Evernotella löydät kaiken nopeammin

< Edellinen / Seuraava >

Evernotella löydät kaiken nopeammin

5 tapaa vähentää tietojen etsimiseen kulunutta aikaa

Monet työkalut auttavat meitä löytämään tiedot, jotka tarvitsemme saadaksemme työt tehtyä nopeammin. Joskus kuitenkin tarvitsemme yksinkertaisemman tavan suodattaa tarpeettomat tiedot, jotta löydämme asiat nopeammin. Evernotella löydät asiaan kuuluvat ja hyödylliset asiat – kuten ruokablogisi vedokset, leikatut valokuva-artikkelit, e-liput, kuitit ja kokousmuistiinpanot – juuri silloin kun niitä tarvitset.

1. Luo oma henkilökohtainen hakukoneesi Evernotessa

Voit tehdä Evernotesta henkilökohtaisen hakukoneesi seuraavasti:

• Ota tavaksi tallentaa (tai merkitä viitteeksi) kaikki, mikä on tärkeää, ja tallentaa sen Evernoteen. Konekirjoitetut ja käsinkirjoitetut tekstit kuvissa, PDF:issä ja Office-asiakirjoissa ovat kaikki hakukelpoisia, joten tallenna tärkeät valokuvat, sähköpostit, näyttökuvat ja verkkoleikkeet Evernoteen.
  • Käytä Evernotea kaikissa laitteissasi – puhelimessa, kotitietokoneessa, työläppärissä ja tabletissa. Näin olet aina valmis, kun (ja missä vain) inspiraatio iskee.
  • Luo luetteloita fyysisistä esineistä ja säiliöistä tallennustilassasi tai kotitoimistossasi ottamalla niistä kuva ja tallentamalla ne Evernoteen. Lisää lyhyt kuvaus esineistä sekä siitä, missä ne ovat.

AMMATTILAISEN VINKKI

Ota offline-muistikirjat käyttöön puhelimessasi ja tabletissasi. Tällöin voit käyttää ja muokata muistiinpanojasi ja muistikirjojasi silloinkin, kun Internet-yhteys ei toimi tai on epävakaa.

2. Käytä hakuoikoteita päästäksesi muistiinpanoihin nopeasti

Luo oikoteitä Evernotessa päästäksesi muistiinpanoihin, muistikirjoihin, pinoihin, avainsanoihin ja tallennettuihin hakuihin yhdellä napsautuksella (tai napautuksella) miltä tahansa laitteelta. Tämä on nopein tapa löytää lennot ja tapahtumaliput, e-kuponkien näyttökuvat ja hotelli- ja ravintolavaraukset. Oikoteistä on myös hyötyä usein käyttämissäsi muistiinpanoissa, kuten seuraavissa:

• Tunnittainen: projektien tarkistuslistat, kokousmuistiinpanot ja puhelinlokit
  • Päivittäinen: kurssi-, juna- ja saliaikataulut, reseptit, ateriasuunnitelmat ja ravintolavaihtoehdot
  • Viikoittainen: ostoslistat, urheilu- ja klubirekisteröitymislistat

AMMATTILAISEN VINKKI

Nopeat näppäinoikotiet hakuun Evernote for Macissä ja Windowsissa:

• Voit siirtyä tiettyyn muistiinpanoon, muistikirjaan tai avainsanaan painamalla Cmd + J (Mac) tai Ctrl + Q (Windows).
  • Kunhan Evernote on käynnissä taustalla, voit siirtyä suoraan Evernoten hakupalkkiin painamalla Ctrl + Cmd + E (Mac) tai Shift + F (Windows) – silloinkin, kun olet toisessa sovelluksessa.

3. Ryhmitä toisiinsa liittyvät tiedot muistikirjoissa

Jos sinun on nopeampi selata muistiinpanolistoja kuin hakea niitä, luokittele muistiinpanot erillisiin muistikirjoihin. Voit esimerkiksi ryhmittää saman tyyppiset muistiinpanot yhteen aihe-, projekti-, tapahtuma- tai henkilöpohjaisiin muistikirjoihin.

Muistikirjaideoita:

• Aihe – "Terverys ja kunto", "Auto", "Talous", "Työhaku 2018"
  • Projektit – "Henkilökohtainen", "Koti", "Konsultointi", "Hyväntekeväisyys"
  • Tapahtumat – "Uuden vuoden tapahtuma 2018", "Autoretki 2019", "Maratooni 2020"
  • Henkilöt – "Jussi", "Julia", "Lapset", "Urakoitsijat"

AMMATTILAISEN VINKKI

Jos sinun on nopeampi etsiä muistiinpanoja niiden luomis- tai päivityshetken mukaan, valitse järjestelyperusteeksi päivämäärä.

4. Käytä visuaalisia vinkkejä nimetessäsi muistiinpanoja ja muistikirjoja

Laadi yhdenmukainen tapa nimetä kaikki muistiinpanosi ja muistikirjasi, jotta löydät etsimäsi nopeasti. Jos järjestelet muistikirjat aakkosjärjestykseen, aloita kaikkien muistikirjojen nimet yhden sanan etuliitteellä, kuten Koti, Projektit tai Lahjat, jotta aiheeseen liittyvät muistikirjat luetellaan yhdessä. Jos haluat etsiä tietyn muistikirjan, kiinnitä se luettelon yläosaan symboleilla, kuten tähdellä (*) tai tavuviivalla (-), ja suurilla kirjaimilla, kuten *IDEAT

AMMATTILAISEN VINKKI

Kopioi ja liitä hymiöitä muistiinpanojen ja muistikirjojen nimiin löytääksesi ne helpommin ja tehdäksesi niistä persoonallisempia.

5. Suorita hakuja PDF:issä ja muissa liiteasiakirjoissa poistumatta Evernotesta

Tällä hetkellä käytettävissä Evernote Premiumissa

Evernote voi hakea tekstiä asiakirjoista, jotka olet liittänyt muistiinpanoon, kuten PDF:istä, kuvista ja Microsoft Office -asiakirjoista. Tallenna kaikki kululaskentataulukkosi, esitysdiasi ja PDF-käyttöoppaasi liitteinä Evernoteen, jolloin ne esitetään muiden aiheeseen liittyvien muistiinpanojen, sähköpostien ja verkkoleikkeiden ohessa. Näin et haaskaa aikaa muiden sovellusten avaamiseen tai paikallisille tai verkkoasemille tallennettujen tiedostojen etsimiseen.

AMMATTILAISEN VINKKI

Lisää Google Drive -tiedostot Evernoteen yhdistämällä Google-tilisi. Näin linkitetyistä Google Drive -tiedostoista tulee napsautettavia linkkejä muistiinpanoon. Hae Google Drive -tiedostonimeä hakusanalla nähdäksesi, mihin muistiinpanoon se on liitetty, ja avaa sitten tiedosto suoraan Evernotessa napsauttamalla Google Drive -linkkiä.

LISÄTIETOJA

LANGUAGES_ALL LANGUAGES_EXCLUDE=vi, th, ms, ar, id