ja napsauta sitten kalenteripainiketta tehtävän nimen oikealta puolelta. Valitse esiasetettu aikajakso tai napsauta kalenterissa päivämäärää valitaksesi tietyn päivämäärän. Voit myös määrittää aikavyöhykkeen ja ajan.

• iOS

Avaa tehtäväeditori napauttamalla mitä tahansa kohtaa tehtävän otsikossa ja napauta sitten plus-painikkeella varustettua kalenteria näppäimistön yläpuolella olevalta työkaluriviltä. Valitse esiasetettu aikajakso tai napauta Valitse päivämäärä valitaksesi tietyn päivämäärän. Voit myös määrittää aikavyöhykkeen ja ajan, jos haluat.

• Android

Avaa tehtäväeditori napauttamalla mitä tahansa kohtaa tehtävän otsikossa ja napauta sitten plus-painikkeella varustettua kalenteria näppäimistön yläpuolella olevalta työkaluriviltä. Valitse esiasetettu aikajakso tai napauta Valitse päivämäärä valitaksesi tietyn päivämäärän. Voit myös määrittää aikavyöhykkeen ja ajan, jos haluat.

• Web

Avaa tehtäväeditori napsauttamalla mitä tahansa kohtaa tehtävän otsikossa ja napsauta sitten kalenteripainiketta tehtävän nimen oikealta puolelta. Valitse esiasetettu aikajakso tai napsauta kalenterissa päivämäärää valitaksesi tietyn päivämäärän. Voit myös määrittää aikavyöhykkeen ja ajan.

Usein kysytyt kysymykset

Mistä saan lisätietoja tehtävistä?

Lisätietoja saa kohdasta Tehtävät yleisesti.

Mikä on määräpäivän tarkoitus verrattuna tehtävämuistutukseen?

Määräpäivä tarkoittaa päivää, johon mennessä tehtävä tulee suorittaa. Tehtävästä riippuen määräpäivä ja tehtävämuistutus voivat olla samoja. Tässä on muutama esimerkki tapauksista, joissa voisit käyttää jompaa kumpaa tai molempia:

• "Täytä veroilmoitus" -tehtävän määräpäivä on 15. huhtikuuta. Aseta muutama tehtävämuistutus ennen tätä päivää, jotta voit pitää tulevan määräpäivän.
  • "Soita äidille" -tehtävällä ei välttämättä ole määräpäivää, mutta voit lisätä tehtävämuistutuksen ilmoittamaan, koska tehtävä tulisi suorittaa.
  • "Kirjoita ensimmäinen luku" -tehtävän määräpäivä on ensi viikolla, mutta et tarvitse muistutuksia kirjoittamisesta. (Tai ehkä tarvitset...)

Miksi en saa ilmoitusta tulevasta tai ohitetusta määräpäivästä?

Määräpäivät eivät laukaise ilmoituksia. Jos haluat ilmoituksen, lisää muistutus sille päivälle ja siihen aikaan, jolloin haluat saada ilmoituksen. Voit lisätä enintään viisi ilmoitusta tehtävälle.

Mitä tapahtuu määräpäiville, jos peruutan tilaukseni?

Ne tehtävien määräpäivät säilyvät, jotka asetit ennen tilauksen peruuttamista. Et kuitenkaan voi lisätä tai muokata määräpäiviä uudessa tai olemassa olevassa tehtävässä.