Rediger en tabel

< Forrige / Næste >

Rediger en tabel

Med redigeringsværktøj til tabeller kan du tilpasse udseendet på din tabel. Du kan tilpasse flere aspekter af dine tabeller som beskrevet nedenfor.

Bemærk: Tabelredigering på iOS og Android er kun tilgængelig i version 10.6+.

Indsæt rækker/kolonner

• Mac

Hold markøren over den grå prik mellem de rækker eller kolonner hvor du vil indsætte, og klik derefter på det blå plus (+).

• Windows

Hold markøren over den grå prik mellem de rækker eller kolonner hvor du vil indsætte, og klik derefter på det blå plus (+).

• iOS

Tryk på den grå fane øverst i kolonnen eller til venstre for den række hvor du vil indsætte, og tryk derefter på det blå plus (+). Alternativt kan du trykke på i en tabelcelle, trykke på knappen Indsæt i Tabel-fanen i værktøjslinjen til redigering og derefter vælge en indsætningsmulighed.

• Android

Tryk på den grå fane øverst i kolonnen eller til venstre for den række hvor du vil indsætte, og tryk derefter på det blå plus (+). Alternativt kan du trykke på i en tabelcelle, trykke på knappen Indsæt i Tabel-fanen i værktøjslinjen til redigering og derefter vælge et alternativ for indsætning.

• Web

Hold markøren over den grå prik mellem de rækker eller kolonner hvor du vil indsætte, og klik derefter på det blå plus (+).

Slet rækker/kolonner

• Mac

Klik på den grå fane øverst i kolonnen eller til venstre for rækken, klik på pileknappen i en af de valgte celler, og vælg derefter at slette den valgte række eller kolonne.

• Windows

Klik på den grå fane øverst i kolonnen eller til venstre for rækken, klik på pileknappen i en af de valgte celler, og vælg derefter at slette den valgte række eller kolonne.

• iOS

Tryk på en celle i rækken eller kolonnen du vil slette, tryk på knappen Slet i Tabel-fanen i værktøjslinjen til redigering og vælg derefter et alternativ for sletning.

• Android

Tryk på en celle i rækken eller kolonnen du vil slette, tryk på knappen Slet i Tabel-fanen i værktøjslinjen til redigering og vælg derefter et alternativ for sletning.

• Web

Klik på den grå fane øverst i kolonnen eller til venstre for rækken, klik på pileknappen i en af de valgte celler, og vælg derefter at slette den valgte række eller kolonne.

Træk og slip rækker/kolonner

• Mac

Klik på den grå fane øverst i kolonnen eller til venstre for rækken og klik og hold derefter for at trække rækken eller kolonnen. Slip musen for at slippe rækken eller kolonnen til et nyt sted i tabellen.

• Windows

Klik på den grå fane øverst i kolonnen eller til venstre for rækken og klik og hold derefter for at trække rækken eller kolonnen. Slip musen for at slippe rækken eller kolonnen til et nyt sted i tabellen.

• iOS

Tryk på den grå fane øverst i kolonnen eller til venstre for rækken og tryk og hold derefter for at trække rækken eller kolonnen. Slip med fingeren for at slippe rækken eller kolonnen til et nyt sted i tabellen.

• Android

Tryk på den grå fane øverst i kolonnen eller til venstre for rækken og tryk og hold derefter for at trække rækken eller kolonnen. Slip med fingeren for at slippe rækken eller kolonnen til et nyt sted i tabellen.

• Web

Klik på den grå fane øverst i kolonnen eller til venstre for rækken og klik og hold derefter for at trække rækken eller kolonnen. Slip musen for at slippe rækken eller kolonnen til et nyt sted i tabellen.

Skift cellefarve

• Mac

For at ændre farve på en hel række eller kolonne skal du klikke på den grå fane øverst i kolonnen eller til venstre for rækken, klikke på pileknappen i en af de valgte celler, og derefter vælge en farve. For at ændre farve på en enkelt celle skal du klikke inde i cellen og derefter klikke på pileknappen og vælge en farve.

• Windows

For at ændre farve på en hel række eller kolonne skal du klikke på den grå fane øverst i kolonnen eller til venstre for rækken, klikke på pileknappen i en af de valgte celler, og derefter vælge en farve. For at ændre farve på en enkelt celle skal du klikke inde i cellen og derefter klikke på pileknappen og vælge en farve.

• iOS

For at ændre farve på en hel række eller kolonne skal du trykke på den grå fane øverst i kolonnen eller til venstre for rækken, trykke på farveudfyldningsknappen på Tabel-fanen i værktøjslinjen til redigering og derefter vælge en farve. For at ændre farven på en enkelt celle skal du trykke inde i cellen, trykke på farveudfyldningsknappen i Tabel-fanen i værktøjslinjen til redigering og derefter vælge en farve.

• Android

For at ændre farve på en hel række eller kolonne skal du trykke på den grå fane øverst i kolonnen eller til venstre for rækken, trykke på farveudfyldningsknappen på Tabel-fanen i værktøjslinjen til redigering og derefter vælge en farve. For at ændre farven på en enkelt celle skal du trykke inde i cellen, trykke på farveudfyldningsknappen i Tabel-fanen i værktøjslinjen til redigering og derefter vælge en farve.

• Web

For at ændre farve på en hel række eller kolonne skal du klikke på den grå fane øverst i kolonnen eller til venstre for rækken, klikke på pileknappen i en af de valgte celler, og derefter vælge en farve fra baggrundsfarve-afsnittet. For at ændre farve på en enkelt celle skal du klikke inde i cellen og derefter klikke på pileknappen og vælge en farve.

Sammenflet og fortryd sammenfletning af celler

• Mac

For at sammenflette celler skal du vælge flere tilstødende celler, klikke på pileknappen i en af de valgte celler og derefter klikke på Sammenflet celler. For at fortryde sammenfletning af celler skal du klikke på en sammenflettet celle, klikke på pileknappen og derefter klikke på Fortryd sammenfletning af celler.

• Windows

For at sammenflette celler skal du vælge flere tilstødende celler, klikke på pileknappen i en af de valgte celler og derefter klikke på Sammenflet celler. For at fortryde sammenfletning af celler skal du klikke på en sammenflettet celle, klikke på pileknappen og derefter klikke på Fortryd sammenfletning af celler.

• iOS

For at sammenflette celler skal du trykke på den grå fane øverst i kolonnen eller til venstre for rækken, trykke på de tre prikker i Tabel-fanen i værktøjslinjen til redigering og derefter vælge Sammenflet celler. For at fortryde sammenfletning af celler skal du trykke på en sammenflettet celle, trykke på de tre prikker i Tabel-fanen værktøjslinjen til redigering og derefter vælge Fortryd sammenfletning af celler.

• Android

For at sammenflette celler skal du trykke på den grå fane øverst i kolonnen eller til venstre for rækken, trykke på de tre prikker i Tabel-fanen i værktøjslinjen til redigering og derefter vælge Sammenflet celler. For at fortryde sammenfletning af celler skal du trykke på en sammenflettet celle, trykke på de tre prikker i Tabel-fanen værktøjslinjen til redigering og derefter vælge Fortryd sammenfletning af celler.

• Web

For at sammenflette celler skal du vælge flere tilstødende celler, klikke på pileknappen i en af de valgte celler og derefter klikke på Sammenflet celler. For at fortryde sammenfletning af celler skal du klikke på en sammenflettet celle, klikke på pileknappen og derefter klikke på Fortryd sammenfletning af celler.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg indsætte formler eller andre regnearkfunktioner i min tabel?

Nej. Tabeller i Evernote er optimeret til visning, præsentation og visualisering af information. Tabeller i Evernote er ikke optimeret til manipulation af data. Hvis du bruger et regnearkprogram uden for Evernote kan du tilføje filen til din note for at sikre, at den holdes i den rette sammenhæng med resten af dine noter.

Kan jeg placere en tabel inde i en anden tabel?

Nej. Indlejrede tabeller understøttes ikke.

Kan jeg vælge flere kolonner og flere rækker?

Ja, men kun ved hjælp af tastatur og mus. For at vælge flere celler skal du klikke på en celle, holde Shift-tasten nede på tastaturet og derefter eventuelt vælge flere celler. På mobilenheder eller tabletenheder der ikke er tilsluttet et tastatur eller en mus kan du ikke vælge flere kolonner eller rækker.

Hvorfor kan jeg ikke se hele min tabel i notevinduet?

Hvis en tabel strækker sig ud over bredden på en note, så vil du se et vandret scroll-panel i bunden af tabellen. Træk langs scroll-panelet for at se tabellens indhold. Scroll-panelet giver dig mulighed for at bevare al tabelformatering inklusive kolonnestørrelser uden at skulle presse det hele sammen så det passer med bredden på din note.

Du kan nemt scrolle vandret ved at scrolle sidelæns på din mus (Mac-mus), ved at swipe til venstre eller højre med to fingre (Mac Trackpad) eller ved at holde Shift-tasten nede på tastaturet mens du scroller med musen (Windows).

Hvis du foretrækker helt at fjerne den vandrette scrolling skal du markere alle kolonnerne i tabellen, holde markøren over en celle, klikke på menuknappen i tabellen (pil) og derefter klikke på Match notebredde.

Hvorfor ser min indsatte tabel anderledes ud end forventet?

Tabeller der er oprettet i andre applikationer (med undtagelse af dem der er oprettet i Microsoft Word og Excel) og derefter indsat i Evernote bliver ikke automatisk formateret som en Evernote-tabel. Du kan opgradere den indsatte tabel så den kommer til at ligne en Evernote-tabel ved at højreklikke på tabellen og vælge Opgrader tabel.

Nøgleord:

• rediger tabeller
  • tilpas tabeller
  • tabel
  • tabeller